Nådde magiske 40!

(Chelsea 2-2 Burnley): En forrykende første omgang der Jeff Hendrick sendte Burnley i føringen med et knallskudd. Chelsea snudde og tok føringen med to raske mål innen kvarteret spilt og Barnes utlignet ti minutter senere. Den påfølgende timen besto i hovedsak av et offensivt Chelsea i angrep mot et meget sterkt Burnley-forsvar. Ben Mee fortjener virkelig honnør for innsatsen mot Londonerne.

Burnley unchanged møtte et Chelsea-lag der begge jaget sin fjerde seier på rad på Stamford Bridge. Chelsea startet offensivt med to hjørnespark, men klarte ikke å lure Tom Heaton som vartet opp med solid keeperspill. I det 5.minutt var Eden Hazard millimeter unna en tidlig scoring, men Ben Mee reddet på streken med et brassespark!

Foto. BurnleyFC.com

Like etter, på motsatt side sikret Burnley et hjørnespark. McNeill la inn i feltet og forsvaret ved Azpilicueta klarerte. Ballen havnet rett i bena på Jeff Hendrick og iren fyrte av et kanonskudd og rett i mål! Kepa kaster seg etter kula, men er sjanseløs. 1-0 til Burnley i det 7.minutt!

Hjemmelaget våket og gleden var kortvarig når Chelsea kontret kort tid senere. Hazard driblet seg fram på kanten og la inn til N’Golo Kante. Franskmannen fyrte av en salve og så sto det jevnt igjen. 1-1 i det 12.minutt. To minutter senere var hjemmelaget nok en gang på farten. Denne gangen er det samspill mellom Jorginho, Azpilicueta og Gonzalo Higuain i feltet. Noen finter foran mål og sistnevnte sendte en salve i lengste hjørnet. 2-1 etter 13.minutter.

Det fulgte en god periode med Chelsea, men så fikk Burnley et frispark fra 35 meter. Ashley Westwood la inn til bakerste stolpe, der nikket Ben Mee kula inn i feltet. Chris Wood la til en liten stuss og ballen havnet hos Ashley Barnes som bredsidet inn 2-2 i det 24.minutt!

De blå presset og viste offensive muskler med Jorginho (26′), Hazard (29′) og Higuain (30′). Dommer Friend hadde tilsnakk til flere spillere innen halvtimen hadde gått og ga blant annet Tom Heaton kort for drøying av tid like etter halvtimen. Uansett så presset Chelsea-maskineriet på og jaget flere mål. Hudson-Odoi (34′) og Kante (36′) forsøkte seg på skuddforsøk uten nettkjenning.

Hudson-Odoi måtte av banen før pause grunnet skade og ble erstattet at Londonernes spanske angrepsvåpen, Pedro. Unggutten så ut til å slite med kneet. Innbytteren Pedro (43′) prøvde seg på et langskudd kort tid etter innhoppet, men Tom Heaton var med på notene med en klassisk keeper-redning hvor han kastet seg etter en relativt «enkel ball». Burnley fikk til mer av spillet sitt i sluttminuttene uten at det ble fler mål før pause.

Annen omgang startet med nok et bytte for hjemmelaget, denne gang var det Kante som måtte byttes ut med Kovacic, også han på grunn av skade. Higuain (50′) og Kovacic (51′) forsøkte seg på skudd, men forsøkene gikk enten på Tom Heaton eller over mål.

Chris Wood (51′) fikk en kjempemulighet til å sende Burnley i føringen alene med Kepa, men spissen fikk aldri lagt ballen til rette, ble tatt igjen og rotet bort en fantastisk mulighet.

Hjemmelaget så mye til ballen og flere av deres forsøk ble stoppet av en meget solid Ben Mee. Ashley Barnes yppet seg noen ganger, men heller ikke han klarte å komme forbi Chelsea-forsvaret eller overliste Kepa. På motsatt side utfordret Azpilicueta (67′) keeper Heaton, men kapteinen var godt posisjonert og avverget en god Chelsea-mulighet.

Statistikken viste at hjemmelaget hadde 20 mot fem i skuddforsøk midtveis i annen omgang. Burnley forsvarte seg godt og Ben Mee hadde en god dag på jobb med et utall klareringer. Med kvarteret igjen valgte Sarri å sende utpå David Giroud og ofret Gonzalo Higuain. Spissen var tydelig misfornøyd og demonstrerte dette på benken ved å slenge både håndkle og flaske rundt deg.

Kampens siste ti minutter besto av Burnley i forsvar og Chelsea i angrep. De få gangene Burnley fikk låne ballen var det hovedsaklig å måke kula langt ut og om-organisere forsvaret. De tilreisende heiet fram heltene sine i London, som til tider måtte stå imot et voldsomt press. Både Barnes og McNeill ble etterhvert liggende nede for telling, men klarte å fullføre kampen for Lancashire-laget.

Fjerdedommeren la til fem tilleggminutter og Ben Mee ble kåret til banens spiller. Fullt fortjent! Westwood fikk etterhvert krampe i bena og la seg end. Det ble stopp i spillet og Sarri var tydelig misfornøyd på sidelinjen. I det 94 minutt ble det litt turbulent og i etterkant av Kovacics gule kort ble Sarri sendt opp på tribunen for kontinuerlig klaging. Det endte med ett sterkt poeng til Burnley i London! Etter at fløyta hadde gått oppsto det munnhoggeri i spillergangen. Burnley trenger nå ett poeng fra de tre neste kampene for sikre seg Premier League-billetten neste sesong.

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen, Luiz, Emerson, Kante (Kovacic 46), Jorginho, Loftus-Creek, Hudson-Odoi (Pedro 40), Higuain (Giroud 76), Hazard
Innbytter: Caballero, Cahill, Zappacosta, Barkley, Kovacic, Pedro, Giroud
Gule kort: Pedro 90+2, Kovacic 90+4

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick, Westwood, Cork, McNeill, Wood, Barnes
Innbyttere: Hart, Gibson, Long, Ward, Brady, Berg Gudmundsson, Vydra
Gule kort: Heaton 31

Dommer: Kevin Friend