Wallace under kniven

Triste nyheter for Sean Dyche, Clarets-fansen og Ross Wallace; vingen må under kniven og blir etter alt å dømme ute i flere uker. Etter å ha vært noe skadelidende forrige sesong, men en skadefri sesongoppkjøring trodde de fleste at problemene var over for vingen, men slik skulle det ikke bli. Skotten må nemlig under kniven for en kneskade som har opparbeidet seg en farlig tilstand etter flere år med fotball og hard medfart.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Clarets-vingen må under kniven i løpet av de kommende dagene etter at undersøkelser viste problemer som må tas øyeblikkelig. Sjefen bekrefter skadeomgangen til klubben og belager seg på en skadet Ross Wallace ut året.

Det er uheldig for Ross, sa Dyche. Han hadde en god sesongoppkjøring og vi forventet ingen problemer, han hadde et usikkert kne forrige sesong, men vi følte at vi hadde kontroll på det og det samme gjorde han – tingen er at det har ballet seg på fortere enn antatt og ble til slutt for ømt, så det er på tide at noe blir gjort med det.

– Han trenger en operasjon og spesialisten vil vite mer når Ross kommer seg på sykehuset, men vi har undersøkt og det er noen detaljer som må strammes opp litt. Det kommer garantert til å ta et par uker og kan ta noen måneder, men vi har tro på at det kommer til å ordne seg etter operasjonen. 

– Kroppen får mye medfart når en spiller fotball og det er ikke mye vi kan gjøre med det. Det er en del av kroppens oppbygging og fotballspillere lar kroppen gå gjennom mye stress som igjen blir slitt med tiden. Ross trenger å få orden på det og vi føler det er passende å gjøre det så raskt som mulig, avsluttet sjefen.