Ryktebørs sommeren 2018

Burnley er på vei til Europa League, samtidig som de ønsker å kjempe i hjemlige cupen og i ligaen. En bred nok stall vil være instrumentalt for Sean Dyche, men manageren har ytret at det ikke blir mange kjøp denne sommeren. Det hindrer allikevel ikke mediene å spekulere.

INN

Foto: BurnleyFC.com

Jay «Jay-Rod» Rodriguez

Folkekjære Rodriguez har en høy stjerne blant Clarets-fansen og nyheten at Dyche vurderer å legge inn bud på West Bromwich-spissen varmer et Burnley-hjerte. 28-åringen gikk til Southampton i 2012, før turen gikk videre til West Brom hvor Jay-Rod kjemper om overlevelse.

Sjefen ser ut til å verdsette slik overlevelses-mentalitet, med referanse til Tom Heaton og Johann Berg Gudmundsson. The Baggies vil nok prøve å få tilbake så mye som mulig av de £12m de betalte for spissen i sommer som har tre år igjen av kontrakten. For øvrig snuste Dyche på Jay-Rod forrige sommer. (23.04)

Newcastle har også meldt sin interesse i spissen. Benitez var også interessert i spissen forrige sommer, men klarte ikke å overtale Rodriguez. Blir interessant å se hvem som drar det lengste strået. (24.04)

Nedrykket er et faktum. Blir Jay-Rod eller reiser han videre.

Ryktene sier nå at the Clarets har startet samtaler med West Brom om den tidligere Burnley-toppscoreren. Mannen som ikke fikk spilletid under Coyle i Premier League 2009/10-sesongen ser ut til å nærme seg en overgang. (01.06)

Ifølge Lancashire Telegraph skal Burnley ha lagt inn et bud på 25 millioner pund på både Jay Rod og Dawson. Flere medier spekulerer i at de hvite og svarte skal avslå tilbudet. (13.06)

Lite nytt og jevnlige artikler i engelske aviser forteller kun hvor god signering Jay-Rod hadde vært for the Clarets, men det vet vi jo.. (02.07)

Etter en rolig periode har samtalene blitt gjenopptatt. Et bud på £16m har blitt avvist, West Brom priser spissen til omkring £20-22m og er heller ikke lystne på å selge Jay. (02.08)

Tottenham og West Ham har kastet seg inn i kampen om Rodriguez og er villige til å legge £18m på bordet for spissens tjenester. En gjenforening med Tottenham er nok mest aktuelt for Jay som sprudlet under Pochettino i sin tid. (06.08)

Sky Sports melder at Burnley er villige til å legge £18m på bordet for Jay-Rodriguez. (07.08)

Redaksjonens vurdering: Blir i så fall den femte spissen. Rent statistisk så vil ikke Burnley få noe annerledes enn det de allerede har. Jay-Rod har ikke scoret så mange mål at han trekker til seg oppmerksomhet fra andre lag og er ingen målgarantist (flest mål var 17 under Pochettino i 2014/15, resten har vært under ti mål per sesong). Gir på en måte det samme Burnley allerede har tilgjengelig per i dag; et oppspillspunkt som Vokes/Wood, hardtarbeidende som Barnes, hurtighet som Barnes/Wood/Wells og trekker til seg forsvarernes oppmerksomhet som Wood.

Fakta til side. Hadde vært en strålende forsterkning og viktig for fansen på grunn av sitt opphav i lokalsamfunnet, samtidig som Dyche har en tendens til å få det beste ut av sine spillere.

Foto: www.wba.co.uk

Craig Dawson

Midtstopperen har etablert seg som en solid bauta i the Baggies-forsvaret. Opprinnelig midtstopper, men har bekledd høyrebacken veldig godt de siste årene. West Brom verdsetter 27-åringen til omkring £10m. Dawson er også født i Rochdale, et steinkast unna Burnley. (26.04)

Burnley skal ha lagt inn et bud på til sammen 25 millioner pund på stopperkjempen og Jay Rodriguez fra Baggies. Det er forventet at de skal avslå tilbudet. (13.06)

Mye har blitt sagt og skrevet, men det er fortsatt status quo. Siste som har kommet ut er at flere Albion-spillere, inkludert Dawson har valgt å ikke dra med troppen til deres treningsopphold i Portugal. Sikt setter fart på ryktene. (02.07)

Craig Dawson og keeper Ben Foster har begge lagt inn ønske om overgang. Dette setter ytterligere fart på ryktene at Dawson skal bli burgunder- og lyseblå nå som West Ham også har kastet seg inn i kampen. (04.07)

Det meldes at West Brom krever £20m for forsvareren. En sum Burnley ikke ønsker å betale. (25.07)

Redaksjonens vurdering: En midtstopper bør prioriteres denne sommeren og Dawson har helt klart erfaringen fra Premier League. Innehar også fleksibilitet som verdsettes av Dyche.

