Austin om rekorden

Det var en stolt Charlie Austin som uttalte seg etter kampen mot Bristol City som skrev 23-åringen inn i Burnley FCs stolte historie. Austin har nemlig overgått legenden Pay Pointers over 50 år gamle rekord og er i en posisjon der han kan tilføye ytterligere bragder. 

Foto: BurnleyFC.com

Legenden Pointer hadde 12 mål på åtte kamper, en rekord som har stått i over 50 år – 54  for å være nøyaktig. Unge Austin ble hentet av Eddie Howe for nesten to år siden, men fikk en lei start grunnet en skulderskade som satte han ut av spill i en lengre periode.

Etter å ha blitt virkelig varm i trøyen, har toppscoreren virkelig gjort et navn av seg ved å ikke bare være toppscorer i klubben og landet, men har også overgått legendens meritter (se nederst).

– Jeg føler det var et veldig spesielt øyeblikk når jeg satte inn det første målet og sto side om side ved rekorden, sa Austin. Jeg kunne ikke unngå det faktum at rekorden hang over meg og jeg var glad for å få nettkjenningen. Da jeg kom til klubben, hadde jeg lite kunnskap om Burnley, men jeg må innrømme at ikke hadde hørt om Ray Pointer – men det er herlig å stå side om side ved en som anses som klubbens største. 

 – Jeg prøver å score hver gang jeg er ute på banen og for øyeblikket ser det ut til at det går bra. Det viktigste er tre poeng og det var godt å se målet fly inn mot slutten fordi det har skjedd så mange ganger denne sesongen, avsluttet Austin.

POINTER

1959

29 Nov, Aston Villa, H  (1)
06 Des, Newcastle, B, (2)
13 Des, Tottenham, H, (1)
20 Des, Manc City, B, (2)
26 Des, Leicester, B, (1)
27 Des, Leicester, H,  (2)

1960

03 Jan, Leeds, H, (1)
14 Jan, Stockport, B, (2)

8 kamper, 12 mål

AUSTIN

2012

15 Sep, Peterborough, H, (3)
22 Sep, Derby County, B, (2)
25 Sep, Swindon, B, (1)
29 Sep, Millwall, H, (1)
2 Okt, Sheff Wed, H, (3)
6 Okt, Crystal Palace, A, (1)
20 Okt, Blackpool, H, (1)
03 Okt, Bristol City, A, (2)

8 kamper, 14 mål