Seier i den britiske manager-duellen

(Bournemouth 1-2 Burnley): Burnley storspilte mot Bournemouth og Chris Wood ga the Clarets ledelsen etter flott lagspill og Robbie Brady fulgte opp med et enda finere mål i annen omgang. The Cherries fikk redusert mot slutten av omgangen takket være Joshua King, men det ble ingen flere mål på Vitality Stadium. Lancashire-laget ødela bursdagsfeiringen til Eddie Howe, dro i land deres første seier på sørkysten på nesten 17 år og klatret med det opp til en 6.plass.

Matt Taylor pådro seg en skade i kneet i forkant av kampen og ble erstattet av Phil Bardsley, mens Chris Wood erstattet Ashley Barnes og startet på topp for the Clarets.

Det var Burnley som startet best og sikret seg tre raske hjørnespark på rad, men hjemmelaget forsvarte seg godt. The Cherries var de første som fikk sendt ballen i en keepers hender når Ibe (9) ga et halvhjertet forsøk og fulgte opp med småfarlig spill som heller ikke de klarte å utnytte.

På motsatt side sørget Robbie Brady og Chris Wood for sysselsette Cherries-forsvaret. I det kampen rundet kvarteret hadde the Clarets sett mye til ballen og Chris Wood (16) sørget for kampens første store mulighet etter en fin levering i feltet av Bardsley, men keeper Begovic ga til hjørnespark. Burnley trykket fortsatte og eventyreren Berg Gudmundsson (19) ville være med på leken med et langskudd fra 25 meter.

Bournemouth kom seg etterhvert mer inn i kampen og skapte noen muligheter med Wilson (19, 20), men det var Chris Wood (26) som sørget for kampen andre store sjanse takket være nok en fin levering – denne gang av Hendrick. Gjestene hadde sine øyeblikk, men aldri noen store nok til å utfordre Mee, Tarkowski eller Pope.

Burnley-magien fikk boltre seg løs i det 38.minutt når en Bournemouth-forsvarer sender kule mot midten av banen. Ward snapper opp kula og sender til landsmann Robbie Brady, Iren sender en herlig flikk med hælen til Jack Cork som finner Jeff Hendrick. Hendrick sender et skudd mot mål, men treffer en Bournemouth-forsvarer på sin vei, endrer retning og havner i bena på Chris Wood som får en enkel jobb med å hamre kula i nettet. 1-0 til Burnley etter Woods femte mål denne sesongen!

Like etterpå er Brady (40) nok en gang på fære, denne gang med et frispark som havner i muren og til Ward. Iren sender et innlegg mot feltet, men forsøket blir klarert til hjørnespark som det ikke blir noe ut av. Det skjedde lite mer i kampen før fløyta gikk bortsett fra the Cherries første hjørnespark (44) som det ikke ble noe ut av.

Annen omgang startet like frisk som første og the Clarets fortsatte å ha kontroll på kampen, men klarte ikke å skape de store sjansene samtidig som de begrenset hjemmelaget til svært lite. Rundt timen fikk the Cherries to hjørnespark og friske Bournemouth-bein ble sendt utpå. Det hjalp lite..

Burnley vartet opp med nok et herlig mål når Robbie Brady snappet opp kula på egen banehalvdel og sendte videre til Jack Cork. Cork leverte til eventyreren Berg Gudmundsson som satte fart mot Cherries-buret, der la han kula til en umarkert Brady som tok noen steg og sendte avgårde en salve som gikk gjennom fire Bournemouth-forsvarer og i det høyre hjørnet! 2-0 til the Clarets i det 66.minutt! Magisk.

Jack Cork kunne ha økt til 3-0 minuttet senere, men skuddet gikk like over mål. Det ble litt bekymringer i det 72.minutt når Steven Defour pådro seg en smell i kneet og måtte av banen etter litt behandling, noe som banet vei for spennende Ashley Westwood.

The Cherries økte trykket og fikk et håp når Joshua King reduserte i det 78.minutt etter at hjemmelaget bygget opp et angrep ved hjelp av nesten hele laget sitt. Det ble nesten en utligning minutter senere når Fraser (82) ga et helhjertet forsøk. Barnes og Vokes ble sendt ut i kampens sluttminutter og dens fem ekstra som fjerdedommeren la til. Det ble ingen flere mål og the Clarets dro i land deres første seier på Vitality Stadium siden februar 2000.

Bournemouth: Begovic, Francis, S Cook, Ake, Daniels, Ibe (Fraser 68), Surman, Arter (L.Cook 58), Pugh (Defoe 63), King, Wilson
Innbyttere: Boruc, Gosling, Afobe, A Smith

Burnley: Pope, Bardsley, Mee, Tarkowski, Berg Gudmundsson, Defour (Westwood 74), Cork, Brady, Hendrick (Barnes 85), Wood (Vokes 88)
Innbyttere: Taylor, Lindegaard, Long, Arfield
Gule kort: Vokes 90+5

Dommer: Roger East