Matt Phillips

Vingen er en av de farligste vingene i ligaen når han har dagen, men var noe skadeplaget forrige sesong som kun har medført i tre målgivende på 32 kamper for West Brom. 27-åringen verdsettes til £5,5m. (26.04)

Enkelte medier spekulerer også i at et 40 millioners-bud skal fyres av for å skaffe Matt Phillips i tillegg til Rodriguez og Dawson. (13.06)

Redaksjonens vurdering: En spennende spiller som vil passe godt inn i Clarets-troppen og en fjerde ving hadde vært klokt.

Pontus Jansson

27-åringen spiller til daglig for Leeds United, men har ikke fått all verdens med spilletid denne sesongen og har heller ikke klart å leve opp til samme nivå som i begynnelsen. Burnley har positive erfaringer med Leeds-spillere som Chris Wood og Charlie Taylor og øyner nå en midtstopper i svenske Jansson. (23.04)

Redaksjonens vurdering: En midtstopper bør prioriteres denne sommeren, er dog usikkert om Pontus er rett mann.

Joe Bryan

Bristol Citys forsvarer har storspilt for the Robins denne sesongen og man spår at 24-åringen ikke blir så lenge på Ashton Gate. Unge Bryan er naturlig venstreback, men har gode ferdigheter til å bekle venstrekant og sentral midtbane, en fleksibilitet som verdsettes av Sean Dyche. Det ryktes om en overgangssum på £6m. (03.05)

Aston Villa har fått budet sitt akseptert på venstrebacken. £6m er summen klubbene har blitt enige om. (06.08)

Redaksjonens vurdering: Et nyttig tilskudd til laget, men Bryan må nok belage seg på å spille andre steder enn på venstreback hvor Ward og Taylor har førsteretten. Venstrekant derimot hadde trengt litt mer konkurranse. 

Yahya Toure

Veteranens kontrakt med Manchester City går ut denne sommeren og har helt klart mer fotball i seg. Ivorianeren er ønsket i Asia, USA og en del andre store klubber i Europa, så konkurransen er helt klart til stede, samtidig som Burnley ikke kan – og vil – tilby samme overdimensjonerte lønninger som i f.eks. Asia. Toure er den fødte midtbanespilleren med øye for de gode pasninger, sterk i kroppen og overlegen i dueller, noe Burnley og Sean Dyche hadde hatt glede av. (11.05)

Redaksjonens vurdering: Vi husker jo alle hva veteranen Joey Barton klarte å utrette på Turf Moor og Toure har helt klart noen år med fotball i seg! Hadde vært utrolig å se i Burnley-trøya, men realiteten er nok en annen.

Josh Windass

Mens Scott Arfield er på vei til Ibrox, så er midtbanespiller Josh ønsket på Turf Moor, men Cardiff snuser også på 24-åringen. Midtbanespilleren som foretrekker en mer offensiv midtbanerolle, er også kjent med lokalområdet etter å ha blitt hentet til Rangers fra Accrington Stanley. En prislapp på omkring £3m er heller ikke avskrekkende. (11.05)

Skotske medier melder at Windass ikke er i planene til manager Steven Gerrard, noe som setter fart på ryktene at en overgang ligger i kortene. (30.07)

Foto: BurnleyFC.com

Andre Gray

Et overraskende rykte er et Watfords Andre Gray skal være på vei tilbake til Turf Moor etter at oppholdet i utkant-London ikke gikk som planlagt. Spissen skal være tilgjengelig på «billigsalg», nemlig £13,5m, nærmere £5m billigere enn det han ble solgt for forrige sesong. (20.05)

Redaksjonens vurdering: Vel, det er nok en grunn til at han ble solgt til å begynne med… Basert på Grays sesong i Watford, er det nok ikke behov for spissens tjenester på Turf Moor. 

