Darikwa: – Klubbens visjon gjorde det enkelt

Klubbens siste signering Tendayi Darikwa forteller at klubbens fremtidsplaner og visjon gjorde det til en enkel jobb å se bort fra konkurrentenes ideer og skrive under for the Clarets. 

Darikwa ble klubbens fjerde signering denne sesongen etter at Chesterfield-spilleren skrev under en tre-års kontrakt (+ ett års opsjon) med Lancashire-klubben. 23-åringen var en ettertraktet vare på balløya, men det var Sean Dyche og Burnley som trakk det lengste strået for spilleren som ble kåret til årets spiller og årets spiller blant spillerne forrige sesong.

Jeg spilte kampen mot Burnley forrige helg og visste egentlig ikke om deres interesse inntil manageren min fortalte meg det, sa Darikwa. Det var andre muligheter og måtte vurdere mulighetene, men så raskt Burnley kom på banen og gjorde klart sine planer, så var det en enkel avgjørelse og jeg mener jeg gjorde riktig valg. 

– Det er en flott mulighet å spille for en stor klubb og jeg håper å kunne hjelpe med å komme oss dit der de var forrige sesong. Etter å ha sett dem spille forrige helt, vet jeg hva de står for. Jeg vet de mistet et par spillere denne sommeren, men resten av laget spilte i Premier League og målet mitt er å hjelpe dem så mye jeg kan. 

– Jeg baserer spillet mitt i stor grad på fitness og liker å komme meg fremover og angripe, men er først og fremst en forsvarer. Det er jobben min og jeg vil prøve å forbedre laget hvis jeg får sjansen. Chesterfield FC har vært den beste delen av mitt liv siden jeg var 16 og alt som har hendt meg siden da er takket vær dem. Jeg er takknemlig for muligheten de ga meg og muligheten for at de ga meg mulighet til å gå til Burnley FC, avsluttet 23-åringen.