Fortjent tap mot Bristol City

(Bristol City 2-0 Burnley): Hjemmelaget startet best og skapte mest, noe som jevnet seg utover første omgang og i en god Burnley-periode dukket Pitman opp og satt inn 1-0 like før pause. Etter sidebytte startet Burnley best, men kunne gjøre lite når forsvaret sviktet atter en gang og Maynard enkelt økte til 2-0 i en kamp der Bristol var like effektive i angrep som i forsvar.

Som de fleste forventet var noen utskiftninger uunngåelige og Howe bestemte  seg (omsider) for å bytte ut Michael Duff med Andre Bikey i det lekkende forsvaret, mens både Wade Elliott og Marvin Bartley erstattet henholdsvis leiesoldat Nathan Delfouneso og skadde Dean Marney. For hjemmelaget sin del ble Nicky Maynard og tidligere Howe-disippel Brett Pitman satt på topp.

Det var hjemmelaget som fikk kampens første sjanse – på hjørnespark – men takket være Wade Elliott som reddet på streken var det fortsatt målløst og forsvarer Danny Fox fikk sitt 10. gule kort – et noe strengt – etter seks minutter og har dermed karantene mot Ipswich (hjemme) og Leicester (borte). Hjemmelaget og hurtigtoget Campbell-Ryce skapte problemer for Burnleys forsvar og kom til et par halvsjanser, men Lee Grant virket stødig og ryddet unna det som var.

Burnley kom seg lite lenger enn til forsvaret takket være en god Jordan Spence som sørget for å gi David James lite å gjøre den første halvdelen av omgangen, men fikk etterhvert bedre kontroll og skapte stadig mer. Minutter før pause ble Mears klippet ned i området feltet uten dommer-reaksjon og tross frustrasjon og argumentasjon om straffe hjalp det dessverre lite. I det 44.minutt mottok toppscorer Nicky Maynard ballen som han pent dempet med brystet, sendte videre til Albert Adomah som sendte til Brett Pitman – spissen klinket lærkula rett i nettet bak Grant fra kort avstand og 1-0 til hjemmelaget like før dommeren blåste av omgangen.

Etter sidebytte var det Burnley som startet best og flekket tenner, men igjen var det hjemmelaget som skapte den første sjansen: denne gang var det Nicky Maynard som lurte offsidefellen- heldigvis sendte han ballen utenfor. Ved flere tilfellet ble Burnley skremt av et effektivt Bristol-lag og de gangene the Clarets prøvde seg i James’ felt, sørget den tidligere landslagskeeperen for å rydde opp.

Kampen åpnet seg gradvis og en plagsom Bartley var involvert i mye av det som skjedde på midten og viste hvorfor han er verdig startplass med sine løp, defensive- og offensive ferdigheter og atletiske styrke. Maynard og Pitman hadde et godt samarbeid på motsatt side av banen og angriperne Iwelumo og Delfouneso ble satt inn.

De offensive byttene hjalp svært lite, når de defensive sviktet: i det 70.minutt sendte Clarke Carlisle en veldig svak bakoverpasning til Lee Grant, noe Nicky Maynard leste enkelt, snappet opp ballen og økte til 2-0. Bristol så mulighetene, sendte angrepene mot Grant og flere skudd kom haglende de påfølgende minuttene. Like før fulltid ble Bristol tildelt frispark: Pitman la inn, fant hodet til Maynard som sendte ballen i mål tredje gang – offside.

Burnley: Grant, Mears, Fox, Carlisle, Bikey, Bartley, Cork (Delfouneso 61), Elliott (Alexander 90+2), Eagles, Rodriguez, Wallace (Iwelumo 67).
Innbyttere: Duff, Edgar, Easton, Jensen.
Gule kort: Fox 6, Mears 57, Rodriguez 78, Carlisle 88

Bristol City: James, Spence, Stewart, Caulker, Nyatanga, Adomah, Cisse, Elliott, Campbell-Ryce, Pitman (Clarkson 90+2), Maynard (Keogh 90+2).
Innbyttere: Johnson, Woolford, Ribeiro, Edwards, Gerken.
Gule kort: Campbell-Ryce, Stewart

Dommer: Mark Brown
Tilskuere: 14, 360 (1,172 Burnley)