Bellamy hindret en Burnley-seier..

(Burnley 1-1 Cardiff): Kampen startet positivt med to angrepsvillige lag og det var Jay Rodriguez som åpnet målkontoen på Turf Moor med en flott avslutning innen kvarteret var spilt. Annen omgang ble noe mer jevn hvor begge lag spilte god fotball og i kampens siste obligatoriske minutt utlignet Craig Bellamy for gjestene og sørget for poengdeling.

Eddie Howe stilte David Edgar sammen med Andre Bikey i midtforsvaret – Egdars første kamp siden september ifjor – grunnet Michael Duffs lårskade. Ellers var Ross Wallace å se i troppen, tenåringen Dominic Knowles fikk varme benken for første gang denne sesongen og Chris McCann fikk i oppgave å lede de lilla- og lyseblå  som kaptein på Turf Moor. Sesongens sjette kaptein…

Kampen startet friskt med to angripende lag som tilbød fansen noe fram- og tilbake-fotball, men det var ikke noe å si på stemning på tribunene. Bellamy og Bothroyd sto for Cardiffs sjanser og mens Jay Rodriguez truet keeper Bywater ved flere anledninger, var det Ross Wallace som fikk kampens første sjanse på hjørnespark når midtbanespilleren mottok ballen på et hjørnespark, lurte unna en forsvarer og plasserte ballen rett i stangen – som spratt ut.

Jensen måtte være på vakt og ble satt litt på prøve noen ganger, men det var Jay Rodriguez som sendte hjemmelaget i føringen etter 13 minutter; Andre Bikey sendte en herlig stikker til Jay-Rod som mottok ballen og plasserte lærkula i det lengste hjørnet! Stillingen kunne for stått 2-0 minuttet senere, men Ross Wallace’s skudd traff en forsvarer og minutter senere kunne Jay-Rod satt inn sitt andre for dagen, men Hudson viste godt forsvarsarbeid og resultatet sto.

«Debutant» David Edgar gjorde en god jobb i forsvaret og ga lite tegn til å ha vært ute av laget siden september – forsvareren fant seg fort til rette, fant et godt samarbeid med Bikey og gjorde en solid jobb med å temme Craig Bellamy og Jay Bothroyd – det Bikey/Edgar ikke klarte å stoppe, sørget en solid Jensen for å rydde opp.

Midtveis uti omgangen ble Hudson byttet ut etter å ha fått seg en smell for mye og Cardiff-manager Davy James så ingen hensikt å risikere den rutinerte stopperen med viktige Play Off-kamper i vente. The Bluebirds mer til mot slutten av omgangen og skapte noen farlige sjanser, men entusiastiske Mears, McCann, Edgar og Wallace, anført av Eagles og Elliott kontrollerte Burnley kampen og kunne ta pause med en fortjent ledelse.

Annen omgang startet med et bytte for Burnleys del; Andre Bikey fikk seg visstnok en smell i skulderen og ble erstattet med Brian Easton som midtstopper – posisjonen er ikke naturlig for unge Easton, men Howe sendte også klart signal at han planlegger unge- og kommende spillere i troppen for fremtiden. Omgangens første sjanse kom av Cardiff fem minutter uti på frispark av Whittingham, men en solid Jensen sendte ballen ut og påfølgende hjørnespark endte i åpent spill.

Burnley satte igang etterhvert et større press på Cardiff og flere angrep ble sendt mot Bywater i gjestenes mål. Elliott, Eagles og Rodriguez sørget for å holde både stemningen og antallet sjanser oppe med mye flott spill – hvorpå gjestene svarte med kontringer anført av Bellamy og Bothroyd, men ble møtt av Easton og Edgar. Wallace fikk seg en smell midtveis i omgangen og ble byttet ut med «Big Chris» Iwelumo og Burnley byttet fra 4-4-1-1 til 4-4-2.

Jack Cork viste magi og gjorde seg enda mer populær hos Clarets-fansen med et fantastisk 30 meters-løp ti minutter før slutt, hvor han driblet unna fire spillere før han avsluttet, men avslutningen var ikke på samme nivå som soloprestasjonen og fikk kun et hjørnespark det ikke ble stort av. I sluttminuttene satte Cardiff inn siste innspurt og gjorde the Clarets nervøse – Graham Alexander ble satt inn for å dra inn seieren.

Veteranen Grezza kunne gjøre lite mot Craig Bellamy i det 90.minutt som alene mot Brian Jensen lobbet ballen over og utlignet for the Bluebirds. Sluttminuttene var preget av mye merkelig dømming, hvor både offside og frispark ble oversett. Chris McCann var millimeter unna 2-1 tre minutter på overtid, men det endte med en noe skuffende poengdeling.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Edgar, Bikey (Easton 45), Elliott, Cork, McCann, Eagles (Alexander 88), Rodriguez, Wallace (Iwelumo 72).
Innbyttere: Carlisle, Thompson, Knowles, Grant.
Gule kort: Edgar 67, Mears 87

Cardiff: Bywater, McNaughton, Hudson (Blake 30), Keinan, Quinn, Olofijana (McPhail 72), Bellamy, Bothroyd, Whittingham, Koumas, Burke (Thomas 56).
Innbyttere: Parkin, Chopra, Rae, Heaton.
Gule kort: Whittingham

Dommer: Colin Webster