Mållinje-teknologi avgjorde kampen

(Burnley 0-1 Manchester City): Et godt organisert Burnley forsvarte seg med nebb og klør mot et dominerende City-lag. Først etter timen kunne bortefansen juble over mål takket være mållinje-teknologi. Et dominerende City-lag gjorde alt rett og dro i land en viktig seier i kampen om seriegull.

Det var et uendret Clarets-lag som møtte stjernegalleriet til City i Lancashire. Ashley Westwood fikk sinn 300.start i karrieren, mens unge Anthony Driscoll-Glennon fikk sin debut på Burnley-benken.

De færreste kunne si de ble overrasket av Citys press i åpningsminuttene – eller gjennom mesteparten av kampen. Stjernegalleriet til City var godt samspilte og så mye til ballen i god Guardiola-stil, mens Burnley forsvarte seg dypt, disiplinert og godt organisert.

Chris Wood (22′) fikk en fin mulighet til å overraske City når han plutselig var alene med keeper Ederson, men brasilianeren var rask til fots og fikk avverget i siste liten. Citys første mulighet kom bra Bernardo Silva (28′), men portugiseren sendte kula rett på Tom Heaton. David Silva (31′), Aguero (33′ og 39′) og Sane 44′) prøvde seg, men forsvarsrekken sto i veien. To tilleggsminutter senere gikk lagene til pause målløse og Burnley hadde størst grunn til å være fornøyde.

Minutter etter sidebytte var Aguero (47′), Zinchenko (48′) og Bernardo Silva (51′) frempå med gode muligheter, men klarte ikke å overliste kaptein Heaton. Ashley Burnley hadde flaksen med seg i det 49.minutt når Ashley Barnes brukte overkroppen og delvis armen ved en klarering. City skrek etter straffe, men dommer Tierney lot spillet gå. Hvor mange ganger har ikke Burnley blitt snytt for straffe denne sesongen?

Presset økte og innleggene haglet mot Clarets-feltet. Hele Burnley-laget forsvarte seg med nebb og klør, mens City-frustrasjonen økte stadig mer. I det 63.minutt etter massivt City-press sendte Sergio Aguero et skudd mot mål, skuddet ble reddet på streken av Lowton, men mållinje-teknologien viste at ballen var inne og 1-0 til City. Argentinerens 20.mål denne sesongen.

City fortsatte å ha mye ball, men intensiteten var mindre. Dyche valgte å sendte utpå friske bein og Matej Vydra ble presentert. I det 74.minutt reddet Ben Mee skuddforsøket til Jesus på streken og denne gang var ikke ballen over streken. Like etterpå var det eventyrerens tur til å entre Turf Moor og Burnley fikk et lite grep om kampen. De fikk leke litt mer med ballen, men var ikke like effektive med kula som stjernegalleriet til Pep Guardiola.

Målscorer Aguero ble byttet ut med forsvarer Stones i det 82.minutt og intensjonen fra manager Guardiola var ganske tydelig. Seieren skulle sikres og det var ikke nødvendig med en full angrepsrekke. Burnley fikk skapt noen mindre muligheter, men City forsvarte seg godt.

I det første tilleggsminutt fikk Burnley frispark i farlig posisjon og rett før dødballen kom det tredje og siste byttet til City. Dødballen ble klarert på andre forsøk.

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick (Berg Gudmundsson 75), Cork, Westwood, McNeill, Wood (Vydra 72), Barnes
Innbyttere: Hart, Driscoll-Glennon, Gibson Long, Ward, Berg Gudmundsson, Vydra
Gule kort: Lowton 86

Manchester City: Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko, Bernardo Silva, Gundogan, David Silva, Sterling (Otamendi 90+2), Aguero (Stones 82), Sane (Jesus 64)
Innbytter: Muric, Danilo, Otamendi, Stones, Foden, Mahrez, Jesus
Gule kort: Gundogan 90+4

Dommer: Paul Tierney
Tilskuere: 21,605 (M.C. 2,458)