Michail Antonio

West Hams hurtige ving, som også kan spille på topp, hadde en skadeutsatt sesong i fjor. Dermed ble det bare tre mål på 18 kamper, blant annet på Turf Moor. Nå skal Burnley og Crystal Palace være interessert i engelskmannens tjenester. The Eagles var lenge favoritter til å signere mannen som har vært kalt opp på landslaget, men bookmakerne ser det nå som like sannsynlig at the Clarets skal hente hurtigtoget. (07.06)

Redaksjonens vurdering: Skulle Wells og Walters forsvinne vil man ha nytte av en ny spiss. Dessuten har man bare Brady, Gudmundsson og Lennon som klare kant-alternativer. I tillegg liker Dyche spillere som kan bekle flere roller, og Burnley kan ha bruk for angripere med mer fart. Virker som en god signering, hvis han kan holde seg skadefri og ikke blir for dyr.

James Chester

Det ble intet opprykk på Aston Villa år. Dermed kan en av få muligheter for Chester på spill i Premier League neste sesong være med Burnley. Brighton skal også være interessert i den rutinerte midtstopperen29 år. (13.06)

Redaksjonens vurdering: I mangel av dybde på stopperplass kan dette være en rimelig signering. Spørsmålet er om han er god nok i forhold til alder. 

Moussa Konaté

Spissen fra Ligue 1 skal være ønsket av West Ham og Burnley. Hurtigtoget som i disse dager spiller for Senegal under VM puttet 13 mål for Amiens denne sesongen. Han ankom Frankrike for litt under et år siden for rundt £3m, men anslås til en verdi på over £15m av sin nåværende klubb. (19.06)

Redaksjonens vurdering: Hvis Wells og Walters forsvinner, og Rodriguez ikke kommer inn, kan en ny angriper være fornuftig. Han skal også kunne bekle en rolle på kanten og ha god fart, noe Dyche liker. Men Burnley handler sjelden utenfor de britiske øyer, noe som gjør denne signeringen lite sannsynlig. 

Aden Flint

Bristol Citys midtstopper satte ni mål iløpet av fjorårssesongen og er nå jaktet av Fulham, Middlesbrough, West Brom og Burnley. Prisen på den målfarlige 28-åringen skal være rundt £9m. Men Flint signerte nettopp en kontrakt som strekker seg ut 2021, så han blir ikke lett å hente. (25.06)

Redaksjonens vurdering: Burnley trenger mer dybde på stopperplass, og Flint er en anerkjent stopper i Championship. Allikevel kan det faktum at han nettopp skrev ny kontrakt gjøre han i overkant dyr.

Foto: BurnleyFC.com

Danny Ings

Liverpool skal ha gitt spissen tillatelse til å se etter ny klubb for mer spilletid, og Burnley og Crystal Palace skal være interessert. «Eagles» skal være i førersetet, men det spekuleres i at Clarets også vil legge inn bud på 25-åringen. (26.06)

Redaksjonens vurdering: Den tidligere toppscoreren kjenner Dyche og Burnley godt. At han har nivået inne er det heller ikke tvil om, men et utall antall skader har satt han tilbake og gjør det skummelt å satse på spissen.

Andros Townsend

Vingen gjorde det bra for Crystal Palace forrige sesong og har allerede tiltrukket seg oppmerksomhet fra Newcastle som snuser på den 26-årige vingen. God teknikk og masse talent kommer til en stiv pris; £18m. (02.07)

Redaksjonens vurdering: Dyche har uttalt at det skal gå i kvalitet og ikke kvantitet og Townsend vil gå inn i den kategorien. Et meget godt tilskudd som vil gi klubben fire vinger og gode alternativ hvis ting går i stå. £18m er heller ikke avskrekkende for i dagens fotball.

Glen Kamara

Det sies at Burnley, Wolverhampton, Rangers og Celtic er på jakt etter tidligere Arsenal-spiller Glen Kamara. Den 22-årige finnen har gjort sakene sine godt for Dundee United etter overgangen fra London forrige sommer. (defensive) midtbanespilleren har blitt belønnet med solide 46 kamper og er verdsatt til £250.000. (10.07)

Redaksjonens vurdering: Alderen passer og en midtbanespiller med defensive ferdigheter er helt klart nyttig å ha med tanke på antallet offensive spillere Burnley har. Antatt overgangssum er uten tvil akseptabel, selv om £1m antageligvis er mer realistisk. Spørs om Glen er villig til å varme benken den første tiden, sammenlignet med fast og garantert plass på laget. 

