Bittert tap mot Millwall

(Burnley 0-3 Millwall): Et trist- og bittert resultat som ikke gjenspeilte kampen i bunn og grunn. Hjemmelaget virket å ha god kontroll i første omgang- og andre forsåvidt, men det var dødballene som sørget for et stygt 3-0 tap.

Manager Eddie Howe endret ikke på lagoppstillingen og sendte ut det samme mannskap som vant i forrige runde mot Hull. Det tok sin tid før noen sjanser i det hele tatt ble produsert i denne fysiske kampen og det var naturligvis hjemmelaget som sørget for kampens første mulighet etter 13 minutter.

Resten av omgangen ble det mye fram- og tilbake, hvor the Clarets hadde lite å stille opp med i angrep – men hvor mesteparten av spillet foregikk på midtbanen. Dommere er aldri populære på Turf Moor og ikke ble dem det i denne kampen heller etter å ha satt listen relativt høyt, noe Claret-fansen tidvis mislikte- og uttrykte.

Etter en målløs første omgang var det hjemmelaget som startet best etter hvilen. Flere flotte initiativ og sjanser ble skapt av hjemmelaget, men det hjalp lite når Burnley ikke klarte å forsvare seg på dødballer; 52 minutter var spilt når Millwall ble tildelt et billig hjørnespark og hvor Paul Robinson sendte kula i nettet med hodet. The Clarets satte igang en massiv oppvisning i angrepsfotball, men maktet ikke å komme seg forbi et Millwall-forsvar som dominerte i luften.

Kampens andre mål kom også på dødball, igjen på hjørnespark og igjen av samme mann… Paul Robinson får stå helt umarkert i feltet når skuddet fra hjørnet blir sendt mot kapteinen som enkelt kunne øke ledelsen i det 71.minutt. Hjemmelaget hadde lite å stille opp med, tross gode forsøk og ni minutter senere dukket Townsend opp og satte spikeren i kista med sin 3-0-scoring.

Burnley: Grant, Mears, Fox, Carlisle, Duff, Marney (Alexander 90), Cork, Eagles (Iwelumo 60), Delfouneso (Elliott 68), Rodriguez, Wallace. Subs: Edgar, Bartley, Bikey, Jensen.

Millwall: Forde, Dunne, Robinson, Trotter, Henry, Craig, Mkandawire, Ward, Morison, Lisbie (Rowlands 79), Townsend. Subs: Eastmond, Hackett, Barron, McQouid, Marquis, Mildenhall.

Dommer: Eddie Ilderton.
Tilskuere: 14,589