Lowton forlenger med Burnley!

Backen Matt Lowton sørger sommerens første gledelige nyhet når han føyer seg rekke av nøkkelspillere som forlenger med the Clarets. 

Lowtons kontrakt gikk ut sommeren 2020, men hans solide prestasjoner på banen har blitt lagt merke til og en ny og forbedret kontrakt ble tilbudt og underskrevet. Avtalen 29-åringen nå skriver under binder han til klubben i ytterligere ett år, med andre ord til 2021 og blir den sjette spilleren som forlenger med Lancashire-laget dette året.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg nyter det og det føles som da jeg først kom hit, så jeg ser fram til å tilbringe en stor del av karrieren her. Manageren har hjulpet meg til å bli en bedre forsvarer etter at jeg kom hit og holdningen med en dag av gangen er det jeg virkelig trenger. Jeg har blitt vant med det, trenger der og sjefen sørger for at alle forholder seg til det. Jeg har helt klart spilt noe av den beste fotballen min de siste årene og nyter det virkelig, så det hjelper på. 

Backen ble hentet fra Aston Villa i 2015 som en erstatter for Kieran Trippier som dro til Tottenham og har siden ikke sett seg tilbake. Forsvareren som startet karrieren i Sheffield United var del av the Clarets 23 ubeseirede kamper som sikret dem the Championship-tittelen og som startet alle bortsett fra to kamper i deres 2016/17-sesong.

En kneskade holdt han på sidelinjen midtveis i forrige sesong, men etter å ha blitt friskmeldt i februar, har de solide prestasjonene fortsatt og Lowton var delaktig når Burnley overrasket alle og endte på en 7.plass og sikret Europa-kvalik.

Foto: BurnleyFC.com

– Helt siden jeg ankom har det vært utrolig. Guttene har vært fantastiske, manageren og staben har vært utrolige og vi har blitt bedre hele veien. Å vinne the Championship var en av de beste dagene i mitt liv, så klarte vi å beholde plassen (i Premier League) og så kvalifiserte vi oss til Europa. Vi har bygget på det år for år. 

– Manageren sa mot slutten av forrige sesong når vi hadde et møte, at vi kom til å ta et prat over sommeren og forhåpentligvis ordne en ny avtale. Han holdt sitt ord og jeg er veldig glad for å ha skrevet under for tre nye år, avsluttet Lowton.