Tre etterlengtede poeng sikret!

Burnley logo storderby county(Burnley 2-0 Derby): Det ble en rolig første omgang på Turf Moor der de store sjansene uteble, men Charlie Austin sørget allikevel for å sende the Clarets i føringen mot slutten av omgangen.

Hjemmelaget hadde god kontroll på andre omgangen og skapte en håndfull sjanser, men Derby viste ved noen anledninger at de ikke kom for å bli overkjørt. The Clarets tildelt omgangens første hjørnespark midtveis uti og Michael Duff benyttet anledningen til å øke til 2-0, som også ble sluttresultatet.

Danny Lafferty ble kalt tilbake i lagoppstillingen og var managerens eneste bytte i troppen som spilte uavgjort mot Birmingham på lørdag. Venstrebacken spilte som alltid en spennende rolle i laget med sine inspirerende innlegg fra kanten og var en konstant trussel for Derby, til tross for sin defensive rolle.

Det var en regnfull ettermiddag på Turf Moor der the Clarets prøvde på et litt annerledes system med Danny Ings som en hengende spiss rett bak toppscorer Charlie Austin. Martin Paterson skapte kampens første sjanse etter en flott stikker fra nettopp Danny Ings, men keeper Legzdins sendte lærkula ut til hjørnespark – to ganger.

Dean Marney fikk en fin sjanse etter kvarteret, men sendte ballen over i en soleklar offside-posisjon. Det ble ikke skapt mange sjanser i omgangens første halvdel, men the Clarets gjorde en god defensiv jobb og holdt et godt grep rundt the Rams’ angrepsalternativer. Midtveis i omgangen jevnet spillet seg litt ut og Derby prøvde å vise tenner, men skapte ikke noe stort og slik pågikk det i rundt ti minutter.

The Clarets skapte ut av ingenting to kjappe sjanser etter hverandre som begge ble avsluttet av Charlie Austin, men det var på det tredje forsøket at ballen gikk inn. Etter innlegg fra begge kanter ble det hjørnespark til Burnley og etter litt klabb og babb i Derby-feltet, stusset Chris McCann i det 39.minutt ballen mot bakerste stolpe og der var ingen andre enn toppscorer Austin som sklidde inn sitt 23.mål for sesongen via Derby-forsvarer Richard Keogh. Sist gang en Burnley-spiller passerte 20.ligamål så tidlig i sesongen var Andy Payton i 2000, dermed skrev Austin skrev seg i historie-bøkene for annen gang denne sesongen.

Etter sidebytte var Wallace den første til å øke blodtrykket til hjemmefansen etter en fin ball fra Charlie Austin, men vingen manglet det lille ekstra og brente en fin sjanse til å øke ledelsen tre minutter uti omgangen.

Derby viste seg fra en litt mer offensiv side og truet Burnley-forsvaret litt mer enn i første omgang, men hjemmelaget brukte ikke lang tid på å få overtak på kampen og på noen minutter skapte de lilla- og lyseblå flere store sjanser som kunne – og burde – ha endt med mål, Mest entusiastisk var Danny Ings som snappet opp ballen på egen banehalvdel, satte fart og løp 50-60 meter, men klarte ikke å avslutte det som kunne blitt rundens mål.

Ut av ingenting brøt Derby spillet med Hughes som viste styrke og sendte en salve mot Lee Grant, men ballen traff stolpen, spratt ut og på returen dukket Coutts opp, men sendte ballen utenfor og hjemmefansen kunne puste lettet ut. Bryson fulgte opp  med en ny sjanse minutter senere, denne gangen var Lee Grant helten med en solid redning.

Entusiastiske Keith Treacy ble satt ut på like etter timen og ga the Clarets umiddelbart en ny dimensjon på det offensive. Innbytteren var straks involvert i en kjempesjanse der innlegget fra Lafferty var utsøkt, men en litt for skrå vinkel for Austin fikk spissen til å sende ballen utenfor.

Det ble bekymringer på Turf Moor når toppscorer Austin ble byttet ut med Sam Vokes og fikk medisinsk behandling på sidelinjen. Derby presset stadig mer og Burnley måtte stå imot gode angrep fra de gjestene, men Sean Dyche satt utpå Brian Stock som ga the Clarets en mer defensiv stabilitet.

Innbytter Sam Vokes ga Burnley deres første hjørnespark i det 73.minutt, som ble lagt inn av Ross Wallace og som forsvarer Michael Duff sørget for å putte inn 2-0-målet til ellevill jubel på tribunene. Også i dette tilfellet traff ballen en Derby-spiller (Robinson), men også her er det lite tvil om at motstanderen foretrakk å kreditere målet en Burnley-spiller, fremfor selvmål. Minutter senere var Sam Vokes og Keith Treacy hårstrå unna 3-0, men innbytterne hadde uflaks og møtte på Derby-forsvarere som hadde flaks.

The Clarets virket å ha god kontroll på kampen i det sluttminuttene nærmet seg og fortsatte å skape sjanser, men hadde ikke lykken på sin side. Målscorer og forsvarer Duff ble kåret til banens spiller etter en overbevisende prestasjon mot the Rams.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Duff, Shackell, Marney, McCann, Ings (Stock 72), Paterson (Treacy 63), Austin (Vokes 68), Wallace
Innbyttere: Mills, Bartley, Stock, Edgar, Jensen
Gule kort: Wallace 18, McCann 47, Grant 88

Derby: Legzdins, Brayford, Keogh, O’Brien (O’Connor 84), Roberts, Coutts, Hendrick, Bryson (Tyson 64), Jacobs, Hughes, Sammon (Robinson 72)
Innbyttere: Davies, Freeman, Doyle, O’Connor, Fielding
Gule kort: Robinson 80

Dommer: Andy Haines
Tilskuere: 13.779