Målfest mot Wigan

(Wigan 1-5 Burnley): Burnley viste hva som bor i dem. Det startet med en tidlig ledelse etter kvarteret og the Clarets ga seg ikke før de nettet hele fem ganger mot Wigan. Josh Brownhill storspilte med to mål og en målgivende.

Det ble en gjenforening med Tendayi Darikwa for the Clarets, selv om det nok ikke var noen fra nåværende lag som har spilt med Darikwa. Kompany gjorde noen endringer i lagoppstillingen der Vitinho, Tella og Gudmundsson var å se fra start.

Oppgjøret på DW Stadium startet med god stemning og et flott press fra hjemmelaget. I det 16.minutt la Vitinho inn kula fra venstrekanten og fant Johann Berg Gudmundsson, som dempet pent og sendte videre til Jay Rodriguez. Spissen klinket til og sendte kula rett i nettet! 1-0 til Burnley!

Hjemmelaget lot seg ikke pille på nesten og satte i gang et press mot Burnley-målet. Power (25′) forsøkte seg, men Burnley ville det annerledes. Vitinho briljerte på kanten og fintet ut Dariwka med en tunell i utkanten av feltet og fosset mot dødlinjen før han la inn kula. Der var Josh Brownhill som enkelt kunne styre ballen i nettet! 2-0 i det 27.minutt! For en herlig start av the Clarets og for et fantastisk forarbeid av Vitinho!

I det 41.minutt fosset Muric ut for å hindre en kontring av Lang og klippen spilleren i eget felt. Dommeren tildelte det gule kortet og pekte på straffemerket. Will Keane tok straffen og selv om Muric fikk en fot på ballen, så gikk den i nettet. 2-1 i det 42.minutt.

Hjemmelaget fikk blod på tann og jaget en utligning. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter, men det ble ingen flere mål før dommeren blåste av omgangen og sendte lagene i garderoben.

Etter sidebytte var hjemmelaget på hugget og Keane (49′) var nære en utligning, så da måtte Burnley gjøre noe. Et langskudd fra Muric havnet omsider hos Jay, så Cullen, som igjen fant Brownhill og Josh sendte en herlig pasning til umarkerte Nathan Tella. Vingen fosset fram og sendte ballen i lengste hjørne fra ti meter og 3-1 til Burnley i det 50.minutt! Det må sies at Tella var i en noe tvilsom posisjon og muligens offside, samtidig var det fint å se at noen avgjørelser også gikk i Burnleys favør.

Burnley ble snytt for straffe når Tella (55′) ble spent bein på i feltet, hvorpå den taklende synder, Dariwka skadet skulderen i fallet og måtte byttes. Det så ut til at venstre skulderen ble slått ut av ledd. Tidligere bastard Ryan Nyambe kom utpå.

The Clarets ville ha straffe når Gudmunsson ble klippet ned i feltet i det 65.miuntt, men dommeren var ikke imponert og like etter ble islendingen byttet ut med Darko Churlinov. Innbytteren viste seg nesten umiddelbart og fikk et skudd mot mål i det 68.minutt. I det 71.minutt viste Jay inspirerende takter og foret Churlinov, som sendte like utenfor.

Wigan vartet opp med et trippelt bytte og innbytter Maginnes (74′) forsøkte seg kort tid senere. Muric vartet opp med en viktig redning. Kompany svarte med et dobbeltbytte.

I det kampen hadde ti minutter igjen, virket Burnley å ha full kontroll på oppgjøret. The Clarets virket ikke å overanstrenge seg med å angripe og virket komfortable med en 3-1 seier. Aasgaard (82′) prøvde å true gjestene, så da måtte noe gjøres. Josh Brownhill mottok kula i full sprint mot mål, hvorpå han fintet unna McClean og sendte ballen i nederste hjørne. 4-1 til Burnley og kampen var spikret i det 86.minutt!

Wigan ble sjokkert og deprimerte, så da vartet Burnley opp med en kontring. Jack Cork snappet opp ballen på midtbanen og spurtet fremover, like foran feltet sendte han ballen til Samuel Bastien på løp, som satte inn 5-1 og punkterte kampen i det 87.minutt.

Noen bytter og tre tilleggsminutter senere kunne Burnley juble over en velfortjent og fantastisk seier!

Wigan: Jones, Kerr, Whatmough, Tilt (Magennis 74), Darikwa (Nyambe 59), Power, Naylor, Shinnie (Broadhead 74), McClean, Lang, Keane (Aasgaard74)
Innbyttere: Amos, Nyambe, Aasgaard, Broadhead, Magennis, Humphrys, Wyke

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis, Taylor, Vitinho (Egan-Riley 90), Cullen, Cork, Brownhill (Benson 90), Tella (Bastien 77), Gudmundsson (Churlinov65), Rodriguez (Barnes 77)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Lowton, Egan-Riley, Benson, Bastien, Churlinov, Barnes
Gule kort: Muric 41