Bastien sendte Burnley videre til tredje runde

(Shrewsbury 0-1 Burnley, Carabao cup): Burnley så mye til ballen i første omgang, men klarte ikke å finne nettmaskene. Annen omgang startet med et tidlig Clarets-mål av Samuel Bastien og videre ball-dominering. Det endte med seier og avansement til tredje runde.

Burnley reiste til Shrewsbury i den andre Carabo cup-runden. Kompany hvilte flere spillere fra forrige kamp og lot flere spillere slippe til. Peacock-Farrell, Lowton, Egan-Riley, Gudmundsson og Churlinov startet alle for Burnley.

The Clarets så mye til ballen innledningsvis, men det var hjemmelaget som var farligst innledningsvis. Dunkley (7′) og Flanagan (8′), etterfulgt av Pennington (9′) utfordret Peacock-Farrell som vartet opp med sterke redninger.

Chirlinov (20′) var første Burnley-spiller til å forsøke seg, men sendte kula til side for mål. Benson (33′), Lowton (34′) og Gudmundsson (39′) forsøkte seg etter halvtimen uten at ballen havnet i nettet. Hjemmelagets Dunkley (43′) var siste til å forsøke seg før dommeren valgte å sende lagene i garderoben.

Annen omgang startet med et bytte for Burnley der Berg Gudmundsson ble erstattet av Nathan Tella. Byttet var av den taktiske kategorien tatt i betraktning at JBG har vært ute av spill i lengre tid.

Det skulle ikke ta mange minuttene før Burnleys dominans med ballen ga uttelling. Et Clarets-angrep anført av Manuel Benson havnet hos Samuel Bastien (50′) i hjertet av feltet som klinket til og sendte kula i nedre høyre hjørnet! 1-0 til Burnley!

Shipley (52′), Pennington (52) og Bloxham (64′) forsøkte seg før Burnley sendte utpå Josh Brownhill og tok ut Darko Churlinov. Hjemmelaget begynte å spille litt mer fysisk og det ble både kort og frispark.

Hjemmelaget sendte ut friske bein med litt over kvarteret igjen og det ble flere spennende forsøk, men like mange offside. Nærmest kom Jordan Shimpley (88′) med et skudd som gikk like til side for mål mot slutten av fulltid. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter før dommeren blåste av oppgjøret og sikret Burnley videre avansement i Carabao cup.

The Clarets gikk videre etter imponerende 84% ballbesittelse! Samtidig så vi nok de lignende tendenser som i ligaen, der skudd-presisjonen trenger finjustering.

Shrewsbury: Marosi, Pennington, Dunkley, Flanagan (Nurse 73), Pyke, Leahy, Caton (Bayliss 73), Moore, Shipley, Bloxham (Udoh 73), Bowman
Innbyttere: Burgoyne, Bevan, Da Costa, Nurse, Bayliss, Craig, Barlow, Udoh
Gule kort: Da Costa 57, Flanagan 69

Burnley: Peacock-Farrell, Lowton, Egan-Riley (Harwood-Bellis 87), Taylor, Vitinho, Cullen, Bastien, Gudmundsson (Tella 45), Benson (Costelloe 81), Barnes, Churlinov (Brownhill 66)
Innbyttere: Muric, Norris, McNally, Harwood-Bellis, Phillips, Brownhill, Costelloe, Dodgson, Tella