Tindall om Delfouneso, skader og McCann

Assisterende manager Jason Tindall forteller at han er begeistret over å ha hentet talentet Delfouneso til Turf Moor og ser for seg at angriperen har en sprudlende karriere foran seg, både i Burnley trøya den kommende tiden og i fremtiden. Samtidig som håpet om å se Pato og Thommo på banen igjen før sesongen er over smått begynner å bli mulighet.

Delfouneso ankom fra Villa på tirsdag og lot ikke det gå ubemerket; i sin debutkamp mot Hull trengte han kun fem minutter til å sette ballen i mål. Leiesoldaten letter noe på trykket som gjenværende spisser Jay Rodriguez og Chris Iwelumo hadde på seg, etter at flere angripere var på skadelisten fra før og bedre ble det ikke når januarsignering Charlie Austin pådro seg en skulderskade på trening.

Men assistenten røper derimot at forsterkninger kan være på vei før sesongen er over i Martin «Pato» Paterson og Steven Thompson som begge på bedringens vei.

Foto: burnleyexpress.net

Han har en utrolig bevegelse, herlig fart og er veldig atletisk, så han er en verdig forsterkning til laget vårt, forteller Tindall. Det var fint for Nathan å komme inn på tirsdag og gjøre seg bemerket på debuten sin med et mål, forhåpentligvis kan han gjøre det samme på hjemmedebuten og jeg er sikker på at fansen kommer til å like det de ser. Han har en lys fremtid foran seg og forhåpentligvis kan han bruke Burnley som en byggestein og hjelpe oss å klatre oppover ligatabellen.

Austin er som nevnt tidligere ute resten av sesongen, noe som ble tydeligere bekreftet etter at spilleren tilbrakte deler av onsdagen på operasjonsbordet. Thompson, som også måtte under kniven ikke lenge siden er også på bedringens, mens Tindall nekter å gi opp håpet om å kunne se Paterson som har slitt med en lårskade.

Foto: burnleyfootballclub.com

Han har hatt noen veldig frustrerende måneder og vi kommer på ingen måte å sette Pato under noe som helst press – han blir klar når han blir klar, forteller Tindall. Når vi får Pato tilbake vil vi ha han skadefri, han er et godt ressurs for klubben og vi håper han er tilbake før sesongen er over, men vi kommer ikke til å forhaste oss med å få han tilbake.

– Thommo har vist god fremgang og føler seg bra etter operasjonen. Det gikk bedre enn forventet og vi håper at også han vil være tilbake innen sesongen er over. Vi må tenke på guttenes beste og deres karrierer og det siste vi ønsker å gjøre er å slippe dem ut for tidlig, men forhåpentligvis er de tilbake før sesongen er over og hvis de er friskmeldte og spilleklare, vil det bli et løft for oss, avslutter Jason Tindall.

En annen ting verdt å nevne rundt skadesituasjonen er at midtbanespiller Chris McCann som har vært langtidsskadd kommer til å få prøve seg for reservene den kommende tiden.

Chris gleder seg til å være frisk igjen og kommer til å være en flott spiller å ha tilgjengelig. Han har hatt et vanskelig år, så det er viktig at han ikke forhaster seg og river opp skaden. Vi kommer til å være ekstra forsiktige med han, betrygger Tindall. Det kommer til å være steg for steg og forhåpentligvis kan han komme seg gjennom et par reservelagskamper uten problemer, når han gjør det så er jeg sikker på at han kommer til å være involvert i førstelaget.

– Vi har våre fire neste reservelagskamper på hjemmebane og hvis han klarer å spille i alle fire – noe vi gjerne hadde likt å se og hvis han klarer det – kommer vi uten tvil til å være henrykte over å ha han tilgjengelig for førstelaget igjen, la Tindall til.