Champions of the Championship!

CharltonBurnley logo stor(Charlton 0-3 Burnley): Eventyret fortsatte for Sam Vokes i oppgjøret mellom topp og bunn i the Championship. Spissens mål i det 20.minutt sendte Burnley i føringen, men Charlton gjorde ikke jobben enkel for gjestene og skapte flere fine muligheter fram til pause. Lancashire-laget satte inn støtet i annen omgang og i løpet av kort tid satte både Boyd og Gray inn mål, kampen var punktert. Ubeseiret på 23 kamper, opprykk på første forsøk og serievinnere. Hva mer kan man ønske seg? We are going up!

Burnley ville ha sikret seg tittelen med et uavgjort i oppgjøret mellom Middlesbrough og Birghton, men gikk som forventet ut med en innsilling der de ønsket å vinne kampen – og pokalen. Det startet friskt på the Valley der Lancashire-laget presset og jaget et tidlig mål, mens Charlton-fansen som forventet protesterte mot eierne ved å kaste litt av hvert på banen.

The Clarets kom til noen fine sjanser de første minuttene, men hjemmelaget forsvarte seg godt og kom til en håndfull halvsjanser på motsatt side. Gray (2 og 19), Arfield (7), Harriott (8), Cousins (10 og 16), Vokes (12) skapte sjansene den første halvdelen av omgangen der Gray skapte den største, men så dukket Sam Vokes opp!

Marney sendte kula til Ward, som sendte videre til Arfield, midtbanespilleren spilte vegg med Boyd som leverte videre til Ward på løp. Forsvareren leverte en herlig pasning i feltet og fant Sam Vokes på rett sted til rett tid og som enkelt satte kula i nettet! 1-0 til Burnley i de 20.minutt!! (I mellomtiden tok Middlesbrough ledelsen på sit gress.)

Gudmundsson sto bak hjemmelagets to store mulgheter i det 26. og 29.minutt, men fikk ikke listet ballen forbi Tom Heatons hansker. Andre Gray (34) prøvde også å få satt inn kula, men hadde ikke presisjonen med seg. Marney sikret Burnley et hjørnespark minuttet senere og Charlton kontret med Harriott (36) som kom til en veldig god mulighet til å utligne, men kaptein Heaton reddet mesterlig med knusende ro.

Burnley-fansen sang «we are going up and we are going up» og hjemmefansen fortsatteå uttrykke sin misnøye over klubbledelsen i Charlton. En spesiell kontrast på the Valley. Ett tilleggsminutt ble lagt til før dommeren sendte lagene i garderoben.

48 minutter var spilt og Burnley var i angrep! Ward fosset fremover på kanten og la inn i feltet, Andre Gray fikk en liten stuss på kula med hodet og lærkula havnet hos George Boyd. Midtbanespilleren sto umarkert, dempet ballen og satte kula i nettet. 2-0 i det 49.minutt!

Det var så vidt støvet hadde fått lagt seg og the Clarets var igjen i angrep, denne gang ville Andre Gray (52) være med på moroa! Spissen fosset fremover, med en Charlton-forsvarer på slep, men klinket til ballen som på utmerket vis gikk gjennom bena på keeper Pope og 3-0 til Lancashire-laget! I mellomtiden utlignet Brighton, men det spilte liten rolle for the Clarets.

Charlton kom til fo muligheter like før timen Vetokele (58) og Lookman (59) prøvde seg, men nok en gang var en stødig Heaton god mellom stengene. Ashley Barnes fikk litt under en halvtime på banen og erstattet Vokes som fikk en velfortjent stående applaus og sang i det han gikk av banen, «Sam Vokes, there’s only one Sam Vokes». Barnes på sin side startet friskt og pådro seg et gult kort etter to minutter.

Begge lag skapte noen halvsjanser og oppgjøret fortsatte å være preget av misnøyde Charlton-supportere, noe som førte til flere opphold i spillet. Gray (69) var en evig trussel for Charlton-forsvaret og skapte hodebry for hjemmelaget. Sluttminuttene var kun en formalitet for the Clarets som ville dra i land seieren og kunne juble over seriemesterkapet. Michael Duff fikk spille de fem siste minuttene og fikk æren av å bære kapteinsbindet. Duffs første berøring var på hjørnespark og kun et hårstrå unna et mål nummer fire.

Seriemesterne holdt på ballen og kunne nok ha scoret fler mål mot Charlton, da spillerne deres manglet glød og motivasjon. Det kan vel på sin måte kalles for sportslighet av the Clarets å ikke ville knuse Charlton sønder og sammen. I det 89.minutt prøvde Fox seg på et fint skudd og fikk tvunget fram et hjørnespark som ledet til ett til, men det ble ikke mål og dommeren blåste av kampen!

Burnley var serievinnere!!

Burnley: Heaton; Lowton, Keane (Duff 85), Mee, Ward; Boyd, Marney, Barton, Arfield (Dyer73); Vokes (Barnes 64), Gray
Innbyttere: Robinson, Duff, Jones, Taylor, Tarkowski.
Gule kort: Barnes 66

Charlton: Pope, Vetokele. Kashi (Ba 88), Gudmundsson (Jackson 66), Teixeira, Fanni, Lookman, Cousinsb, Fox, Diarra, Harriott (Yun 82)
Innbyttere: Sarr, Mitov, Motta, Makienok
Gule kort: Harriott 72