Burnley med £8m underskudd

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Styreleder Mike Garlick forteller at klubben er på rett kurs og vil oppfylle fotballens nye finansielle reglement, til tross for å kunne rapportere om et underskudd på £8m forrige sesong.

De dystre tallene er for forrige sesong og ikke denne, som på sin side blir styrket takket være salget av Charlie Austin og dermed ligger klubben an til å gå i pluss denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Informasjonen om underskuddet ble offentliggjort av Burnley FCs styreformann, Mike Garlick i lørdagens Claret & You-magasin. Dette til tross for salget av Charlie Austin i sommer, men styreformannen røper at klubben er tilbake på et enda mer nøkternt nivå enn det mange andre Championship-lag.

– Det er viktig å være ærlig overfor fansen og alltid være rett fram med dem. Tapet er for forrige sesong, så det er det første, men det er også dårlige nyheter, sa Garlick. Det er derimot også gode nyheter, fordi alt det arbeidet som er lagt ned de siste syv eller åtte månedene av styreformann John Banaszkiewicz og meg selv, resten av styremedlemmene og manageren, er prognosene at vi går i null. Ser vi fremover, betyr det at vi kommer til å være mer i takt med det finansielle reglementet. 

– Tapet er bak oss og vi ser fremover og gjør de rette tingene. Vi har kuttet lønnskostnaden betraktelig fra året før, sett på kostnadsbildet i sin helhet og er på rett spor. Jeg tror ikke det er mange klubber som kan påstå at de kommer til å gå i null og tror at 80-85% av klubbene kommer til å gå med tap. Det er ikke dermed sagt at vi aldri kommer til å gå med tap igjen, men hvis vi går i null er vi på rett spor og i retning stabiliteten som fansen ønsker. 

Foto: @BurnleyOfficial via Twitter
Foto: @BurnleyOfficial via Twitter

Han man et tap på £8m, man man fylle det fra et sted og salget av Charlie vil faktisk gå i denne sesongens tall, så når jeg sier at vi går i null så er det før salget av Charlie og i form av profitt generert av spillersalg, vil vi gå i pluss. Vi har et ekstra budsjett tilgjengelig for Sean, vi har ikke for mye penger til å hente inn spillere, men de er de rette og vi ønsker å forbedre det vi har. Ser en på laget, så mener jeg vi er konkurranse dyktige og har et bra og unisont lag som har fått en god start – noe vi håper holdes gående. 

En stund siden kom det fram at daværende styremedlem Brendan Flood angivelig skulle ha vært i dialog med ressurssterke, russiske forretningsfolk som var tiltenkt investorroller i klubben. Mike Garlick er ikke kjent med scenariet, men bekrefter at klubben til en hver tid er interessert i nye investorer som kan bidra til å stryke klubbens posisjon.

– Jeg er ikke klar over noen russiske investorer, men vi er alltid på utkikk etter folk som ønsker å hjelpe klubben og det er en fortløpende prosess og har alltid vært det, avsluttet Garlick.