Amougous dager er talte…

Gårsdagens overganger der Zavon Hines, Keith Treacy og Andre Amougou ble lånt ut til henholdsvis Bournemouth, Sheffield Wednesday og Bristol City har skapt noe spekulasjoner rundt fremtiden til spillerne. Manager Howe tar bladet fra munnen og forteller om sine fremtidsplaner der to har en fremtid i Burnley, mens en ikke for fornyet tillit. 

Foto: BurnleyFC.com

Boss Eddie Howe forteller at Keith Treacy og Zavon Hines fortsatt har en fremtid på Turf Moor, men at forsvarer Andre Amougou ikke vil få fornyet kontrakt i sommer og derfor fikk muligheten til å «kjøpe seg» tid andre steder. Amougou gikk til Bristol City på lån og har en kontrakt som går ut med the Clarets mot slutten av juni og etter tre år med de lilla- og lyseblå, der han blant annet fikk oppleve Premier League-drømmen ser det ut til å være over.

27-åringen signerte i august 2009 fra Reading, fikk 78 kamper for Burnley, men ettersom han er en av de bedre betalte i klubben og ikke er god nok for Lancashire-laget er kamerunerens dager på Turf Moor talte.

– Han er en av de bedre betalte og står uten kontrakt, derfor mener jeg det er best at Andre drar og spiller et annet sted og derfra leter etter en ny klubb, bekreftet Howe.

En annen spiller som ikke har fått like mye tillit er Keith Treacy. Vingen ankom fra rivalene Preston North End, men har også funnet det vrient å bryte gjennom førstelaget og derfor ble et lån til Sheffield Wednesday aktuelt. Angriper Zavon Hines har vært i en lignende posisjon siden overgangen fra morgendagens motstander, West Ham og ble derfor sendt til manager Howes tidligere klubb Bournemouth. Sjefen utelukker ingen av dem og forteller at døren fortsatt er åpen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er en sjanse for dem å vise seg fram og vise hva de kan. Vi lukker ikke døren for dem, de har fortsatt en fremtid her og hvis de viser det mens de er på lån; at de har lidenskapen og kampånden så må de komme tilbake og kjempe om plassen.

– Han (Treacy) har all verdens talent, han kan bli hva enn han ønsker og vi har sett glimt av det denne sesongen, men ikke på  konsistent basis. Å bytte miljø og dra på lån hvor man kan få kamper på et lavere nivå vil forhåpentligvis vise alle hva kan kan og dermed returnere som en annen spiller. 

Vi kommer ikke til å miste troen på Zavon. Han har ikke fått så mange muligheter til å spille enda, men vi har et stort utvalg av angrepsspillere og han har dermed funnet det vanskelig å bryte gjennom. Dette er en sjanse for han å dra til en bra klubb, spille ball og forhåpentligvis vise alle hva kan er i stand til og så tar vi det derfra, avsluttet sjefen.