Skuffende tap på hjemmebane

(Burnley 0-1 West Brom.): En spennende første omgang på Turf Moor der Burnley skapte mange gode sjanser, men måtte jogge i garderoben målløse. Annen omgang var mer jevn, men midtveis i omgangen dukket Robson-Kanu opp og satte inn kula. Samme mann pådro seg et direkte rødt kort ti minutter senere.

Burnley stiller med en uendret lagoppstilling mot Tony Pulis’ West Bromwich, samtidig som det ble en hyggelig gjenforening med Turf Moor-helten, Jay Rodriguez. Videre ga gjestene nysignering og veteranen Gareth Barry sin debut for the Baggies.

Kampen startet rolig i Lancashire der det ble mye fram og tilbake på midtbanen hvor Burnley så mest til ballen i åpningsminuttene. Hendrick (5′) skapte hjemmelagets første sjanse, mens gjestene skapte sin sjanse i det 11.minutt på hjørnespark, men ingen klarte å utnytte leveringen fra flagget.

I det kampen passerte kvarteret var Jeff Hendrick (16′) farlig nok en gang, men skuddet gikk like til side for mål. Ward (18′) og Gudmundsson (24′) skapte spennende muligheter, før sistnevnte sikret to hjørnespark på rad og på det andre forsøket kom hjemmelaget til flere muligheter før keeper Foster omsider fikk tak i ballen.

De få gangene gjestene klarte å skape noe i Burnley-feltet, var Mee og Tarkowski raskt ute og fikk ryddet opp. Gudmundsson fikk en kjempemulighet i det 30.minutt etter å ha blitt servert av Sam Vokes, men islendingens skudd gikk like til side for mål. Samme mann sto for nok en stor sjanse to minutter senere.

Gjestene skapte litt utrygghet i Burnley-feltet i det 35.minutt da de fikk to hjørnespark etter hverandre, etterfulgt av en kjempemulighet for Sam Vokes (36′) kort tid etter. Ben Mee ville gjerne være med å moroa på topp og burde ha satt inn ballen i det 43.minutt fra et hjørnespark, men også han sendte ballen like til side for mål. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt for spillerne ble sendt i garderoben.

Etter sidebytte startet Sam Vokes (46′) like så greit med å skape en god mulighet og Burnley fortsatte å være farlige. Gjestene fikk et frispark i farlig posisjon, like utenfor feltet, i det 51.minutt etter at Ward klippet ned Phillips, men skuddet som var rettet mot lengste hjørnet gikk utenfor. I det 55.minutt ble Burnley tildelt hjørnespark, innlegget ble avverget, men havnet hos Steven Defour som sendte avgårde en salve som gikk gjennom alt og alle – like utenfor.

Gjestene var litt bedre i annen omgang, men slet med å bryte ned Burnley-forsvaret. The Clarets var farlige og fortsatte å skape sjanser med godt spill og spennende frispark. Brady (64′) fikk en fin mulighet til sette hjemmelaget i føringen på frispark fra god posisjon (ca 17 meter), men sendte ballen rett i en solid Baggies-mur.

Gjestene har en god form på Turf Moor og spøkelset skulle komme til live i denne kampen også når et desperat klarering-skudd ble sendt mot Burnley-feltet og havnet til slutt i bena på Hal Robson-Kanu, angriperen tok fart og sendte kula forbi Heaton fra skrå vinkel. 1-0 til West Bromwich i det 71.minuttt.

Burnley satte utpå friske bein i Ashley Barnes og Jon Walters i det 79.minutt. Innbytter Barnes (82′) fikk en mulighet til å utligne fra og posisjon, men sendte kula over målet på volley. Målscorer Robson-Kanu (83′) hoppet i en duell med Matt Lowton like etter og i lufta plantet han albuen i ansiktet til forsvareren, dommeren nølte ikke og dro opp det røde kortet.

Burnley jaget et utligning og fikk det nesten når Jeff Hendrick ladet en kanonen i det 89.minutt, men sendte kula like utenfor. Banres (90′) brente som alltid en god sjanse fra et kort hjørnespark og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Innbytter Walters fikk en veldig god mulighet når han mottok ballen helt umarkert i det 94.minutt, men nikket kula over mål. Det ble ingen flere mål på Turf Moor og Burnley har grunn til å føle seg snytt for en kamp de fortjente å vinne.

Burnley: Heaton, Lowton, Takrowski, Mee, Ward, Cork, Tarkowski, Gudmundsson (Walters 79), Defour, Hendrick, Brady (Barnes 79), Vokes
Innbyttere: Pope, Long, Taylor, Arfield, Westwood
Gule kort: Barnes 90+2

W.B: Foster, Nyom, Brunt, Dawson, Hegazi, Barry, Phillips, Field (Rondon 85), Livermoore, McClean (Robson-Kanu 63), Rodriguez
Innbyttere: Myhill, Chadli, Harper, Leko, Rondon, WIlson
Rødt kort: Robson-Kanu 83