Barnes: – Begynner å hente flere poeng

The Clarets har prestert godt de siste kampene mot sterke motstandere og har overrasket mange ved å ta poeng mot både Manchester City og Tottenham i de siste hjemmekampene. Neste utfordrer er nok et topplag, nemlig Arsenal, men angriper Ashley Barnes er av inntrykket at laget har det som trengs til å fortsette å ta poeng fra Premier Leagues store gutter. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var helt klart et et viktig poeng sikret (mot Tottenham). Vi vet hvor gode de er og det var en tøff kamp, men jeg mener vi hadde taket på dem og kunne like gjerne ha vunnet kampen mot slutten med Boydies hodestøt, forklarte Barnes. Det var skuffende å tape mot Southampton hvor vi hadde de beste sjansene, men vi la det bak oss og var veldig gode på søndag med ballbesittelsen og ballbevegelsen. 

Nok en gang var fansen utmerket, det har høylytt og de var vår tolvte mann som vi trengte og det satt dem under press. De kunne til tider ikke takle oss og hadde vi satt inn et mål ville det hele vært spesielt. Jeg mener at det er snakk om selvtillit når man møter store lag som det, de gir deg tid med ballen, en sjanse til å spille vårt og vi må ta det neste steget. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi ser fram til Arsenal-kampen og håper vi kan hente hjem nok ett poeng, om ikke tre. Alle hadde avskrevet oss med det kampprogrammet vi har nå, men vi begynner sakte, men sikkert å hente poeng og klarer vi å få noen til mot Arsenal vil det være utmerket. 

De siste kampene har gitt Sam Vokes spilletid på topp med spiss-kollega Danny Ings, noe som har sendt Ashley ned på ving-plass. Angriperen er ikke ukjent med posisjonen ettersom han har spilt der tidligere, selv om det er en tilpassing til en ny rolle så er han glad for å ofre seg selv for laget del.

– Det var vanskelig til å begynne med. Jeg spilte der (ving, red.adm) da jeg var i Brighton i en 4-3-3, men det er litt annerledes i en 4-4-2. Man må løpe mye opp og ned langs kanten, men jeg trives med det og så lenge vi henter hjem poeng så har jeg ikke noe imot å spille der. Klarer jeg å løpe opp og ned langs kanten, hjelpe laget og bidra noe til angrepet, så er jeg fornøyd med det, avsluttet Barnes.