Stopper-duoen om opprykket

Stopper-duo Ben Mee og Michael Keane var begge meget tilfredse etter å ha sikret opprykk til de gjeveste for annen gang på to år. Begge var vært instrumentale i sesongens lag, mens Mee bidro til opprykk to år siden. For kollega Michael Keane var dette den største dagen i hans karriere.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Etter at begge ha vært fast inventar i Clarets-troppen som midtstoppere var Mee henrykt over å ha oppnådd den store bragden på en noe annerledes måte enn for to år siden. Den tidligere Manchester City-spilleren forteller at det nære båndet mellom spillerne og fansen var tydelig for alle, spesielt når banen ble stormet når dommeren blåste av kampen.

– Det var annerledes fordi vi spilte mot lag på sitt beste hver gang siden vi var de store gutta i ligaen, sist gang var vi mer underdogs, så det har helt klart vært en annen utfordring for oss. Å gjøre det vi gjorde og hvor konsistente vi har vært, gjør det veldig tilfredstillende å få det gjort.

– Det er fantastisk og vi jobbet virkelig hardt for å få dette poenget, å kunne sikre opprykk gjorde det til en herlig dag. Steminigen var utmerket og vi fikk gjennomgå litt når alt var ferdig, jeg tror jeg ble slått i hodet rundt 20 gnager av folk som prøvde å få tak i oss, men scenene var herlige.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi kunne føle stemningen på stadion før kampen og de første 20 minuttene tror jeg vi prøvde litt for mye å få det unnagjort og finne målet. Voksey poppet opp med et herlig nikk og jeg er veldig glad på hans vegne på grunn av det han har vært gjennom med skader, men fikk målet, sa Mee.

Stopperkollega feiret dagen som den den beste i fotballen, det var tross alt hans første opprykk i karrieren. Midtstopperen ankom burnley fra Manchester United i januar 2015 og har denne sesongen kun mistet to kamper etter å ha tatt over plassen til tidligere kaptein Jason Shackell. Stopperen tviler på at følelsen er noe som kommer til å gå over av seg selv med det samme.

– Det er den beste dagen min i fotball og det har ikke fått synke inn enda. jeg tror ikke det kommer til å gjøre det de neste par ukene heller. Det er en spesiell følelse. Vi har måttet vente lenge siden vår siste kamp og resultatene har gåt i vårt favør siden, så vi visste hva vi trengte å gjøre og dro det hele i land som gjorde det til en spesiell dag. 

22 kamper uten tap. Kun en ting gjenstår.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Statistikken vår snakker for seg selv, det er vanskelig nok å gå fem kamper uten tap i denne ligaen – hva da med 22 og vi ønsker å utvide det til helgen med en til og vinne ligaen. Vi sa som lag etter andre juledag at vi alle ønsket å vinne ligaen og det har vært i alled hoder siden den da. Vi har nådd det ene målet som vi alle kommer til å nyte i noen dager og så er det tilbake til treningsfeltet og gjøre seg klare til lørdag for en siste kamp. 

– Ser jeg tilbake på de to målene mine i løpet av sesongen så var de vitige men alle mål fra alle spillere gjennom hele sesongen har bidratt til dette. Selv spillere som ikke har spilt å mye som de ønsket og satt på benken har spilt en viktig rolle i opprykket og det er hele lagånden som har bidratt til dette. Å komme seg opp av the Championship på første forsøk er en utrolig oppnåelse og det er taket være spillern og staben, avsluttet Keane.