Sam Clucas

Swansea-vingen har hatt en solid karrière for svanene og siden Burnley er på utkikk etter en ving etter Scott Arfields overgang til Rangers, ryktes nå 27-åringen til Turf Moor. Venstrevingen har erfaring fra Premier League og hvis Burnley legger £12m på bordet kan forhandlingene settes i gang. (15.07)

Det meldes at Swansea og Burnley har blitt enig om spillerens verdi og et bud på £8m har blitt akseptert. Det spekuleres i om ikke vingen lønnskrav kan være til hinder for en overgang. Dyche ønsker uansett å ha Clucas klar til helgen. (02.08)

Lokale medier melder at en overgang ser ut til å ha blitt satt på is. Et av kriteriene for en overgang var at Swansea kunne signere en erstatter i Ryan Woods fra Brentford og det er visstnok her det hele har strandet. Domino-effekten er et faktum, men siste ord er ikke sagt. (05.08)

Forhandlingene mellom Sam Clucas og Burnley er over etter at the Clarets ikke var villige til å imøtekomme spillerens personlige betingelser. Det tolkes dithen av spilleren krevde for mye i lønn og Burnley ikke var villige til å bryte med sin økonomiske struktur. (06.08)

Redaksjonens vurdering: Et godt tilskudd. Ving, Premier League-erfaring og i rett alder – i tillegg til å være hardtarbeidende. Dyche har et begrenset budsjett sammenlignet med eliten, men her får man en hardt arbeidende spiller som vil passe til systemet. Fornuftig, mulig og gjennomtenkt signering.

Alfie Mawson

Nok en Swansea-spiller ryktes inn portene Turf Moor. 24-åringen har gjort det bra for svanene etter overgangen fra Barnsley sommeren 16 og siden da har forsvarerens verdi mer enn doblet seg til omkring £13.5m. «Alltid like troverdige» Daily Mail melder at siden Burnley ikke får Craig Dawson, så er oppmerksomheten rettet mot mot Mawson. Det spekuleres i at Burnley nå skal legget inn et samlet bud på Sam Clucas og Alfie Mawson. (18.07)

West Ham og Fulham har kastet seg i kampen om Mawson som nå vurderes til £25m. (29.07)

Wales online melder at Swansea og Fulham har kommet til enighet, samtidig som Mawson har kommet til enighet med Fulham om sine personlige betingelser. Ingen overgangssum røpes, men anslås til £20+. (30.07)

Redaksjonens vurdering: Burnley trenger en midtstopper til og Mawson går helt klart inn under kategorien som en verdig forsvarer. Ser ut til å koste halvparten av Dawson og «In Dyche we trust».

Har signert for Fulham.

Joe Hart

Foto: BurnleyFC.com

Manchester City-keeperen har ikke helt fått det til etter å ha havnet i kulden hos Pep Guardiola. Noe mislykket låneopphold hos West Ham forrige sesong har ikke gjort det bedre. Nå meldes det at Hart fortsatt har noe å bevise og at Burnley skal være neste destinasjon. Med en kontrakt som går ut neste sommer, kan han gå på billigsalg til tross for å være verdsatt til £9m. (30.07)

Ut av det blå er Burnley favoritter til å sikre Harts tjenester. Et stort spørsmål er om keeperen er villig til å gå ned i lønn, for Burnley kommer ikke til å betale £87.000 i uken slik kontrakten hans er nå. (02.08)

Medier melder at Burnley og Manchester City har blitt enige om £4m for Joe Harts tjenester og keeperen er på vei til en medisinsk sjekk hos Burnley før en overgang formaliseres. Det kommer ikke fram hvor mye spilleren kommer til å kreve i lønn, men må beregne på minst halvparten. Ironisk at en tredje engelsk landslagskeeper blir å spille for Burnley. (03.08)

Redaksjonens vurdering: Med Nick Pope og Tom Heaton skadet, kan det være aktuelt å se etter en ny keeper. Det har seg slik at Dyche ikke har betalt nevneverdig mye for noen av burvokterne sine og både Pope og Heaton vil bli friske igjen. Hart er en god keeper når selvtilliten er på topp, men vurderingen er om ikke de pengene skal brukes på andre områder – hvis det er snakk om £9m..

