Lokalderby på sitt beste (eller verste)

(Burnley 3-3 Blackpool): Det ble målfest og røde kort på Turf Moor. Burnley dominerte første omgang og kollapset i annen omgang. Oppgjøret hadde alle nødvendige ingredienser.

Årets første lokalderby i Lancashire gikk av stabelen på Turf Moor til en elektrisk stemning og godt støynivå fra tribunen. Det virket å starte rolig på Turf Moor, men etter to minutter sendte Harwood-Bellis en lang ball fra egen banehavldel til Jay på løp mot feltet. Spissen så ut til å ikke få kontroll på ballen slik at den spratt bakover, men rett i bena på Josh Brownhill som klinket til og sendte ballen i hjørnet! En pangstart for Burnley! 1-0 på Turf Moor.

The Clarets presset på og Ian Maatsen (6′) fikk nesten satt inn 2-0 etter klabb og babb i Blackpool-feltet. I det 11.minutt mottok Harwood-Bellis nok en gang ballen, denne gang i midt-ringen. Stopperen sendte nok en lang ball fremover, denne gang til Nathan Tella som brøytet seg fram og klinket kula i nettet! 2-0 til Burnley!

Tella (16′) forsøkte seg, men lokalderbyet våknet til livs når en ball fra Muric mot Cullen, som ikke fikk kontroll og Theo Corbenau (20′) snappet den opp og alene med keeper sendte kan ballen i nettet og reduserte for Blackpool. Et dumt og unødvendig mål. 2-1.

Midtveis i kampen åpnet det seg litt mer og Blackpool fikk se litt mer til ballen og gjorde noen flere forsøk. Lavery (28′) fikk en fin mulighet på volley, så Burnley måtte finne på noe – og det gjorde de.

I det 32.minutt flekket Burnley tenner når Brownhill sendte en pasning til Maatsen som Blackpool klarerte rett i siste liten, men ballen trillet pent og pyntelig til Nathan Tella som klinket til og 3-1! For en hjemmedebut for Tella!

Keeper Muric ga fansen hjerteinfarkt ved to anledninger i det 36.minutt, først med en Cruyff-finte i eget felt under press etterfulgt av en kjemperedning! Vitinho (40′) fikk en kjempemulighet til å øke ledelsen, men traff ikke helt riktig og ballen gikk over mål. Etter fire tilleggsminutter jogget lagene i garderoben.

Annen omgang startet med nok et hjertehopp for Clarets-fansen når Muric feilberegnet et forsøk på finte, men klarte heldigvis å rydde opp etter seg selv. Burnley hadde roet seg litt ned da gjestene presset litt mer og ville tydelig få noe ut av oppgjøret. Bowler (48′), Lavery (52′) og Maatsen (55′) forsøkte seg før Jay ble erstattet med Barnes etter timen.

Midtveis i annen omgang virket Burnley tilfreds med resultatet og så nok ikke like stort behov for å presse på og score flere mål. Med 20 minutter igjen av kampen ble Bastien og Churlinov sendt utpå. Cullen (72′) forsøkte seg på et skudd som gikk like over, så da sørget Blackpool for å øke spenningen på Turf Moor.

Gjestene satte fart langs kanten med Gabriel før han la inn i feltet. Der sto tre Blackpool-spillere og ventet, hvorpå Shane Lavery (74′) enkelt kunne tappe inn kula og 3-2 på Turf Moor. To raske bytter for Blackpool og et hjørnespark til gjestene. Kule ble lagt inn fra flagget og havnet på bakerste og ble sendt mot feltet, der var Jerry Yates som fikk en enkel jobb med å tappe inn kula fra kort hold. 3-3 i det 76.minutt.

Sammenlignes omgangene så gikk det fra full kontroll til full kollaps for the Clarets. Yates (81′) kunne nesten ha snudd kampen, men Muric vartet opp med en suveren redning. I det 82.minutt ble full kaos på banen når Sonny Carey klippet ned Ian Maatsen – en direkte rødt kort takling, men reaksjonen til Maatsen var ganske voldsom der hollenderen dyttet Carey bakfra og situasjonen ble på randen av slåsskamp. Dommeren konsulterte med sine kolleger og det ble rødt kort til Ian Maatsen.

Begge lag gjorde sine bytter før fulltid og fjerdedommeren signaliserte åtte tilleggsminutter. The Clarets presset på til siste slutt med Brownhill (90+2′), Bastien (90+4′) og Churlinov (90+7′), men det endte med poengdeling på Turf Moor. Burnley hadde all grunn til å være skuffet.

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis, Taylor, Maatsen, Brownhill, Cork, Cullen (Benson 89), Vitinho (Bastien 70), Rodriguez (Barnes 61), Tella (Churlinov 70)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Egan-Riley, Bastien, Benson, Churlinov, Gudmundsson, Barnes
Gule kort: Cullen 47
Rødt kort: Maatasen 85

Blackpool: Grimshaw, Thompson (Husband 75), Williams, Ekpiteta, Connolly, Lavery, Corbeanu (Madine 63), Dougal, Gabriel (Carey 75), Bowler, Yates (Virtue 89)
Innbyttere: Maxwell, Husband, Thorniley, Carey, Hamilton, Virtue, Madine
Gule kort: Connolly 60, Dougal 90+4
Rødt kort: Carey 84