Brian Laws sparket!

Burnley FC uttaler i dag i en pressemelding at klubbens manager, Brian Laws er oppsagt med umiddelbar virkning. Midlertidig erstatter blir Stuart Gray.

Klubben ønsker å takke Brian Laws for hans innsats etter at han tok over Burnley-roret etter Owen Coyle (som gikk over til Bolton. red.adm) i januar, 2010. Styreformann, Barry Kilby uttalte følgende:

Jeg ringte Brian idag og ba han om å gå av som manager for Burnley Football Club. Aller er naturligvis skuffet og frustrert over lagets siste resultater og det har ikke gått som vi håpet på. Styret har derfor bestemt at vi trenger en ny- og friskere tilnærming for å oppnå vårt mål, som er å returnere til Premier League, lyder pressemeldingen.

Inntil videre blir førstelags-trener Stuart Gray ansvarlig for å lede laget til ære fram til en ny manager blir ansatt på permanent basis. Gray blir bistått av trofaste ungdomstrener Terry Pashley og klubbens kaptein, Graham Alexander. Trioen skal styre Burnley-skuta de neste tre kampene som følge av Brian Laws’ avgang. Assistent manager- og årelang venn av Brian Laws, Russ Wilcox tar også følge med Laws og bytter beite.

Burnley-høvding, Brendan Flood sier følgende om fremtiden:
Vi tror vi har et godt nok lag med spillere som er kapable nok til å vinne de neste tre kampene. Vi har nå erfarne erstattere som har vært i posisjonen tidligere og som er kvalifisert til å lede laget, og med støtten fra fansen tror jeg vi har en veldig god sjanse til å plukke med oss seks poeng og ha fremgang i FA cupen. Det ville vært flott hvis fansen møtte opp i hopetall på Turf Moor under lørdagens kamp, og viser sin lojalitet til klubben, støtter spillerne i det vi alle prøver å vise hvor mye vi ønsker å lykkes, sier Flood til Burnleys offisielle hjemmeside.

Erstatteren, Stuart Gray er en erfaren trener med historie i Aston Villa, Wolves og Southampton kommer til å lede the Clarets i de tre neste kampene mot Sheffield Utd. (lør.), Reading (man.) og Port Vale (FA cup, neste lør.). I mellomtiden vil styret jobbe med å finne en permanent erstatter for Brian Laws, som så vidt fikk sitte i 12 måneder.

Klubben ønsker å takke Brian og Russ for deres tjenester, de møtte en stor utfordring etter forrige managers avgang, i en vanskelig tid, men har jobbet hardt og målrettet for å oppnå suksess. Jeg mener de har forbedret strukturen i klubben, noe vi er veldig glade for og ønsker dem lykke til, videre suksess og har tro på at de kommer til å være i arbeid veldig snart, legger Flood til.

Fra det høyere hold tilbake til gulvet, hvor midlertidig erstatter, Stuart Gray også hadde noen ord å føye til.

Det er veldig skuffende for oss, men det er ikke på grunn av manglende forsøk og engasjement – det er i fotballens natur, sier Gray. Det viktigste nå er å sprette tilbake og starte på en seiersrekke og gode oppvisninger, vi trenger å opptre bedre. I lys av det skuffende resultatet mot Scunthorpe,  Brian- og Russ’ avskjed, trenger vi å sprette tilbake – vi kan ikke synes synd på oss selv. Spillerne trenger å løfte fansen og forhåpentligvis også omvendt, så vi kan starte å vinne igjen.

Det er en ære og takknemlighet at klubben har spurt meg om å ta over, sier en ydmyk Gray. Pash og Grezza er begge der for å støtte meg. Forståelig nok må Grezza konsentrere seg om spill-delen også, men han kan være en stor innflytelse i garderoben med sin erfaring. Jeg sitter ved roret nå, velger ut laget og organiserer dem, men det viktigste av alt er at når vi går ut på Turf Mor må vi vise oss fram, underholde fansen og få dem med oss. Alt spillerne kan gjøre er å påvirke det som skjer på banen og forhåpentligvis er det noe vi kommer til å gjøre mot Sheffield United, avslutter Gray.