Ben Gibson presentert som Burnley-spiller

Sommerens første signering på Turf Moor er klar, forsvarer Ben Gibson ankommer fra Middlesbrough.

Foto: BurnleyFC.com

Gibson skriver under en fireårs-kontrakt med Burnley etter at klubbene ble enige om £15m for 25-åringens tjenester. Forsvareren har noe erfaring fra Premier League etter å ha vært i toppen med Middlesbrough i 2016/17-sesongen, samme sesong da Burnley satte et utall nye rekorder og vant the Championship. Den tidligere U21-spilleren er et produkt av Riverside Stadium-akademiet og fikk sin debut i april 2011, siden har det kun gått en vei. Plymouth, York og Tranmere har alle nytt godt at Gibsons tjenester på lån før han bært gjennom og etablerte seg som en førstelagsspiller for Boro i 2013/14-sesongen.

Hovedpersonen gleder seg til å ta på seg Burnley-trøya og spille i den øverste ligaen.

– Jeg er fullstendig henrykt, det er stort steg for meg. Jeg har spilt for Middelsbrough i 15 år, helt siden jeg var en gutt, så dette er et stort steg og jeg ser veldig fram til det. Jeg har besøkt treningsanlegget og møtt et par av guttene og det viser helt klart som en klubb i toppen og en klubb man kan er oppspilt å spille for.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er en god stemning i området. Burnley er en klubb som har hatt fantastisk suksess den siste tiden og jeg har hatt noen gode kamper mot dem og der nå fram til å bære fargene deres. Nå som det er unnagjort ønsker jeg å sparke i gang og være en del av det som skal skje. 

– Overgangen og denne klubben har gitt meg muligheten til å spille på det øverste nivået, bli kjent med guttene her og forhåpentligvis spill i Europa League, så det er en fantastisk mulighet for meg og familien min. Vi er stolte over å være her og jeg gleder meg til å sette i gang. 

– Et fantastisk lag måles ikke etter en oppnåelse, men etter gjentagelse over tid. Jeg vet det var det Sir Alex Ferguson sa om Manchester United. Sean Dyche og laget hans gjorde en fantastisk jobb forrige sesong ved å avslutte på en 7.plass og kvalifisere seg til Europa League, la oss håpe at det er et veldig godt kapittel i Burnleys historie og at det kun er starten på det som kommer, avsluttet Gibson.

Foto: BurnleyFC.com

Manageren mener at Gibson kommer til å drive deres defensive enhet til nye høyder. Middlesbrough-kapteinen kommer til Burnley og overgangen likestilles med deres rekord-kjøp i Chris Wood forrige sommer. Sjefen fryder seg over å sikre seg en spiller som er sulten på suksess.

– Vi prøver alltid å utvikle konkurransen innad i gruppen og i fjor måtte vi komme oss gjennom med tre midtstoppere, noe som er utfordrende. Kravene i Premier League er der for alle å se og nå har vi Europa League også hvor vi ikke vet hvor lang vi når. Vi har cupene også som må tas hensyn til. Ben har vært en veldig dyktig spiller og kommer til å presse de andre.

– Ett av kravene som kommer er når en ny spiller kommer inn spesielt av høy kvalitet. Jeg mener han har høy kvalitet og er klar for utfordringen til å kjempe om startplass. Jeg snakket med han og han er veldig direkte og krever mye. Han er kaptein-materiale og ledet sin forrige klubb, så han har en veldig sterk mentalitet og jeg tror han vet at han må gjøre seg fortjent til startplass som alle andre her, avsluttet Dyche.