Har signert for Burnley.

Fraser Forster

Fra den ene til den andre. 30-åringen ryktes inn Turf Moor og vurderes å «få en lettere konkurranse» om keeper-plassen.. Skrev under ny kontrakt med Southampton i desember 17 og er vurdert til £13,5m på en £65.000 i uken kontrakt. (30.07)

Dagens ryktespalter påstår at Forster skal til Burnley, men det skal dreie seg om et lån ut sesongen. (31.07)

Redaksjonens vurdering: God keeper, men til £13.5m så finnes det fullgode og rimeligere alternativer.

Peter Crouch

Foto: BurnleyFC.com

37-åringen har blitt en kultfigur hos Stoke-fansen etter overgangen i 2011. 60 mål i løpet av åtte år (7,5 pr sesong) er ikke all verden å skryte av, men spissens rutine, erfaring, høyde og tilstedeværelse i kampene er helt klart merkbar. Salgsprisen er heller ikke avskrekkende £500.000. (30.07)2

Diverse medier melder at Sean Dyche er villig til legge inn et bud i siste liten for å hente veteranen til Turf Moor. (06.08)

Redaksjonens vurdering: Erfaring er gull verdt for Burnley og Crouch vil ha sitt å bidra med. Alderen taler han imot samtidig som Burnley har allerede fire spisser. Det blir ikke mye spilletid på Peter under Dyche, kanskje et innhopp eller to, så vurderingen må bli enten potensielt mer spilletid med Stoke eller hovedsakelig treningsøkter på Gawthorpe.

Leighton Baines

Venstrebacken har gjort det bra for Everton og er visstnok ønsket av både Burnley og Newcastle. 33-åringen har vært en solid bauta i mange år og har noen år igjen med fotball i seg. Videre vurderes det at Everton kan være villige til å la Baines dra for å erstatte med en yngre spiller. (30.07)

Redaksjonens vurdering: 33 år og tjener £70.000 + jevn spilletid i Everton. Burnley har Stephen Ward og Charlie Taylor. Trenger ikke Baines.

Ben Gibson

Medier melder at Burnley har lagt inn bud på £12m for midtstopperen fra Middlesbrough etter at £11m ble takket nei til. 25-åringen har over 200 kamper for de røde og har vært en solid bauta de siste årene og medier vurderer at det kun er et spørsmål om tid før Gibson flytter på seg til en høyere liga. (02.08)

Boro avslo budet på £12m og Burnley har returnert med et forhøyet bud på £13m. Ingen opplysninger om det har blitt akseptert, men det meldes at Middlesbrough vurderer kapteinen sin til £15m.

Boro-manager Pulis bekrefter samtaler med Sean Dyche og virker å ha akseptert tanken at spilleren kan komme til å forlate klubben etter siste pressekonferanse. Pulis nevner videre at Gibson bør vurdere muligheten til å spille på det høyeste nivå. (03.08)

Alle gode ting er tre. Etter litt fram og tilbake har klubbene blitt enige om £15m for Gibson som er i ferd med å forhandle om sine personlige betingelser. (03.08)

Redaksjonens vurdering: Etter å ha fått avslag på Dawson og Mawson virker Burnley å gå får alternativ tre. Alderen passer, posisjonen passer, men spørsmålet er om dette er spilleren Dyche har ønsket seg hele veien. Det får vi i kanskje vite i en pressekonferanse dersom overgangen går gjennom. 

Signert for Burnley FC.

Troy Deeney

Watford-spissen har vært ryktet til Burnley helt siden Sean Dyche tok over skuta og denne sommeren hadde ikke vært den samme uten. Forskjellen i år er at Deeney er verdsatt £9m, har blitt 30 år og visstnok er Dyche villig til å tilby en fem-års kontrakt (!) til sin tidligere elev. Kontraktlengden sier litt om planene Dyche har for Deeney. Budet har visstnok allerede blitt avslått av Watford. (03.08)

Redaksjonens vurdering: En broiler av en spiss, sterk, kjapp og med et øye for mål selv om det ikke har blitt så mange i Premier League (13, 10 og 5 de siste tre Premier League-sesongene – i sistnevnte kom tre på straffe). £9m for en 30-åring er ikke avskrekkende, men Troy har ikke overbevist foran mål.

