Dyche om laget og Eddie Howe

Foto: BurnleyFC.com

Onsdag braker det løs igjen for the Clarets når Lancashire-laget reiser over øya til sørkysten og møter en gammel kjenning og hans eventyr-lag, Bournemouth. Sjefen er i det gode hjørnet og skryter fælt av Eddie Howe og hans Bournemouth, samtidig som det rettes varme ord til lagets egne spillere og støtteapparat. 

Foto: BurnleyFC.com

Manageren ser fram til oppgjøret mot Eddie Howe, som blir the Clarets andre utfordrende bortekamp på fire dager, etterfulgt av nok et tøft oppgjør mot nok et eventyr-lag, Leicester City. Sjefen mener spillerne hans er klare for utfordringene som venter og ser fram til å bygge på deres sterke borteform.

– Premier League er tøft hjemme og borte, vi prøver å overkomme dem alle og er så åpensinnet som vi kan være. Uavhengig om det lag fra toppen eller bunnen, men vi har kommet oss gjennom raske kamper mange ganger i løpet av min tid her og vi tar utfordringen på strak arm. Det passer oss i måten vi jobber på og måten spillerne tar vare på seg selv på. Vi kommer til å være klare, forklarte Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets måtte bite i det sure eplet etter Arsenals mål på overtid og ser nå mot Vitality Stadium hvor Bournemouth har to strake seire. Enklere blir det ikke tatt i betraktning at the Cherries kun har tapt en av deres siste fem ligakamper og Dyche innrømmer at han er en beundrer av motstanderens manager Eddie Howe som fyller 40 år samme dag som han gjenforenes med the Clarets.

– De er et veldig god lag og Eddie har gjort en utmerket jobb der og fortsetter å gjøre det. De fikk en uvanlig tøff start der de tapte et par hjemmekamper, men er fortsatt et godt lag og prøver alltid å bevege ballen fremover. Samme som oss. Det er ikke lett, men jeg har mye respekt for Eddie og hans stab og spillere. Man kan ikke ta oppholdet i Premier League for gitt og man må fortsette å kjempe alt man har. Noe både de og vi gjør. De holder seg samlet i motvind som oss selv og de blir et klokere lag for hver sesong. 

 

Foto: BurnleyFC.com

– Spillerne er realistiske og vi måles på tabellplasseringen, men det måler ikke prestasjonene og denne sesongen har våre vært veldig gode. Denne sesongen har vi vist at regelmessig at det er mer dybde i våre prestasjoner og det viser at det er en fremtid og vi blir bedre. Selvsagt må man fortsatt hente poengene til tabellen og det har vi gjort hittil og må fortsette å gjøre det fremover. 

Innad i laget har dybden, som manageren forteller, blitt bedre og det skyldes mye konkurransen om plassene og nivået på troppen. Sjefen har siden sin ankomst utviklet laget og har nå en gruppe spillere som i skrivende stund ligger på en syvende plass på tabellen.

Foto: BurnleyFC.com

På skadefronten begynner det å bli bedre, noe som passer bra med et kommende kampprogram som vil by på mer aktivitet og med spillere som ikke har fått så mye spilletid denne sesongen.

– Det kommer til å skje mer her fram til FA kampen 6.januar og flere av kampene spilles hyppigere, men jeg liker måten laget opererer for øyeblikket og jeg mener det er et lag nå. Må det endringer til, så endrer vi, men jeg mener marginen mellom de som spiller og de som ikke gjør det er stram. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har har vært fornøyd med det fordi det er en stor del av det å rekruttere de rette om sommeren. Å ha sunn konkurranse, ikke bare for å se hvem som skal få spille, men også får å komme seg gjennom sesongen og når vi må gjøre endringer så kan vi fortsatt konkurrere og hente hjem poengene. Denne sesongen har nok en gang vært preget av en kjerne som spiller ofte med endringer der det trengs. 

– Jeg mener spillerne vi har hentet inn og måten jeg ser dem fungere daglig, så er prestasjonene høye uavhengig om vi må gjøre endringer eller om vi har gjort dem. Den dybden i laget og konkurransen mellom dem og innad i laget er viktig for hvordan vi beveger oss fremover, så det er noe jeg har satt pris på. 

Foto: BurnleyFC.com

En av spillerne som ikke har fått så mye spilletid, men som har imponert de få gangene han har tatt på seg trøya er Jon Walters som ankom fra Stoke City i sommer. Dean Marney og Charlie Taylor er også to andre spillere som raskt kan nevnes og som har viktige roller å spille for klubben den kommende tiden.

– Jon nærmer seg, han har trent ordentlig med oss for første gang idag. Han har jobbet hardt og mye med støtteapparatet og nærmer seg. Vi ville at kneet hans skulle lege seg fullstendig og det har det gjort, han er fantastisk profesjonell som bidrar til laget. Jeg er alltid full av lovord om dem og er stolt over hvordan de håndterer jobben sin. 

Foto: BurnleyFC.com

– Dean Marney som har gått gjennom det han har, holder motet opp, kommer seg gjennom det og returnerer sterkere. Jeg har ved flere anledninger nevnt Charlie Taylor. Jeg mener han er en stor spiller for fremtiden og når han trengs som mest, men for øyeblikket gjør Wardy det veldig bra. Nahki Wells har kommet inn og er skarp, men må nok vente litt før han får spille. 

– Bardo (Phil Bardsley), selv med hans erfaring og en utmerket forsvarer, må vente på spilletid siden laget gjør det så bra. Jeg er henrykt med stabens arbeid og den enorme innsatsen spillerne legger ned, selv om de ikke er involvert. Det er ikke lett, de vil spille så selv når de ikke spiller nå de holdet holde seg på tå hev. Jeg er imponert med profesjonaliteten til gruppen, det er fantastisk her, avsluttet Dyche.