Burnley står på stortromma og signerer Andre Gray for rekordsum!

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley melder idag at de henter Andre Gray fra Brentford etter at 24-åringen skrev under en tre-års kontrakt med Turf Moor-klubben.

Gray slo gjennom Shrewsbury Towns ungdomsakademi og fant nettet sterke 18 ganger forrige sesong. Manager Dyche er henrykt over å kunne ha forsterket med en spiller han lenge har beundret, samtidig som spilleren har god erfaring fra the Championship.

– Andre er en spiller vi har kjent til siden hans Hinckley Town-dager, sa Dyche. Treneren min Tony Loughlan la merke til han når han var der og vi har fulgt med på utviklingen han og jeg er glad for å kunne si at det har gått veldig bra så langt. 

– Han har jobbet veldig hardt for å komme til det nivået han er nå, han har gått gradene og på mange måter gått samme vei som de to foregående spissene vi har hatt; Danny Ings og Charlie Austin. Derfor er det råskap, sult og et stort begjær fra han til å fortsette sin utvikling og ta det enda lenger, vi ser fram til at det skjer med oss nå og i fremtiden, avsluttet manageren.  

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Gray kommer til å bære trøye med nummer 7. I løpet av hans tid som fotballspiller har det vært Telford og Hinckley (begge lån), med en permanent overgang til sistnevnte hvor han begynte å vise fram sine ferdigheter foran mål med 37 nettkjenninger på 85 kamper.

Hans store gjennombrudd kom i 2012 og Luton Town som på den tid spilte i Conference Premier, oppholdet var riktignok kun et lån og han ble historisk når han puttet ballen i nettet i fire kamper på rad – etter å ha signert. Det ble syv mål på tolv kamper i løpet av kort tid og bidro sterkt til at Luton nådde Play-Off den sommeren. Noen uker senere ble det en to-års kontrakt med the Hatters.

Året etter og november 2013 bidro han sterkt til at laget toppet tabellen, rykket opp og fortsatte trenden med 30 mål på 45 kamper (2013/14). Noe som ga han årets unge spiller i klubben, samt toppscorer-trofeet. Sommeren 2014 ble det en overgang til Brentford etter å ha vist seg med 57 mål på 111 kamper for Luton.

Eventyret fortsatte hos Brentford påfølgende sesong og det ble 18 mål, nå tar turen til Lancashire og Burnley. Redaksjonen ønsker Gray hjertelig velkommen til Turf Moor og gleder seg til å se spilleren briljere i burgunder- og lyseblå trøye.

I følge de fleste medier har Burnley betalt mellom £6m og £9m for Gray, en sum som er soleklart det høyeste noensinne betalt for en spiller og dobbelt så mye som for Steven Fletcher og George Boyd.