Grays første intervju

Andre Gray pressekonferanseAndre Gray ble idag hentet til Turf Moor for det som er klubbens rekordsignering, men understreker selv at overgangssummen ikke er noen byrde på hans skuldre.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Den tidligere Brentford- og Luton-spissen skrev idag under på en tre-års avtale med the Clarets for en overgangssum som ikke er offentliggjort, men som anslås å ligge i området £9m. Spissen forteller at tanken over å jobbe under Sean Dyche som har god erfaring med å utvikle unge spisser var en stor faktor i klubbvalget.

– Det var en ganske enkel avgjørelse, så raskt Burnleys navn dukket opp ville jeg snakke med dem og høre hva de hadde å si, forteller Gray. Det var ganske så rett fram etter det, jeg snakket med agenten min, Mark Warburton (tidl. Brentford-manager) og hans assistent. 

– De har et godt forhold til manageren, så jeg fikk et ærlig inntrykk fra en jeg stoler på og de hadde kun gode ord å si om Burnley og spesielt manageren. Sjefen har stor innflytelse og ser man på det å har både Danny Ings og Charlie Austin blitt involverte i landslaget. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Så har du Jay Rodriguez, lista fortsetter og det er noe jeg ønsker å være en del av. Han hadde en periode med Watford og Troy Deeney som alle ser har hevet seg. Han fikk klubben opp til Premier League også, så historikken taler for seg selv; det var et enkelt valg. 

– Det har vært litt virvelvind for meg, men jeg har jobbet hardt for det. Jeg hadde litt flaks underveis, men tenker at jeg gjorde meg fortjent til det etter alt det harde arbeidet jeg la ned.

– Forrige sesong var en test for meg, jeg skrev ikke under for Brentford for å være deres førstevalg på topp, men med skadene osv. ble jeg kastet ut i det. Men jeg tror det også fikk meg hvor jeg er i dag og denne fotballklubben, det var min lærekurve og utvikling i ligaen. 

– Det er konkurranse her som i alle andre klubber og jeg ankommer en stor garderobe, men alt avhenger av meg. Prisen bekymrer meg ikke. Er det en ting jeg vet, så er det at jeg kommer til å jobbe hardt for denne klubben og gi alt. Forhåpentligvis med noen mål også, avsluttet nysigneringen.