Burnley er med for fullt i opprykksstriden

Som vanlig er det rekordjevnt i Championship, men vi kan iallfall slå fast at sesongstarten har vært mer en godkjent for Sean Dyches menn. 22 poeng på de første 12 kampene betyr at laget er med for fullt opprykksstriden, og Clarets er også et lag man kan stole på hvis man ønsker å vedde på Burnleys kamper. Med kun to tap så langt er det overveiende sannsynlig at Burnley unngår tap på dette nivået, og hos bet365 vil du finne tipping tips. Nå er det bare å glede seg til helgens lokaloppgjør på Ewood Park mot Blackburn, og bortesupporterne har allerede kjøpt over 4 000 billetter, noe som betyr at det ikke kommer til å mangle på støtte til Clarets fra tribunen.

Viktig poeng i opprykkskampen på City Ground

Tirsdagens kamp borte mot Nottingham Forest ble en jevnspilt affære hvor Matt Taylors overtidsmål reddet et viktig poeng for Burnley. Clarets misbrukte flere muligheter i forkant av denne, og burde nok ha tatt alle tre poengene basert på spill og sjanser. Når utligningen allikevel kommer så sent i kampen, bør laget allikevel se seg fornøyd med det ene poenget det fikk og rette blikket mot de kommende kampene. Sean Dyche uttalte også etter kampen at han satt igjen med blandede følelser. Dette var tross alt det 20. poenget på de siste 9 kampene, og fortsetter laget i samme stimen kommer det til å ha en veldig god mulighet til å ta én av de to direkte opprykksplassene. Akkurat nå har Brighton et lite forsprang i toppen, men det er også verdt å merke seg Middlesbrough og Derby som ligger like bak Burnley på tabellen. Disse to kan bli farlige konkurrenter i løpet av sesongen.

Blir det ny opprykksjubel på Turf Moor neste vår? Bilde: Jon Candy
Blir det ny opprykksjubel på Turf Moor neste vår?
Bilde: Jon Candy

Vi ser fram mot nytt lokaloppgjør

De fleste Clarets-tilhengerne har allikevel kun fokus rettet mot det prestisjefylte lokaloppgjøret mot Blackburn førstkommende lørdag. Kampen har tidlig avspark klokken 13.30, norsk tid, og kan overværes på TV2 Premium. Til tross for bortebane må nok Burnley må finne seg i et lite favorittstempel. Laget skal være bedre besatt enn Blackburn i alle posisjoner, men kamper som dette lever naturligvis sine egne liv, ofte uavhengig av tabellposisjon og form. Blackburn sliter også med flere småskader, noe som betyr at 3 poeng bør være innen rekkevidde. Historisk sett har Burnley et lite tak på Blackburn, ettersom Clarets har vunnet 41 oppgjør mot Blackburns 36. Lagene møttes sist på Ewood Park i mars 2014, en sesong Burnley kronet med direkte opprykk til Premier League. Her ble det en knapp 2-1 seier til gjestene, og vi håper selvsagt på en gjentakelse på lørdag. For å korte ned ventetiden kan du prøve deg på en quiz som er lagt ut av lokalavisen, Lancashire Telegraph. Interessen er enorm for dette oppgjøret, og du kan derfor holde deg oppdatert på siste nytt om kampen hos Lancashire Telegraph. Gamblerne blant oss er kanskje fristet av å tippe på en gjentakelse av forrige sesongs ettmålsseier?

Redaksjonen takker gjesteskribent Anders for bidraget.