Chris Wood sikret seier på Turf Moor!

(Burnley 2-0 Cardiff): Chris Wood ble den store helten for Burnley med sine to mål. Spissen kunne ha sikret hat-trick, men stolpen var i veien tidlig i kampen. Cardiff skrek etter straffe ikke mindre enn tre ganger, men Mike Dean var ga ikke gjestene medhold.

Burnley stilte med et uendret mannskap mot Cardiff. Oppgjøret var av stor betydning for begge der seier til Burnley ville økt avstanden til bunnstriden, mens Cadiff ville tatt et steg nærmere ut av bunnen.

Foto. BurnleyFC.com

Chris Wood (2′) fikk en gyllen mulighet til å gi Burnley en pangstart etter at McNeill frispark havnet på hodet til Tarkowski. Forsvareren sendte tilbake til feltet og Wood sendte ballen i stangen! Det ble en del fram og tilbake på Turf Moor med to lag som ville sikre seg tre poeng. Gjestene var mest frempå og jaget et mål, men etterhvert som kampen nærmet seg midtveis, tok Burnley over stadig mer av spillet.

Det ble et par hjørnespark for et offensivt Burnley og det var nettopp fra flagget et mål skulle komme. Unge McNeill sendte ballen fra flagget og i feltet. Der var Chris Wood sterk og spilte seg fri og nikket kula i nettet! 1-0 Burnley i det 31.minutt!

Fire minutter senere kunne Ashley Barnes øke ledelsen etter å ha spilt seg fri på kanten, men denne gang var keeper Etheridge med på notene og fikk sendt ballen ut til hjørnespark. Det skjedde lite mer fram til pause.

Etter sidebytte kunne det ha startet med en stor kontovers. Ben Mee fikk et skudd mot seg og ballen traff armen til Mee. Cardiff skrek på straffe. Dommer Mike Dean prekte først på straffemerket, tok en prat med linjedommeren og ombestemte seg. To Cardiff-spillere fikk for krangling med dommeren. Neil Warnock sprellet krakilsk på sidelinjen som en slags hybrid av Mourinho og Fergusson. Reprisebildene viste at det hadde blitt en meget streng avgjørelse dersom det hadde blitt straffe.

Gjestene hadde ikke kommet seg over skuffelsen til Mike Dean og prøvde iherdig å bryte ned Burnley. Arter (53′), Hoilett 63′) og Wood (64′) fikk opp pulsen på Turf Moor uten at det endret på stillingen. The Clarets var disiplinerte og forsvarte seg godt slik at gjestene ikke klarte å skape nevneverdig og ble stadig mer frustrerte.

Midtveis i omgangen fant Burnley fotfeste og begynte å bli mer offensive og med 20 minutter igjen av kampen kom kampens første bytte for gjestene. Barnes (75′) og Mee (76′) fikk kjempemuligheter til å sette spikeren i kisten for Cardiff, men Etheridge var the man of the moment. Cardiff skrek etter straffe på nytt ti minutter før fulltid, men dommer Dean lot seg ikke overbevise og tildelte nok et kort for munnbruk til en Cardiff-spiller.

Warnock sendte utpå to angrepsvåpen i jakten på en utligning, men Burnley vartet opp med fantastisk samspill og kampen var nærmere 2-0 enn poengdeling. Det ble litt nervøst i sluttminuttene, Cardiff sikret to hjørnespark og Cardiff skrek etter straffe for tredje gang. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse punkterte Burnley kampen.

McNeill mottok ballen midt på banen og viste magi. Vingen fosset fremover, fintet unna et par spillere på veien, kom seg inn i feltet og la inn. Innlegget ble delvis blokkert, men havnet på rett på pannen til Chris Wood som fikk en enkel jobb. 2-0 til Burnley!

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick, Cork, Westwood, McNeill, Barnes, Wood
Innbyttere: Hart, Gibson, Long, Ward, Brady, Berg Gudmundsson, Vydra
Gult kort: Tarkowski 43, Barnes 45+1

Cardiff: Etheridge, Bennett, Manga, Morrison, Peltier, Arter (Reid 81), Gunnarsson, Murphy, Camarasa, Holiett (Mendez-Liang 72), Zohore (Niasse 77)
Innbytter: Murphy, Cunningham, Bacuna, Mendez-Laing, Ralls, Reid, Niasse
Gule kort: Bennet 45+1, Arter 51, Peltier 51, Camarasa 83

Tilskuere: 21.480 (Cardiff 2.422)
Dommer: Mike Dean