Tapte mot seige Leicester

(Leicester 1-0 Burnley): Leicester fikk en pangstart på kampen med et tidlig mål og the Clarets fikk ytterligere et tilbakeslag når Robbie Brady måtte av på båre etter halvtimen. Derfra ble den neste timen vanskelig for Burnley som mistet mye av sin kreativitet og slet med å skape noe fremover. Dermed ble det tap på King Power Stadium.

The Clarets startet med uendret lagoppstilling der Bardsley og Wood startet. Det startet friskt på King Power Stadium der begge lag hadde sine halvsjanser og i det 6.minutt kunne hjemmelaget juble når Mahrez la inn kula i feltet. Nick Pope kastet seg etter ballen og fikk bokset den unna, men rett i bena på Demarai Gray som fikk det enkelt og sendte hjemmelaget i føringen fra kort hold. Skuffende mål for the Clarets’ del. 1-0 til Leicester.

Chris Wood (13) kunne ha utlignet etter klabb og babb i Leicester-feltet og når Schmeichel feilet å holde på ballen, men forsvaret fikk ryddet opp og slapp med skrekken. The Clarets tappet opp trykket og bygget opp sine angrep som de er kjent for. Flere hjørnespark og sjanser fulgte fram mot halvtimen; Tarkowski (16), Gudmundsson (20), Brady (21) og Wood (25) prøvde seg før det ble bekymringsfullt. Brady og Maguire havnet i en duell der begge ble liggende nede, begge trengte behandling og Brady måtte etterhvert av på båre med innpakket bein og ble erstattet av Scott Arfield.

Burnley mistet på en måte litt av gløden, men var allikevel farlige fremover uten å skape de store sjansene. Mahrez (42) skapte den største sjansen før dommeren blåste av omgangen etter fire tilleggsminutter. Annen omgang startet med et offensivt hjemmelag som var på hugget og skapte flere muligheter, men the Clarets forsvarte seg godt.

Ti minutter uti annen omgang skapte Burnley deres første sjanse men ballen var litt for høy for Hendrick (55), av en eller merkelig grunn ble iren også blåst av for offside.. Ti minutter senere kunne Vardy og Morgan (57) ha økt ledelsen for hjemmelaget, men Phil Bardsley reddet på streken!

The Clarets fikk ikke til å så veldig mye, men våket etter timen når Defour (60) prøvde på et langskudd og Johann berg Gudmundsson (61) brøytet seg fram gjennom forsvaret like etterpå og fikk sendt et farlig godt skudd mot Peter Schmeichel som reddet heroisk. Manager Dyche valgte å sende utpå Ashley Barnes som erstattet Steven Defour i håp om å utnytte den gode flyten. Innbytteren viste seg fram umiddelbart, men var i soleklar offside på sitt første skuddforsøk.

Albrighton (68) og Gray (71) skapte gode sjanser, før sistnevnte prøvde seg igjen i det 72.minutt og fikk ballen forbi Nick Pope, men traff stangen. Burnley slapp med skrekken. Med litt over kvarteret igjen var det på tide for Sam Vokes som erstattet Chris Wood. Leicester var seige å bryte gjennom og jaget ballen de gangene Burnley hadde besittelsen, mens Burnley ikke fikk utfordret Schmeichel nevneverdig.

Vardy (80) prøvde seg med et frekt hælspark, men Pope var med på notene og fikk avverget Leicester-jubel. Innbytter Vokes (87) viste styrke i feltet, men klarte ikke å utnytte hjørnesparket. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse fikk Barnes en god sjanse, Mahrez (90+2) fulgte opp kort tid senere etterfulgt av nok en Barnes-mulighet (90+3).

Leicester: Schmeichel, Simpson, Maguire, Morgan (c), Chilwell, Iborra, Ndidi, Gray (Okazaki 87), Albrighton, Mahrez, Vardy.
Innbyttere: Hamer, Fuchs, Dragović, King, Iheanacho, Ulloa.
Gule kort: Bardsley 56, Mee (90+1)

Burnley: Pope, Bardsley, Mee, Tarkowski, Ward, Berg Gudmundsson, Cork, Hendrick, Defour (Barnes 66), Brady (Arfield 30), Wood (Vokes 73)
Innbytter: Taylor, Westwood, Lindegaard, Long