– Vil bli seriemestere

Målscorer og QPR-dödar Sam Vokes var strålende fornøye etter at hans mål sikret Burnley direkte opprykk til Premier League, en sesong etter at de rykket ned. Joey Barton på sin side er soleklar i sin tale: pokalen skal til Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Waliseren satte inn kampens eneste mål med hodet etter et flott David Jones-innlegg like etter timen og sikret Burnley deres 22.kamp uten tap og et utmerket opprykk tilbake til Premier League. Målet var av ekstra stor betydning for spissen siden han måtte stå over sist gang the Clarets sikret opprykk for to år siden.

– Det er en magisk dag og det er herlig å være en del av. Det var en anspent kamp etter det som skjedde i de andre oppgjørene, men vi parkerte bussen og gjorde joben. Det var en herlig ball fra Jonesy hvor jeg kom meg på skrå og klarte å få hodet på kula, jeg ser fram til å se det på reprise. 

– Det var en fantastisk følelse og vi trengte målet til å åpne dem fordi de kom hit for å frustrere oss. Det var tøft for meg å se på Wigan-kampen i 2014 og ikke kunne delta, så de betyr ekstra mye for meg. Sist gang kom vi på andre plass, men nå vil vi ha pokalen. Det var viktig vi fikk jobben gjort idag fordi det er usikkert hva som skjer neste helg mot Charlton og de planlagte protestene, sa Vokes

Foto: Burnley.com
Foto: Burnley.com

Årets stjerneskudd i Burnley-troppen; Joey Barton forteller at hans mål og ønske er å vinne tittelen etter å ha sikret opprykket mot sin tidligere arbeidsgiver QPR. Midtbanegeneralen sikret den samme bragden med Newcastle United i sin tid og er meget lysten til å fullføre jobben mot Charlton kommende helg.

– Vi må nyte øyeblikket som fikk klubben tilbake til Premier League på første statistikk for statistikken taler imot. Mottoet mitt har alltid vært satse lite og vinn lite – jeg vil vinne ligaen. Jeg håper det påvirket de andre guttene gjennom hele sesongen fordi det er alt jeg har pratet om. Jeg tror at med den formen vi har hatt, så fortjener vi å være seriemestere. 

– Jeg snakket med guttene før kampen og spurte om noen husket hvem som kom på andre plass i OL-finalen ifjor, ingen visste, men alle husket Bolt. Vi trenger å vinne ligaen, det er det alt dreier seg om og ikke noe alt bryr meg. Jeg var heldig til å være en del av laget som vant i Newcastle og vant opprykket med QPR, nå håper jeg å kunne fullføre jobben på lørdag. 

– Vi må gjenta det hele igjen på lørdag og jeg ikke overbevist om at vi spilte på vårt beste, men vi fikk jobben gjort. Det er fortsatt noe å spille for og det er mot Charlton på lørdag. Om 30-40 år vil ungene dine og deres kunne fortelle: «far min var en del av det laget» og det sier ingenting om hvem so kom på andre plass. Det er viktig å være en del av historien, forklarte Barton.