Arfield om seiersmålet og veien videre

Scott Arfield pressekonferanseScott Arfield var en glad mann etter å ha satt inn sitt syvende mål for the Clarets denne sesongen og ikke mist sikret en viktig seier over Leeds United – en seier de måtte kjempe hardt for på Turf Moor. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets fikk et mål imot midtveis i første omgang takket være Ross McCormack, men Burnley ga seg ikke og sørget til slutt for å dra i land en seier de måtte kjempe hardt for etter selvmål av Jason Pearce og Arfield. Seieren skrev historie da det var deres første dobbel over Yorkshire-klubben siden 1926/27-sesongen og som var deres tredje utfordrende kamp på seks dager.

Noe av det mest tilfredsstillende Clarets-fansen kan se er tabellplasseringen som viser et Burnley på 2.plass, ti poeng ned til Derby og syv opp til Leicester som har en kamp mindre spilt og som skal møte Burnley senere denne måneden.

Enn så lenge er fasiten: 22 kamper uten tap på Turf Moor og 14 sammenhengende, borte som hjemme.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Jeg er fullstendig henrykt! Det sier litt om hvor viktig poeng det var på onsdag kveld (Birmingham), å få fire poeng fra to bortekamper og tre idag (lørdag) er vi glade for, sa Arfield.

– Vi visste nøyaktig hvordan det kom til å bli og jeg er sikker på at fansen også var klar over det, de hadde to svake resultater å vise til og de kom til å heve seg, så vi visste hva som ventet. 

– Men vi fikk ikke panikk, vi har vært i slike situasjoner tidligere og vi føler vi kan vinne alle kamper, spesielt her hvor fansen støtter oss. Vi er i en herlig posisjon, men mentaliteten har aldri endret seg; den er der og den sier at vi skal vinne og ta tre poeng i alle kamper. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg hadde egentlig ikke tid til å reagere (før målet). Junior (Stanislas) løp inn og Ben Mee overlappet og leverte ballen, for å være ærlig så var det første skuddet en herlig redning og det andre var med litt flaks som jeg fikk en halv-volley på og i nederste hjørne. 

– Enn så lenge har Ings og Vokes vært fenomenale og jeg mener det er veldig verdifullt og viktig at andre spillere også scorer. Deano (Dean Martin) har scoret tre, så målene kommer fra overalt, det er ingenting som er bedre enn å score selv – jeg er fullstendig henrykt. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Neste utfordrer som venter er Charlton Athletic, et lag som kjemper i bunnen av tabellen og som ikke bør undervurderes på the Valley.

– Vi har alltid sagt at ethvert lag i serien kan kjempe og vi vet at denne ikke kommer til å være annerledes enn å spille mot et topplag, spesielt siden de der nede prøver å skrape til seg alt.

– Vi vet nøyaktig hva vi går til og det er opp til oss å dra tid, bevege ballen og forhåpentligvis hente hjem tre nye poeng, avsluttet midtbanespilleren.