Matej Vydra

Tsjekkeren imponerte stort for Derby forrige sesong og nettet solide 22 mål for the Rams i alle turneringer. Slikt trekker til seg oppmerksomhet og det ryktes at 26-åringen er på vei til Burnley. Verdsatt til ca £7.5m hvor det må et litt påslag for å overtale Derby, ville han helt klart bidratt til å utfordre Premier Leagues-forsvarer. (05.08)

Leeds fikk sitt bud på £11m akseptert, men de hvite klarte ikke å bli enige med tsjekkerens lønnsbetingelser – dermed strandet overgangen. Dette setter fart på ryktene at Burnley gjør klart et bud på angriperen på nevnte £11m. (06.08)

Redaksjonens vurdering: Helt klart en farlig spiss i the Championship, men har ikke overbevist i Premier League – enda. Sist opphold i øverste liga ga kun tre mål på 23 kamper (på lån hos West Brom i 2013/14), så det lurer en viss risiko selv om han har blitt kåret til året spiller i the Championship. Spennende valg, spørsmålet er om Burnley er villige til å betale £50.000 per uke.

Signert for Burnley

Harold Moukoudi

Le Havre-forsvareren er i både Burnleys og West Hams søkelys. Medier medier melder at the Hammers er villige til å legge £10m for franskmannen etter at 20-åringen har imponert i fransk liga 2. (06.08)

Redaksjonens vurdering: God forsvarspiller i spennende alder, men det må sies at Burnley ikke har hatt hellet med seg med vest-europeiske spillere, f.eks. N’koudou eller Reuwen Hennings.. Hadde vært interessant, men lite sannsynlig. 

Jordan Jones

Nord-iren har avslått nok et nytt kontraktsforslag fra Kilmarnock og en overgang fra Skottland ligger i kortene. Den tidligere Middlesbrough-vingen anses som ett av de største talentene i skotske ligaen, men Burnley får konkurranse fra Rangers, Cardiff, Hull og Sunderland om 23-åringen som vil koste omkring £1m.

Redaksjonens vurdering: Venstreving. Ung og talentfull – og – til en pris av £1m, virker å være et kupp. Med all respekt for de andre klubbene som ryktes å være interesserte, så er nok Rangers den som kan tilby størst konkurranse. 

Yannick Bolasie

Everton-vingen er ikke i planene til manager Marco Silva og en overgang vil vurderes av de blå. Middlesbrough er interesserte i kongoleseren, men det er snakk om et sesong-langt lån. 29-åringen har nok størst interesse av å bli værende i Premier League, men er verdsatt til £16m som nok er litt i det drøyeste laget for Burnley. (07.08)

Redaksjonens vurdering: En venstreving med erfaring fra Premier League lover godt og vi kan referere til Aaron Lennon. Konkurranse på vingen hadde vært bra og Bolasie kan løse Burnleys «problemer».

UT

Foto: BurnleyFC.com

Scott Arfield

Scott var en lojal spiller i løpet av fem sesonger, men har måttet være mer på sidelinjen denne sesongen som følge av konkurransen fra en bredere tropp. Midtbanespillerens kontrakt går ut i sommer noe skotske Rangers fått med seg. 29-åringen med 193 kamper for the Clarets, kan vise til 22 mål og huskes best for målet mot bastardene. (23.04)

Rapporter forteller at Arfield har blitt enig med Rangers om en tre-års kontrakt. (26.04)

West Ham og Crystal Palace ser ut til å ha kastet seg i kampen om Arfields underskrift. (24.04)

Manager Dyche bekrefter at Arfield kommer til å forlate Turf Moor i sommer og at Rangers er den mest sannsynlige destinasjonen. (27.04)

Redaksjonens vurdering: Er nok ikke på samme nivå som JBG, Lennon eller Brady og fortjener mer spilletid. En overgang vil være i Arfields interesse fremfor benkesliting på Turf Moor.

Har signert for Rangers.

