Michael Duffs jubileums kamp

Sam Vokes hyller veteranen Michael Duff, Sean Dyche hyller Michael Duff og Michael Duff takker fansen for alt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sam Vokes beskrev lagkameraten som en av de mest verdifulle signeringene i fotballen i forkant jubileums kampen mot Bradford City lørdag 1.august. Spissen kom til Burnley i 2012 og har siden den gang stiftet et godt samarbeid med veteranen, på og utenfor banen.

37-årige Duff kostet klubben £30.000 i sin tid når han ankom fra Cheltenham Town i 2003 og har siden da hjulpet klubben til to Premier League-opprykk med 358 kamper for de burgunder- og lyseblå. Med den bragden står befinner han seg på en sterk 15.plass som klubbens mest-spillende utøvere.

– Duffo har hatt en herlig karriere og det å fortsatt kunne spille på øverste nivå er all ære til han og familien hans, sa Vokes. Det er ingen overraskelse at han vært involvert i Burnleys to beste lag de siste årene, det er flott at klubben gir han en jubileums kamp og ingen fortjener det mer fordi ser man på hvor mye han kostet og hva han har utrettet, så er det vanskelig å finne en mer verdifull spiller. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har blitt godt kjent med Duffo etter å ha tilbrakt mye tid med han på M60 og han er en herlig fyr, både på og utenfor banen. Det er herlig å ha han rundt seg og vi har hatt et par gode dueller på trening og jeg har spilt mot han når jeg var i Wolves – de gangene han liker å tro at han har fordelen. 

– Mange snakker ofte om spiss-samarbeidet, men jeg har et bånd med Duffo på banen og når jeg vet hvor han kommer til å være og hva han kommer til å gjøre, noe som er en veldig bra kvalitet å inneha. Hvis jeg klarer å bevege meg halvparten så bra som Duffo når jeg blir 37, er jeg lykkelig. Han har utmerket seg på alle fitness-testene i sesongoppkjøringen og er alltid nær toppen på løpingen vi gjør, så han viser ingen tegn til å slakke av. 

– Han passer på seg selv og hans lidenskap for klubben og spillet generelt vises hver dag. Når man ser mengden penger som brukes på spillere nå, var det herlig å se Duffo spille mot mange store navn forrige sesong og gjøre det bra mot £10m-spisser – det viste at han oppriktig fortjener å være der, avsluttet Vokes.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets spilte mot Bradford City lørdag, deres siste sesongoppkjøring-kamp og kampen endte oppskriftsmessig med en sterk 2-0 seier til Burnley. Manageren fikk se Duff briljere på Turf Moor, samtidig om det ble en uoffisiell debut for Darikwa og en potensiell skummel skade på Fredrik Ulvestad.

– Alder er bare et problem hvis man lar den bli det og det gjør ikke Michael. Han ser gjennom det, slik jeg gjør. Spiller han bra og er klar så vil han bli vurdert og han er virkelig vurdert, ingen tvil om det, sa Dyche. Han viste nok en gang den kjemper-ånden ved siden av Michael Keane og en kamp uten baklengs er en god vane. 

– Det var mange gode vaner idag og jeg mener at det er litt å pusse på slik at vi kan utvikle oss enda mer. I første omgang scoret vi ikke så mange mål som vi burde, det burde vært 3-1 til pause, men i annen omgang var vi mer solide og beveget ballen bedre og bedre. Jeg stiller krav til spillerne og det vil mange bekrefte, men det kunne og burde ha vært mer.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg snakket med en veldig prominent manager idag som har trent på et veldig høyt nivå i mange år og han nevnte at det du trenger i slutten av sesongoppkjøringen er lag i form, ikke fysisk, men uten skader. Dessverre har vi et par smeller og har måttet bruke kampen klokt med Jelle (Vossen), Dave Jones og Lukas som alle ble byttet ut, bare for å være forsiktige og forsikre oss at alt er vel med dem. 

– Dessverre fikk Freddy (Ulvestad) seg en smell og vi må vente på svar på den. Han er sendt til røntgen for på dette stadiet jeg understreke at det er føre var, men han fikk seg en smell og det var en pinlig en når vi har sett på hendelsen igjen. I tillegg så har Matt et problem med skinleggen og det vi i gamledager ville kalle vokse-smerter, det må roe seg ned og vi vente og se. 

Tendayi kom inn og det hadde ingenting med Matt å gjøre, vi hadde allerede rapporter på han og Frank McParland skrøt fælt av han forrige sesong. Når vi snakket sammen, sa vi ja og når vi så han med egne øyne (forrige helg) så var inntrykket at dette så ut som den rette type spiller som er sulten etter mer.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Han er sulten etter å være her og skrev under på torsdag kveld, ble over og sluttførte de medisinske testene på fredag for så å låne noens sko til trening. Derfra satt seg i bilen og reiste hjem til familien, returnerte samme dag og ble over på et hotell og spilte idag. Kaplser man alt det vil jeg si at det var en veldig, veldig god prestasjon, skrøt Dyche.

Veteran og jubilant Michael Duff takket Clarets-fansen etter å ha stortrivdes mot Bradford City i sin jubileumskamp.

– Jeg nøt det. Jeg tenker at det var en bra kamp og en god prestasjon fra guttene. Et par av de nye signeringene kom inn og fansen så to veldig, veldig gode spillere. Jeg tror det var den første kampen uten baklengs siden jeg ble byttet ut og jeg er glad for det fordi det som oftest er da man får mareritt. Det var en fin vri og jeg var ikke klar over at det skulle skje, å bli byttet ut mot slutten og få en fin applaus – det setter jeg stor pris på. 

– Det er et annerledes år fordi det er mye forventninger til oss, vi må takle det og det er et annerledes press. Det en god start og en god klubb med en god fanskare som kommer til å stille mannsterke (i sesongens første kamp mot Leeds), det er grunnen til at man spiller fotball i disse dager og det blir en tøff start, men en kamp å se fram til, avsluttet Duff.