Et stort steg

Manageren var full av lovord og hyllet spillerne etter deres tredje seier på rad. Seieren sikret mest sannsynlig overlevelse i Premier League, men ingenting er skrevet i stein. Chris Wood sørget for kampens mål og kunne ha sikret hat-trick, men stolpen var i veien.

Foto. BurnleyFC.com

Inntil noe er sikkert så ønsker vi ikke forutse noe, men seieren setter oss i en veldig sterk posisjon og vi tok et stort steg mot overlevelse idag. Ser man på Cardiff sine neste kamper, så spiller de tre av fem på bortebane. Fra vårt ståsted så er det viktigere å få fakta på bordet og og vi gjør en god jobb med deg. 27 poeng fra 15 kamper er fantastisk og spillerne fortjener masse honnør!

Jeg sa rundt juletider at vi er et godt lag og vi har vist det. Det har vært en tøff sesong på mange måter og forblir slik til alle fakta er på bordet, men vi har lagt ned mye jobb. Det er den tredje seieren på rad en liga hvor det er vanskelig å oppnå, men vi kom ut av det med et hardt og godt organisert spill.

Foto. BurnleyFC.com

Kampen burde ha vært avsluttet til pause med de sjansene vi hadde og det var frustrerende. Det ble ikke slik og ære til Cardiff. De gikk inn for det og kastet seg foran ballen. Det tok oss 25 minutter i annen omgang før vi fant fotfeste. De hadde store sjanser når Hoilett sendte ballen over mål og det merkelige med fotball er at vi roet nesten ned etter det. Vi vokste og fikk satt inn nådestøtet mot slutten.

Kampens store snakkes er straffesituasjonen i annen omgang. Dommer Dean tildelte først Cardiff straffe etter linjedommerens bruk av flagget, men etter å ha konsultert med kollegaen sin, valgte Dean å avblåse straffen. Det fulgte også heftig debatt over dommernes headset.

Foto. BurnleyFC.com

Jeg var rasende over at en straffe var gitt av en linjedommer som var 70 meter unna. Det er ikke mulig å se hva som skjer fra den avstanden på grunn av Bens posisjon, og dommeren valgte å ikke gi straffen. Ben tar imot ballen med hodet og det er umulig at han skulle ha brukt armen med vilje der. Det var nøkkelen. Han gikk inn med hodet, ballen traff han i ansiktet og spratt i armene – det mener jeg at du ikke kan gi straffe på.

Jeg er glad for utfallet og for å være rettferdig overfor dommeren, så var det en stor avgjørelse og han viste virkelig stryke og ryddet opp. Vi stiller spørsmål ved dommerne noen ganger, men det var en stor og riktig avgjørelse, avsluttet Dyche.

Foto. BurnleyFC.com

Ben Mee på sin side føler det ikke kunne bli straffe på grunn av situasjonen og forklarer hvorfor.

Jeg trodde ikke det var straffe med en gang. Linjedommeren signaliserte straffe, men jeg tror ikke dommeren var sikker. Han gikk over for å snakke med han og jeg mener avgjørelsen var riktig. Jeg kunne ikke gjøre noe med situasjonen, ballen traff meg i ansiktet og så i armen. Tom gikk rolig bort til dommeren og snakket med han. Det var det rette å gjøre. Man vet aldri hva som kan skje eller hva som kan bli sagt. Det var en stor avgjørelse og jeg mener det var den rette.

Foto. BurnleyFC.com

Det ville vært fint å sikre videre spill og vi har tatt et stort steg. Det var en enorm seier og det gir oss litt pusterom mellom oss og bunnen. Det var avstand før kampen og det var fint å få jobben gjort idag. De siste ukene har vært store for oss, tre sterke seire har sendt oss i retning 40 poengs-merket. Vi har noen store kamper foran oss. Vi møter fire topplag og vi får se hva vi får til og hvor langt vi kan gå.

De kjempet for livet og var sterke i annen omgang. Vi burde ha ledet med to eller tre mål til pause, men dro i land kampen med en god og solid prestasjon. Vi reagerte godt til en tøff sesongstart og har spilt bra etter jul. Det har blitt noen viktige seire, sa Mee.

Foto. BurnleyFC.com