Endelig seier!

Brentford FCBurnley logo stor(Burnley 1-0 Brentford): Burnley dominerte oppgjøret på Turf Moor og Michael Keane var kampens redningsmann med kampens eneste mål midtveis i første omgang. The Clarets sløste med sjansene og kunne burde ha vunnet med et langt mer overleget resultat.

Burnley lot Rouwen Hennings få sin Turf Moor-debut, mens resten av laget var uendret.

The Clarets startet friskt og presset gjestene umiddelbart, det skulle ikke ta lang tid før the Juke nesten sendte Burnley i føringen etterfulgt av Hennings, James Tarkowski var rett mann på rett sted begge gangene. Etter kvarteret spilt var det gjestenes tur til å prøve seg, men Alan Judges forsøk ble avverget av en fin Tom Heaton-redning.

Brentford fulgte opp med en sjanse ikke lenge etter med Lasse Vibe, mens danskens innsats var noe tannløs og ingen problem for Tom Heaton. Så var det Burnleys tur. I det 26.minutt ble hjemmelaget tildelt et hjørnespark som ble levert av David Jones, den tidligere Manchester United-spilleren la kula inn i feltet og på bakerste stolpe sto ingen andre enn Michael Keane som ikke gjorde noen feil og sendte Burnley i føringen, 1-0 i det 26.minutt.

Ti minutter før pause kunne det stått 2-0 når Scott Arfield prøvde seg i god posisjon, like fra utkanten av boksen, men sendte kula istedenfor. Det ble noen hjørnespark og halvsjanser før dommere Webb sendte lagene i garderoben, men ingen flere mål.

Burnley trengte ti minutter uti annen omgang før en stor sjanse ble skapt når Arfield igjen prøvde seg med et langskudd, denne gang rundt 30 meter fra mål. Også denne gikk utenfor. The Clarets presset og skapte flere muligheter, både fra åpent spill og på hjørnespark.

Midtveis i omgangen viste Burnley flott samspill når Tendayi Darikwas sendte et innkast mot Michael Kightly, vingen lot kula gå videre til Sam Vokes som akkurat hadde kommet inn fra benken – ballen gikk like over tverrleggeren.

Innbytter Matt Taylor prøvde seg også på et frispark med rundt kvarteret igjen, men klarte ikke å gjenta praktskuddet fra Birmingham-kampen. Det ble en håndfull muligheter til før kampen ble blåst av og Burnley hadde omsider fått sin etterlengtede seier i the Championship.

Burnley: Heaton; Darikwa, Duff, Keane, Mee; Boyd, Jones, Arfield, Kightly (Taylor 74); Hennings (Vokes 60), Jutkiewicz (Sordell 82).
Innbyttere: Gilks, Ward, Vossen, Anderson.
Gule kort: Duff 15

Brentford: Button; Bidwell, Dean, Hofmann, McCormack (Udumaga 82), Kerschbaumer, Judge, Diagouraga, Vibe, Gogia Colin (58), Tarkowski.
Innbyttere: Bonham, O’Connell, Barbet, Clarke, Senior.
Gule kort: McCormack 45′, Diagouraga 53’

Dommer: D. Webb
Tilskuere: 14,928 (696)