Burnley satser på å gå rett opp igjen

Det er ingen sure miner på Turf Moor etter vårens nedrykk. Championship og nivå 2 er tross alt nivået klubben stort sett har ligget på de siste 20 årene. En sunn økonomi og kontinuitet på trenersiden, kombinert med fallskjermpenger, gjør at Burnley satser på å rykke rett opp igjen.

Her kan du lese opp på oddsen og få flere fotballnyheter i forkant av sesongstarten.

Dyche med fornyet tillit

Sean Dyche fortsetter som manager, noe som betyr at styret foreløpig har tillit til arbeidet som gjøres. En svak start kan allikevel fort endre på dette, og det er nærliggende å vise til de 3 nedrykkerne fra forrige sesong, som alle hadde ny manager når juleprogrammet var over. Skiftene i Fulham og Cardiff kom for øvrig veldig tidlig i sesongen. Det skal allikevel nevnes at Dyche har sittet i sjefsstolen siden 2012, noe som nesten må betegnes som en evighet i Championship. Det hører allikevel med til sjeldenhetene at en manager som har rykket ned fra Premier League, etter å ha sittet hele sesongen, får muligheten til å ta laget opp igjen. Burnley framstår allikevel som en av de mer tålmodige klubbene på øyriket, noe som tyder på at styret kan tøye strikken.

Endringer i spillerstallen

Et nedrykk er ensbetydende med at de beste spillerne kan forlate klubben, og både Danny Ings og  Jason Shackell har nå forlatt skuta. Førstnevnte overgang kom ikke spesielt overraskende, ettersom Ings nok uansett hadde forlatt Burnley etter denne sesongen. Shackell var kaptein, men det bør allikevel være en overkommelig oppgave å finne en vel så god erstatter på dette nivået.

Sean Dyche går en spennende sesong i møte. Bilde: bluebirdwfc
Sean Dyche går en spennende sesong i møte.
Bilde: bluebirdwfc

Den mest spennende nykommeren så langt er den 26 år gamle belgiske spissen Jesse Lassen. Han har også erfaring fra Championship, ettersom han var på utlån hos Middlesbrough forrige sesong. I tillegg er Matthew Lowton hentet fra Aston Villa. Dette er en spiller som kan bekle flere defensive posisjoner, men som liker seg best som høyre back. Vi må også nevne norske Henrik Ulvestad. Han kom riktig nok til klubben i mars 2015, men spilte kun 2 kamper. Dette blir derfor den første hele sesongen hans, og det blir spennende å se om han får nok spilletid på dette nivået.

Utsikter foran sesongen

Championship er en veldig vanskelig divisjon å komme seg ut av. Forrige sesong var både Fulham og Cardiff sjanseløse på en plass i topp 6, mens Norwich lyktes med å rykke opp igjen ved å slå Middlesbrough i Play Off-finalen. I tillegg til å få hard kamp fra nedrykkskollegaene fra QPR og Hull, nå Burnley også kjempe mot tradisjonelle storklubber som blant annet Leeds, Derby Nottingham Forest og Sheffield Wednesday. I tillegg virker Middlesbrough råsterke på papiret, og framstår i øyeblikket som den største opprykksfavoritten. Burnley bør ha kapasitet til å blande seg inn i play off-diskusjonen, men akkurat nå virker det som laget styrer mot en plass midt på tabellen.

Redaksjonen takker gjesteskribent Anders for artikkelen.