Dyche om seieren, Gray og økonomiske situasjonen

Sean Dyche pressekonferanseBurnley fikk sin etterlengtede seier mot Brentford i en noe nervøs kamp, med rekordsignering Andre Gray som tilskuer på tribunen. Sjefen kommenterte også overgangen til nevnte Gray og poengterte at det forsatt er penger å bruke.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manageren føler the Clarets var verdige vinnere i deres første seier denne sesongen takket være Michael Keanes eneste mål midtveis i første omgang.

– Jeg er generelt sett fornøyd, men det er fortsatt mer å hente i prestasjonen vår. Vi var solide, selv om det var litt nervøst i første omgang – noe som er forståelig. Vi er alle klare over at vi trengte den første seieren og det er forsatt flere store klubben som venter på det.

– Det gir litt frysninger og man kunne føle «kom igjen gutter, gi oss den første seieren» – det samme tenkte vi. Spillerne var litt nervøse, men vi roet end guttene til pause og var mer produktive i annen omgang. Vi hadde noen store sjanser og kan ikke si at Tom Heaton hadde mye å gjøre. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Og Andre Gray?

– Jeg har sagt hele tiden at vi har prøvd å bruke penger og for å svare på det alle vil vite, så prøve vi å bruke penger i fjor, tro meg. Jeg kan forsikre dere at vi var på markedet hele forrige sesong og jobbet like hardt som vi har gjort denne sommeren.

– Denne sommeren har det åpnet seg og gjort det lettere for oss. Vi måtte gå hardt ut og dra i land denne overgangen og det har pågått over lang tid. Mange tror at det er noe som har hendt i løpet av noen dager, men vi gjør jobben vår med respekt og lar avtalene utvikle seg til det punktet at vi kan sluttføre dem. 

– Noen kommer nærmere og andre lenger unna, denne hadde litt av begge og vi måtte hele tiden være proaktive. Styret har støttet meg hele tiden og det er forsatt jobb som må gjøres, men når man tenker tilbake på Steven Fletcher og rekordsigneringen i 2009 for £3m og hvordan markedet har utviklet seg siden, så virker det som god verdi for meg. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Overgangssummen er ubekreftet, men det er ikke i nærheten av det som blir nevnt i media (£9m) og tenker en på nye høyder i markedet over de siste seks årene, så er det ganske balansert pekepinn på hvor klubben er idag. Det er derfor vi trykket på knappen for denne. 

– Ikke glem at vi også har hentet inn penger gjennom spiller-salg, Danny Ings er fortsatt ikke sluttført, så selv om vi har handlet så regner jeg med at vi er på pluss. De pengene er fornuftige for klubben og klubben har råd til det. Det passer til forretnings-modellen slik at vi fortsatt kan gjøre det man eller ser, som et nytt treningsfelt. Det er tenking som går til det, men vi har fortsatt penger og dersom det skulle dukke opp noen situasjoner så kommer vi til å være aktive, avsluttet managere.