Darikwa gleder seg over «debuten» og ser fram til mer

Tendayi Darikwa forteller til klubbens hjemmeside at han gleder seg til sesongstarten etter å ha fått en smaksprøve på klubbfotball med the Clarets, men vet at en startplass ikke er garantert under Sean Dyche.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Darikwa fikk sin uofisielle debut foran 5000 tilskuere i jubileumskampen til Michael Duff, en kamp der the Clarets vant 2-0. Den tidligere Chesterfield-mannen er takknemlig for den varme velkomsten han mottok av klubben og forteller at han er klar til å ta steget opp i the Championship.

Jeg elsket det, bekrefter Darikwa. Det var min førstegnnag på stadion og fansen ga meg en varm veldkomst som jeg er takknemlig for. Jeg ankom to torsdag og trente på fredag, fra det øyeblikket jeg entret var Michael Duff en av dem som tok meg under vingene sine, jeg er glad for at han fikk et godt utfall på lørdag.

Det var en rask en (overgang), så jeg hadde ikke på meg mine egne sko engang. Den første treningen kunne ha blitt helt feil, men heldigvis klarte jeg å komme meg hjem og hente sakene mine. Etter å ha snakket med manageren og styremedlemmene var det ikke noe å tenke på egentlig, jeg vil prøve å hjelpe laget tilbake til Premier League fordi jeg mener det er der klubben hører til.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Jeg gleder meg til sesongstarten. Jeg har spilt i League One og Two og føler jeg klar til å ta steget opp.

Jeg har fortsatt mye å lære, men forhåpentligvis vil trenerstaben og spillerne hjelpe meg og forbedre raskt slik at jeg kan være i laget. Det er alltid herlig å lære av erfarne spillere og jeg håper å kunne bryte inn på førstelaget så raskt som mulig.

– Jeg visste at det var mange kvalitets-spillere i laget, men jeg ville ikke ha kommet hit hvis jeg ikke følte jeg kunne bryte inn på førstelaget. Jeg skrev under på bakgrunn å prøve å komme meg inn på laget, men med konkurransen så vet jeg at det ikke blir noen enkel jobb, avsluttet Darikwa.