Dean Marney

Deano har vært trofast siden overgangen i 2010 hvorpå det har blitt over 200 kamper for 34-åringen. Midtbanespilleren har de siste årene vært skadeplaget og dermed mer hos legen enn på banen. Marneys kontrakt går ut i sommer og Nottingham Forest prøver å lokke med en ett-års kontrakt. (23.04)

Manager Dyche bekrefter at Marney kommer til å forlate Turf Moor i sommer. (27.04)

Redaksjonens vurdering: En skadeplaget og populær folkehelt, men alderen tar han igjen og det er lite sannsynlig med mer spilletid neste sesong. Valget bør tas av spilleren selv, men er også klar over at han havner bak Cork, Westwood, Defour og Hendrick.

Har signert for Fleetwood Town.

Foto: BurnleyFC.com

Tom Heaton

Klubbkaptein og keeper Tom Heaton er godt likt på Turf Moor, men 32-åringen har ikke fått spille siden skaden han pådro seg mot slutten av fjoråret. Nick Popes strålende ferdigheter mellom stengene har holdt Tom på benken, så Watford håper å kunne friste Heaton med en overgang og spilletid. (23.04)

West Ham og Liverpool kobles til Clarets-keeperen og det rykte at et bud på £10m er på vei. (20.03)

Redaksjonens vurdering: Nick Pope er uten tvil fremtiden, men Tom har fortsatt 5-7 år igjen og vil før eller siden vokte Clarets-buret igjen. Lite trolig med en overgang.

Nakhi Wells

27-åringen be hentet forrige sommer for £5m, men har slitt med spilletid siden overgangen. Leeds United føler de trenger en spiss og har pekt seg ut Wells som en aktuell kandidat. (23.04)

Nå skal også West Bromwich ha kastet seg inn i kampen om den hurtige spissen. Det spekuleres i at han kan brukes som del av en overgangspakke med Dawson og Rodriguez motsatt vei. (19.06)

Stoke, Leeds og Sheffield United snuste alle på spissen, uten at noe ble formalisert. Nå ryktes det at Norwich og Swansea kunne tenke seg spillerens tjenester. Kan virke som om Burnley er villige til å la Wells forlate hvis noen hoster opp rundt det samme de betalte for han forrige sommer. (06.08)

Redaksjonens vurdering: Har fått begrenset med spilletid uten nevneverdig innflytelse på laget og det spørs om ikke en overgang ligger i kortene her. 

Foto: BurnleyFC.com

Steven Defour

David Moyes uttaler at han beundret midtbanespilleren etter å ha blitt gjort oppmerksom på hans talent og kunne ha hentet han til Everton i 2009. West Ham-manageren ønsker derfor å hente belgieren til London i sommer. (23.04)

Spilleren selv er mer åpen for å bli enn å flytte på seg;
Jeg har opsjon på et ekstra år i kontrakten og den vil bli utløst. Hvem vet, jeg kommer kanskje til å forlenge med et par år. Agenten min skal møte styret i sommer. Vi er godt på vei til å kvalifisere oss til Europa, som ikke har skjedd siden 60-tallet, sa Defour (24.04)

Redaksjonens vurdering: Lite trolig med en overgang. Sorry, Moyes.

Sean Dyche

Ingen sommer uten at sjefen kobles bort. Arsenal og Rangers er visstnok aktuelle for manageren. Ekspertene fra Sky Sports mener at Arsenal burde se etter andre og mer kjente navn som har ledet større klubber. Rangers-ryktene ble raskt avfeid med argumentasjonen at Europa League verdsettes mer av Dyche. (03.05)

Vel. Arsenal har ny manager og Rangers hentet Steven Gerrard, så da er den saken død.

Redaksjonens vurdering: Redaksjonen slutter seg til Sky Sports vurderinger. (politisk korrekt svar)

Foto: BurnleyFC.com

James Tarkowski

Det var snakk om et spørsmål om tid før Tarky kom til å bli koblet bort fra Turf Moor. Tottenham, Arsenal og Chelsea snuser visstnok på midtstopperen. Ingen tør å spå pris, men mest sannsynlig snakker vi om Michael Keane-pris. (20.03)

Nå skal også Liverpool ha kastet seg inn i kampen om Tarky. (13.06) 

Redaksjonens vurdering: Uunngåelig før eller siden, men fint om Tarky får oppleve Europa League med Burnley først.

