Joe Hart til Burnley

Klubben bekrefter i dag at Joe Hart signerer for Burnley! Keeperen ser fram til en nytt kapittel i karrièren sin og håper å kunne nå nye høyder med Burnley etter å ha funnet seg et nytt hjem. 

Foto: BurnleyFC.com

31-åringen skriver under en to-års kontrakt med Lancashire-klubben etter at Burnley og Manchester City ble enige om en overgang verdt £3.5-4m. Keeperen har tilbrakt tolv år i Manchester med låneopphold i Italia og London de siste to årene og kan vise til over 300 kamper (348) for de lyseblå.

Landslagskeeperen blir den tredje(!) burvokteren i Burnley som kjemper om å få vokte buret til de tre løver, en noe uvant situasjon. Hart ble hentet som 19-åring fra Shrewsbury Town i 2006 for £600.000 og har hatt en utrolig reise med City, selv om det ble mer utfordrende under Guardiolas ledelse. Hart tildeles trøye nr. 20.

31-åringen gleder seg til å kunne sparke i gang og forteller at han ser fram til et nytt kapittel i livet sitt etter to medaljer og 75 landslagkamper under City-æraen.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var helt klart tid for meg å flytte på seg. De (City) gjør det fantastisk bra og jeg er glad på deres vegne, dem må gjøre sitt og jeg trenger å gjøre mitt. Det føles bra, jeg føler at jeg på rett plass og at det er på tide å sparke i gang. Jeg så ikke på det som noe alternativ, de har en fantastisk keeper-avdeling her og det var plass til meg her og jeg føler jeg kan bidra med noe og hjelpe klubben med å nå retningen de vil nå. 

– Jeg er virkelig imponert over alt her og har hørt mye godt om stemningen her. De sier at det er uvurderlig å være en del av det laget der alle drar hverandre i samme retning og det er det naturligste som finnes. Jeg har hørt at det er en følelse over stedet og den kunne jeg føle og se. Alle ønsker å spille for hverandre, alle vil vinne og alle vil gjøre sitt beste. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg trengte en permanent overgang denne sommeren, det var planen. Jeg var åpen for det meste og på grunn av omstendighetene her dukket det opp en mulighet. Det er noe jeg ser fram til. Heats og Popey ser ut til å få det beste ut av hverandre og jeg skal prøve å gjøre det samme. Anders og Adz (Legzdins) er også her og jeg tror at vi kommer til å respektere hverandre og prøve å få det beste ut av hverandre og gjøre det beste for Burnley. 

– Jeg har blitt imponert over Burnley som lag, som alle andre. De var fantastiske forrige sesong, men det er mye jobb som har blitt lagt ned for å komme i den posisjonen og det er noe jeg virkelig ønsker å være en del av og gleder meg over å være her, avsluttet Joe Hart.