Ny høyreback: Tendayi Darikwa

Burnley FC har forsterket med sin femte spiller denne sommeren: Tendayi Darikwa fra League One-klubben Chesterfield som the Clarets spilte treningskamp mot nylig.

Høyt ansette 23-åringen skrev under en tre-års avtale med Lancashire-klubben, med opsjon på ett år til. Overgangssummen er som vanlig ubekreftet, men det ryktes om en £600.000-overgang. Manager Dyche har lenge beundret spilleren og er henrykt over å kunne ha forsterket med høyrebacken.

Vi er henrykte over å føye til Tendayi til gruppen. Han er en vi har holdt et øye med en stund og etter å ha spilt mot Chesterfield forrige helg bekreftet hans prestasjoner våre tanker og det avgjorde saken. Han er helt klart en som kan presse for en startplass, men også en for fremtiden fordi vi er et sikre på at vi kan forbedre han som spiller og fordi han har et stort ønske å lære, sa Dyche.

The Clarets kjempet med Nottingham Forest om spillerens underskrift. Tendayi startet karrieren i Chesterfield og skrev på sin første proffkontrakt i 2010 og fikk sin debut samme året mot Burton Albion. Siden da har han etablert seg som en førstelagspiller for the Spireites og var instrumental i laget som vant tittelen i 2013/14 etter at tidligere manager John Sheridan valgte å konvertere spilleren fra en en høyreving til høyreback.

56 kamper har det blitt for Chesterfield og årets spiller, samt årets spiller blant spillerne.