Chelsea-seieren kåret til ukens kamp

Foto: BurnleyFC.com

Helgens seier over regjerende seriemester Chelsea ble kåret til ukens kamp av ligaens forbund for managere. Manager Dyche var en stolt mann etter utmerkelsen og dedikerte det til spillerne og fansen. Sjefen røper samtidig at det jobbes aktivt bak kulissene med å hente forsterkninger innen overgangsvinduet stenger. 

Foto: BurnleyFC.com

Panelet som består av styreformann Howard Wilkinson og tidligere managere sir Alex Ferguson, Joe Royle, Dave Bassett og Barry Fry kåret Burnleys sterke seier over Chelsea som ukens prestasjon. Manager Dyche kommer til å motta en gravert trofe som en anerkjennelse, samt en champagne-flaske. Overrekkelsen finner sted på fredag.

Mål av Sam Vokes (2) og Stephen Ward ga the Clarets en uventet ledelse til pause og sørget for at Chelsea tapte åpningskampen sin for første gang siden 1998.

Foto: BurnleyFC.com

– De er viktige utmerkelser på veien, det var sesongens første kamp så det er mange utfordringer som venter, forklarer Dyche. Men på vegne av spillerne er jeg takknemlig for det. Jeg mener guttene fortjente det gjennom hele kampen, det var en veldig sterk prestasjon i første omgang og de klarte å dra i land annen omgang. 

– Og det er ikke lett å reise til slike steder og vinne slik, til tross for nøkkelavgjørelser så var det fortsatt en veldig god prestasjon. Det er fortsatt tidlig og vi vil ikke hvile på laurbærene, men det er herlig å starte sesongen slik. Ikke bare for vår del, men det er også en «takk for sist» for fansen. Forrige sesong var de utrolige, reiste over hele landet og måtte vente så lenge for den etterlengtede seieren. Det er godt for dem at det kom så tidlig. 

Foto: BurnleyFC.com

Med sesongens første bortekamp omme, venter sesongens første hjemmekamp når West Bromwich Albion kommer på besøk, som også startet med å vinne sin første kamp; 1-0 over Eddie Howe og Bournemouth. Burnley har enda til gode å vinne over the Baggies i Premier Leauge, men med en sterk hjemmeform ønsker sjefen å fortsatt bygge på det.

– Nøkkelen er å prøve å gjenta det. Det er ikke enkelt, som vi alle vet er Premier League en veldig tøff liga. Vi hadde en god form på hjemmebane forrige sesong, en fansen vår hygget seg med og vi vil ta imot utfordringen fordi statistikken sier at det er vanskeligere på bortebane. 

Vi har tre viktige poeng allerede, men statistisk er det vanskelig. Vi og mange andre mener at hjemmeformen kommer til å spille en stor rolle, slik det gjorde forrige sesong. Vi må forsikre oss at vi er klare til å prestere.

Foto: BurnleyFC.com

Med et overgangsvindu som nærmer seg slutten jobber Dyche med å øke konkurransen om plassene i laget, men understreker at sommerens forretninger allerede har økt oddsen.

– Kontrakten var godt nytt for Wardy, han har vært en god tjener for oss og jeg mener at fansen har akseptert hva han står for. Jeg tenker at han nå har fått sterk konkurranse fra Charlie Taylor og det tror jeg kan hjelpe han med å fortsette med det han gjør, men presset er på han fordi Charlie gjorde det veldig bra i sesongoppkjøringen. Vi ønsker en sunn konkurranse og det har han fått, men han fortjener helt klart den nye kontrakten. 

– Hensikten vår gjennom hele sommer var å forsterke. Vi ønsket ikke å miste noen spillere, men det er realiteten. Vi ser på markedet og det er et par gode situasjoner vi har en god følelse på. Vi har vært der før og plutselig kan det falle i grus, men vi håper å kunne få sluttført et par ting, avsluttet Dyche.