Austin om målscorerrollen og konkurransen

Angriper Charlie Austin forteller at han begynner å vise hvorfor manager Howe handlet kjapt og hentet den tidligere Swindon-spissen til Burnley kort tid etter sin inntreden på Turf Moor i januar og Austin ble Howes første signering.

Austin fikk kun en håndfull kamper for the Clarets før en skulderskade satte en stopper for 22-åringens debutsesong. Spissen har derimot vist hvorfor han ble hentet til Turf Moor og har hittil nettet inn tre mål på fire kamper for de lilla- og lyseblå, og håper å kunne vise for fansen at det bor mye Championship-kvalitet i han.

Foto: BurnleyFC.com

Når jeg signerte, følte jeg meg som som Championship-spiller. Jeg hadde et tilbakeslag og nå trenger jeg en frisk start og vise at jeg kan klare det i the Championship hvor jeg føler jeg har startet ganske bra, forklarer Austin.

– Det var min intensjon (å score mål) når jeg kom hit i januar, men dessverre ble jeg skadet – jeg har jobbet hardt hele veien gjennom skaden, så gjennom sommeren og nå føler jeg at jeg begynner å komme meg dit jeg ønsker.

Austin vet at han trenger å opprettholde den gode formen, vel vitende at nysigneringene Zavon Hines og Danny Ings er til stede, mens Jay-Rod allerede har stadfestet sin posisjon blant førstevalgene, samtidig som Alex MacDonald lurer i kulissene. Hvis man kan trekke fram noe positivt i skadeomfanget så er Ings og Pato skadet, noe som gjør kampen om spissplassene litt mindre intensiv, men den kommer.

Foto: BurnleyFC.com

Jay og meg har en mulighet nå selv om Zavon har kommet inn og Alex er her også, la Austin til og sendte lovord retning Hines. Man så hva han kunne når han ankom, han har fart og triks så han kommer til å lure et par forsvarere og er helt annerledes enn meg og Jay. Jeg er litt mer gammeldags, Jay liker samspill, mens Zavon er god med begge føttene.

Jeg vet hvordan han (Ings) har det, man ankommer klubben, vil vise seg fram og vise at man kan ta steget opp fra de lavere ligaer. Jeg gjorde de samme øvelsene som han og trodde han kun hadde tråkket over, men så begynte han å holde seg for kneet.

– Ingsy er en god venn og jeg føler med han fordi jeg vet hvordan han har det, men vi har mange her som vil hjelpe han med å holde motet oppe, vi er en godt sammensveiset gjeng og jeg er sikker på at vi kommer til å holde gutten glad.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg kom i januar og hadde det som mål, men ble skadet, forteller angriperen om sin egen rolle som målscorer etter skaden som holdt han ute av spill i vel tre måneder, men er glad over å være tilbake i auksjon. Jeg er henrykt over å score, men dessverre fikk vi ikke de tre poengene vi burde ha fått, vi scoret tidlig og burde kanskje ha vært litt mer hensynsløse og scoret det andre målet. Men den første halvtimen overkjørte vi Cardiff og det vil ikke være lenge før vi får de tre poengene. 

Austin måtte byttes ut i annen omgang etter å ha fått et par smeller fra Anthony Gerrard -som på en annen dag kunne ha fått rødt kort – og den tidligere Swindon-spilleren ble etterhvert byttet ut med debutant Hines. Uansett, så tenker spissen på neste kamp; Carling Cupens andre runde mot Barnet imorgen kveld.

Jeg er litt øm, men kommer forhåpentligvis til å være opplagt til tirsdagens store kamp mot Barnet, avsluttet Austin.