– Austin gjør lite, men scorer hele tiden

Det er ikke bare Marvin Bartley som har røtter til Reading. Målmaskinen Charlie Austin startet også karrieren sin på Madejski Stadium og i likhet med Bartley, ble det også en tur nedover divisjonene før de etter et par år ble gjenforent på Turf Moor og i samme klubb. Manager Pearce sender ut et stikk, men samtidig en hyllest til sin tidligere elev og understreker hvor farlig spissen egentlig er.

Foto: BurnleyFC.com

Reading-manager Alex Pearce er uten tvil klar over Burnleys angrepsstyrke når lagene møtes på lørdag og en gjenforening med en spiss de følte ikke var god nok. Austin spilte under Pearce i to år før klubben fant ut at han ikke var god nok og ble fristilt fra kontrakten – karrieren fikk en frisk start i Thatcham Town, før den gikk til Kintbury Rangers, Pool Town og Swindon. Et kort opphold hos AFC Bournemouth og et møte med Eddie Howe endte med tiden en varig overgang til Burnley FC.

22-åringen har fortsatt å bøtte inn mål og virker ikke å blitt preget nevneverdig av det store hoppet mellom divisjonene.

Jeg jobbet med Charlie når jeg først ankom klubben og da var han 12 år, bekreftet Pearce. Han rykket opp med meg og jeg tror at Reading lot han dra da han var rundt 14-15 og selv da scoret han mål, men var litt tynnere enn det han er nå. Han har lagt litt på seg og fylt ut litt.

– Han pleide ikke å gjøre stort i løpet av kampene, men pleide alltid å score mål og det er noe han beviser gang på gang nå også. Han gjorde det i Swindon og nå gjør han det for Burnley, vi kommer til å være på tå-hev når det gjelder han og jeg er sikker på at han også kommer til å være det.

Jeg snakket om han med Sean Morrison, som jobbet med han i Swindon og Sean bekreftet enkelt og greit at han ikke gjorde stort i løpet av kampen, utenom å  score mål. Alle pleide å si «du spilte en elendig kamp, men du scoret» og slike spillere må man passe seg for, fordi hvis man gir dem muligheten kommer de til å utnytte den, avsluttet Pearce.