Charlie Austin: – Et godt år

Charlie Austin pressekonferanseCharlie Austin ser tilbake på et svært produktivt 2013 som målscorer og tar imot det kommende året med åpne armer med forhåpentligvis like mange mål for the Clarets. Spissen ser fram til storkampen mot Leicester i helgen som er en verdig motstander, men som heller ikke er uovervinnelig. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Austin ble tatt av banen i forrige kamp mot Derby grunnet en mindre muskelskade og kan måtte stå over lørdagens oppgjør mot Leicester City på Turf Moor. Spissen har 31 mål på CV’en dette året, hvor 23 av dem har kommet denne sesongen og hans siste mål som kom i forrige runde gjorde 23-åringen den raskeste til å nå 20 ligamål innen nyttår siden Andy Payton i 2000. Toppscoreren tangerte også Ray Pointers rekord om å score i åtte kamper på rad.

– Det er litt av en oppnåelse og jeg er fornøyd. Prestasjonene mine har vært gode og jeg glad for det, sa Austin. Men som jeg har sagt tidligere, så er det laget det dreier seg om og de har hjulpet meg virkelig der jeg kun har gjort jobben min, som er å sette ballen i nettet. 

– Dette året har vært bra mot meg. Det åpnet meg som person og jeg ønsker å fortsette å kjempe i 2013 for Burnley FC. Jeg kommer til å fortsette med å jobbe hardt hver dag på treningene og utenfor banen og samtidig spille full av selvtillit – noe jeg håper å kunne gjøre i 2013.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Toppscoreren har vært nøkkelen til at the Clarets fortsatt kan snakke om Play-Off håpet midtveis i sesongen og 23-åringen håper å kunne bidra med sitt mot sterke Leicester.

– Vi har blitt litt eksperter på uavgjorte de siste seks kampene eller så, men vi har kun tapt en gang på de siste syv og vi trengte en seier som vil gi oss et løft til lørdagens kamp. Det ville vært flott om vi fikk en seier til og det kommer til å bli tøft fordi de er et godt lag.

– Men å komme til Turf Moor med fansen vår bak oss, slik de var mot Derby sier at det er selvsikkerhet i klubben og det ville vært herlig om vi kunne gjenta prestasjonen fra onsdag. Det er godt å være ubeseiret, men det handler om å vinne og finne formen, noe vi håper å få til, avsluttet Austin.