Burnley videre i Europa!

(Burnley 3-1 Aberdeen, e.e.o. (4-2 sammenlagt)): Det var nervepirrende underholdning på Turf Moor. Chris Wood ga the Clarets en drømmestart etter seks minutter, men Fergusson utlignet med en flott volley midtveis i første omgang. En målløs annen omgang sørget for ekstra omganger. Cork vekket Europa-håpet tidlig i ekstraomgangene, mens Barnes satte spikeren i kisten mot slutten av kampen med deres første straffe på et kalenderår. Burnley er videre og Tyrkia er neste stopp!

Sean Dyche gjorde to endringer til oppgjøret mot Aberdeen, Anders Lindegaard erstattet skadde Nick Pope, mens Sam Vokes erstattet Jeff Hendrick i en 4-4-2.

The Clarets så mye til ballen innledningsvis og skapte et par muligheter som krevde Lewis’ årvåkenhet. Først var Sam Vokes framme etter to minutter, men det var Chris Wood som fikk opp stemningen på Turf Moor. Midt på banen mistet gjestene ballen på klomsete vis og Ashley Westwood var våken, snappet kula og sendte en den langt mot Wood på løp. Spissen løp fra to forsvarere og dempet ballen foran keeper, som ga et forsøk på å fange ballen, men spissen snudde og rundet Lewis før han lynrakst klinket ballen i mål mellom forsvarerne som sto ved hver sin stolpe. Vakkert. 1-0 til the Clarets etter seks minutter.

Gjestene våknet litt og fikk sin første sjanse med Gary Mackay-Steven (12′), men traff beina til Ben Mee. Burnley skapte så to sjanser med Sam Vokes (15′) og Chris Wood (16′), men etter en god periode av gjestene sikret de seg sitt andre hjørnespark midtveis i omgangen. Mackay-Steven leverte kula mot feltet som ble sendt ut til og havnet tilbake hos Mackay-Steven som la inn på nytt. Denne gang havnet kula hos Lewis Fergusson som utlignet på en veldig fin volley og dermed sto det likt i det 27.minutt. Til Burnley-managerens store irritasjon på sidelinjen.

The Clarets prøvde å svare, men verken Tarkowski (31′) eller Vokes (32′) klarte å endre på resultatet. Det fulgte opp med katt og mus-spill med aktive keepere som stadig måtte sette i gang spillet fra eget felt. Gjestene kom nærmest et mål i sluttminuttene med Graeme Shinnie (45′), mens resten var preget av harde dueller og frispark der Aberdeen burde ha fått to gule kort for grisespill, men dommeren grep ikke inn.

Annen omgang startet med et bytte der målscorer Chris Wood ble tatt ut til fordel for Ashley Barnes. Eventyreren Gudmundsson (47′) fikk en finfin mulighet til å sende the Clarets i føringen etterfulgt av innbytter Barnes (49′) kort tid senere. Barnes var involvert i mye av det som skjedde fremover de påfølgende minuttene og bidro til å skape problemer for Dons-forsvaret. Etter et høyt press i ti minutter begynte skottene å komme mer inn i kampen, men verken Hoban (56′), Cosgrove (59′) eller Shinnie (60′ og 65′) klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret.

Innbytter Barnes (67′) skapte en stor mulighet, som han burde ha scoret på, men Dons forsvarte seg mesterlig og ga til hjørnespark som Ben Mee kunne formalisert til en nettkjenning, men også den ble blokkert. Lindegaard vise fram sine keeper-ferdigheter med en utmerket redning i det 73.minutt når Fergusson prøvde å finne Shinnie i feltet og to hjørnespark fulgte.

Sam Vokes (76′) fikk en kjempesjanse til å utligne på et Lowton-frispark, men keeper Lewis fikk en finger på ballen og sendte den i tverrleggeren. Lancashire-laget økte presset i sluttminuttene og byttet overraskende ut Lennon med Dwight McNeil uten at det endre på resultatet til fulltid. I ettertid viste det seg at det var av sikkerhetsmessige årsaker da Aaron kjente ubehag i hamstringen. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter, som startet med to hjørnespark til Aberdeen og ble avsluttet med et innkast til Burnley. Ekstraomganger var et faktum.

Første ekstra omgang startet med Charlie Taylors friske bein og innbytteren markerte seg umiddelbart med et innlegg til Gudmundsson som nesten sendte gledesbrøl på Turf Moor. Det ble hjørnespark og da var det Ben Mee som skulle få muligheten, men heller ikke han lykkes. Unge Dwight McNeil (6′) kom til en spennende mulighet, men det måtte en Jack Cork til for å kunne slippe jubelen løs.

Elleve minutter uti første ekstra omgang etter at halve mesteparten av laget var involvert i opptrappingen er kula utenfor feltet. Gudmundsson finner Barnes som vender og sender kula til en umarkert Charlie Taylor i utkanten av feltet. Backen legger inn i feltet og der raget Jack Cork høyest i luften og sendte kula i nettet! Vill jubel på Turf Moor og 2-1 til the Clarets.

Gjestene var ikke villige til å gi seg uten kamp og jobbet med å bryte ned Burnley-forsvaret uten å klare oppdraget. Andre ekstra omgang bar tydelig preg av slitne bein, men i det 23.tilleggsminutt fosset Gudmundsson fram og la inn kula dypt i feltet, kula traff hånden til Scott McKenna og trillet til Ashley Barnes som satte den i nettet. Dommeren hadde blåst like i forkant og dermed var det straffe. Samme mann stilte seg ved krittmerket og gjorde det samme. 3-1 til Burnley.

Ironisk nok var det Burnleys første straffe på ett kalenderår..

Burnley: Lindegaard, Lowton, Mee, Tarkowski, Ward (Taylor 91), Westwood (Hendrick 105), Lennon (McNeil 87), Cork, Gudmundsson, Wood (Barnes 46), Vokes
Innbyttere: Legzdins, Bardsley, Long
Gule kort: Gudmundsson 71, Lowton 84

Aberdeen: Lewis, Devin, Hoban (Ball 88), McKenna, Logan, Cosidine, Fergusson (Forrester , Shinnie, Cosgrove (May 100), Mackay-Steven, McGinn (Wright 80)
Innbyttere: Cerny, Campbell, Forrester, Gleeson
Gule kort: Shinnie 70, Considine 76

Tilskuere: 17,404