Jonathan Walters

Etter kun å ha fått fem opptredener for Burnley gjennom en sesong preget av skader ryktes nå Walters bort. Hans gamle trener fra Stoke, Tony Pulis, skal være en stor beundrer av den irske landslagsspilleren. Dette, samt at Dyche har gjort det klart at Walters kan dra hvis han ønsker, gjør at Pulis og Middlesbrough nå ser på muligheten for å hente den målfarlige 34-åringen. (25.05)

Nå skal også League One-klubben Sunderland ha meldt sin interesse for iren. Klubben som har falt som en stein gjennom ligasystemet ser erfaringen til Burnley-spissen som perfekt i kampen om opprykk. Prislappen skal ligge på rundt 2 millioner pund. (05.06)

Preston North End er interesserte i Jon Walters, men ønsker å hente han på lån. (05.08)

Redaksjonens vurdering: Selv etter skadeperioden hans var over var Walters fortsatt langt bak i rekkene. I tillegg har han rundet 34 år. Er ingen krise om han tar turen ned til Championship for spilletid. Mulighetene for at han vil spille i League One er derimot små, da det vil minske sjansene hans for landslagsspill. 

Nick Pope

Både Liverpool og West Ham skal være interessert i Englands tredjekeeper. London-laget skal mene at et bud rundt 9 millioner pund holder, mens Liverpool vil gå opp mot 15 millioner. (13.06)

Ifølge flere medier skal ikke Liverpool være interessert, til tross for hva som ble skrevet tidligere. (25.06)

Foto: BurnleyFC.com

Redaksjonens vurdering: Pope har hatt en strålende sesong som i disse dager krones med VM-deltagelse. Det krever et høyere bud for at det skal bli noe, selv om man skulle beholde Tom Heaton.

Sam Vokes

Waliseren fikk begrenset med spilletid forrige sesong med Wood og Barnes i form. Vokes er en populær skikkelse på Turf Moor, spesielt etter samarbeidet med Danny Ings et par sesonger siden. Siden den gang har tårnspissen fått innhopp og en start i ny og ne. Middlesbrough vurderer å benytte seg av muligheten og ryktes å prøve å lure Vokes fra Turf Moor. Med en kontrakt som går ut neste sommer og verdsatt til £5,4m så kan det hende Dyche velger å takke ja til tilbudet. (09.07)

Redaksjonens vurdering: Vokes fortjener spilletid og med dagens spisser, ser det utfordrende ut – selv om dekning er viktig. Med ryktene om Jay Rodriguez kan det virke utfordrende med spilletid for Vokes. 

Foto: BurnleyFC.com

Ashley Barnes

Det meldes at Barnes «mest sannsynlig blir Aston Villa-spiller kommende sesong». 28-åringen fikk en god avslutning på Premier League-sesongen etter å ha funnet formen og bøttet inn en håndfull mål. Med en antatt prislapp på rundt £8m er ikke prisen avskrekkende. (10.07)

Redaksjonens vurdering: En løpsmaskin og plageånd for motstanderens forsvar, jobber sokkene av seg, svir 80% av sjansene sine, men godt likt blant både troppen og fansen. Hvis Vokes, Walters og Wells – og Barnes – skal selges, så har ikke Burnley mange spisser igjen. Hvis formålet er å frigi ressurser til en evt. Jay-Rod-overgang, kan det forsvares, men «sannsynligheten» er lite sannsynlig. 

Bekreftet inn

Vinnie Steels (York City)
Anthony Glennon (Liverpool)
Ben Gibson (Middlesbrough, 15m)
Joe Hart (Manchester City, ca £4m)
Matej Wydra (Derby, ca £11m)

Bekreftet ut

Scott Arfield (utgått kontrakt, til Rangers)
Dean Marney (utgått kontrakt, til Fleetwood Town)
Tom Anderson (utgått kontrakt, til Doncaster)
Chris Long (utgått kontrakt, til Fleetwood Town)
Josh Ginnelly (utgått kontrakt, til Walsall)
Jordan Barnett (utgått kontrakt, til Barnsley)
Arlen Birch (utgått kontrakt)
Bradley Jackson (utgått kontrakt)
Sam Layton (utgått kontrakt)
Harry Limb (utgått kontrakt, til King’s Lynn Town)
Khuis Metz (utgått kontrakt)
Rahis Nabil (utgått kontrakt)
Jamie Thomas (utgått kontrakt)
Conor Mitchell (lånt til St. Johnstone)
Aidan Stone (lånt til Lancaster City)