Neste: Cardiff

Sesongens siste kamp stor for tur og på motsatt side av Turf Moors grønne gress venter Cardiff City. Gjestene har sikret seg Play Off, noe Burnley ikke maktet og det er ikke annet enn ære å spille for.

Burnleys Eddie Howe må klare seg uten Nathan Delfouneso som returnerte til Aston Villa tidligere i uken, samt Charlie Austin og Dean Marney. Martin Paterson har som nevnt tidligere fått litt kamptrening på reservelaget og kan muligens få noe spilletid mot blåfuglene. Manageren håpet å kunne la Wes Fletcher få litt spilletid mot Cardiff, men en skade satte stopper for den muligheten.

Foto: Burnleyfootballclub.com

I forkant av oppgjøret er manageren noe kritisk til FAs avgjørelse om å behandle overgangen til Alejandro Faurlin på et så sent stadie i sesongen, noe som setter flere klubber i en uvant situasjon. Serielederen QPR planlegger å feire gullet- og opprykket etter hjemmekampen mot Leeds denne lørdagen, men må muligens avvente champagnen til etter FAs dom – slikt faller ikke i god smak hos Burnley-sjefen som opplever situasjonen som uryddig.

Det langt fra en ideel situasjon å gjøre seg klar til siste kamp og ha noe slikt hengende over seg, forklarer Howe. Det er timingen jeg ikke helt klarer å forstå og det trengs en rask avgjørelse, for alles del. Man blir på en måte kastet uti en røre som man ikke helt vet hvordan kommer til å ende og jeg føler ikke at det er riktig. Det er en vanskelig situasjon som forhåpentligvis blir løst fortest mulig slik at vi kan fortsette videre.

Foto: burnleyfootballclub.com

Først og fremst må vi prøve å vinne kampen, noe vi kommer til å prøve på. Vi vil strekke oss etter en god kamp for supporterne, vi ønsker å vinne og vi ønsker avslutte sesongen på en mest mulig positiv måte som vi igjen kan bygge på neste år. Uansett hva som kommer til å skje er jeg sikker på at Cardiff ønsker å vinne kampen for å holde presset på Play Off-plassen, avsluttet sjefen

Opp gjennom årene har the Clarets og the Bluebirds møttes 37 ganger, hvor Burley har vunnet 20 av oppgjørene og Cardiff åtte. Sist gang lagene spilte var i februar og den gangen endte det med 1-1 etter et sent mål av Steven Thompson som sikret et viktig poeng. Siste oppgjør på Turf Moor mellom lagene endte 2-2, desember 2008.

Begge lag har 1-1-1 på de siste tre kampene, men på de siste syv står Cardiff sterkest med sine 5-1-1 mot Burnleys 3-1-4. The Clarets har søkt om- og fått tillatelse til å spille sesongens siste kamp med deres nye drakt (se bilde til venstre).

– Tapet mot Middlesbrough var et slag i ansiktet, vi må reise oss, tørke av støvet og fortsette videre. Opprykk er fortatt innen rekkevidde og det er mentaliteten vi driller i spillerne, vi må være store- og sterke nok til å gjøre det igjen, fortalte Cardiff-sjef Dave Jones

Kampen spilles lørdag 7.4 kl 13:45 på Turf Moor.