Carlisle: – Trist å forlate Burnley

Foto: Burnleyexpress.net

Clarke Carlisle avsluttet uoffisielt Burnley-karrieren forrige uke etter overgangen til Lancashire-rivalene Preston North End, på et ett-årig lån. Forsvareren forteller om hvor trist det har vært å måtte forlate the Clarets, men reflekterer over gode minner med Burnley.

Forrige uke ble det kjent at Clarke Carlisle bytter Lancashire-klubb og tar steget en divisjon ned, noe han gjør med blandede følelser. 31-åringen la ikke skjul på sorgen over de gode minnene Burnley har gitt, selv om muligheten til å bli med Preston North End – klubben han støttet i ung alder – var en han tok i mot med åpne armer og stor begeistring.

Foto: Burnleyexpress.net

Clarke ser tilbake med stolthet og takknemlighet over å ha deltatt i en av Burnleys mest suksessrike lag i nyere tid; det var kun eleve sillere på banen den dagen da Burnley vant 1-0 over Sheffield United på Wembley i 2009 og sikret seg den tredje og siste plassen til Premier League. Carlisle var en av dem.

Forsvarerens overgang til Deepdale – riktignok kun et lån ut sesongen – markerte slutten på hans æra for Burnley ettersom kontrakten hans går ut til neste sommer. Og med ingen mulighet til å avbryte låne-kontrakten i løpet av sesongen, kommer 31-åringen ikke til å ta på deg en Clarets-trøye igjen.

Carlisle er den tredje av den «eldre garde» som forlater klubben i år, med Graham Alexander og Steven Thompson som pakket kofferten tidligere i sommer, mens året før forsvant ex-kaptein Steven Caldwell, norske Christian Kalvenes og evig unge Robbie Blake.

Burnley kommer alltid til å være synonymt med de mest suksessfulle årene i min karriere, forklarer Carlisle. Når jeg ble hentet av Cotts (Steve Cotterill, red.adm) til klubben, forventet jeg ikke opprykk, topp 10 eller topp 6 ville vært suksess, men å oppnå opprykk, semifinale i Carling Cup – som kunne sendt oss til Wembley, hadde reglene vært annerledes, for så å spille i Premier League mot lag som Manchester United og Chelsea, var rett og slett fenomenalt.

– Hvordan kan man ikke se tilbake på de oppnåelsene, opprykk, å slå Premier League- og Europa-mesterne med stolthet? spør forsvareren. Man kommer alltid til å huske ddet og det er historier jeg kommer til å fortelle barna og barnebarna mine. Jeg kommer alltid til å være takknemlig overfor Burnley og se på fortiden med stolthet. Jeg kommer naturligvis til å være venn med dem jeg traff der og fansen som støttet oss 100 prosent kommer jeg alltid til å ha positive tanker om, noe jeg håper er gjensidig.

Foto: PA Photos

Carlisle har spilt for Blackpool, QPR, Leeds, Watford og Luton før han ble hentet av nevnte Cotterill i 2007 og fikk fornyet kontrakt av Brian Laws i 2010. Men tapet mot Bristol City i mars ble forsvarerns siste kamp fra start og kun et innhopp, var det med et tungt hjerte at Clarke skjønte at han ikke kom til å være en del av Eddie Howes planer for 2011/12-sesongen.

De møttes til samtaler etter sesongens siste kamp i mai og det var da forsvareren fikk vite at det han hadde på følelsen stemte.

Det er trist å forlate fordi det var ikke noe jeg forventet at kom til å skje så fort, la han til. Vi satt oss ned med sjefen etter sesongen og jeg forventet at han kom til å si noe om konkurranse om plassene, at man må kjempe for plassen og at alle starter på nytt under oppkjøringen, men jeg forventet ikke at han kom til å si at jeg kunne forlate klubben. Det var et trist øyeblikk når han sa at jeg ikke var med i planene hans og kunne flytte på meg.

– Dessverre var alderen en stor faktor og det er ikke noe jeg kan endre på, han ønsket en yngre stall og ønsket å hente inn spillere i kategorien 24 til 28. Jeg kunne ha blitt der i et år til og hengt rundt, men enhver som har spilt med meg vet at jeg ikke er den som setter meg ned og ser verden fly forbi. Jeg er 31 år og trenger å spille kamper.

– Når jeg fikk vite om interessen fra Preston var det definitivt stedet jeg ville til fordi jeg er født og oppvokst i det området. En stor del av sorgen og motløsheten ved å forlate Burnley er å ikke kunne være en del av de ideene manageren hadde, for de er noe helt spesielt, men dessverre var det ikke ment å være slik og jeg ønsker naturligvis Burnley enhver suksess, avsluttet Carlisle.