Total skuffelse

(Everton 2-0 Burnley): To raske mål av Everton etter kvarteret ga et dårlig utgangspunkt for the Clarets. Burnley kom seg mot slutten av kampen og ble snytt for straffe, men klarte aldri å finne nettmaskene.

Sean Dyche gjorde to endringer i lagoppstillingen og det ble en gjenforening med eventyreren Berg Gudmundsson og Robbie Brady på kantene. Det startet med et tidlig Everton-press på Goodison Park og hjemmelaget skapte noen farligheter, men klarte ikke å komme seg forbi Ben Mee og James Tarkowski.

Ti minutter uti annen omgang begynte the Clarets å få til mer av spillet sitt, men i det 16.minutt viste Richarlison magiske takter med et hardt skudd like utenfor feltet. Skuddet var på vei like til side til mål, men traff Ben Mee sine hårstrå, endret retning og i mål.

Det var så vidt støvet fikk lagt seg og hjemmefansen kunne nok en gang slippe jubelen løs. Everton fosset fremover og etter et par klareringer av Burnley havnet ballen hos Calwin-Lewin. Spissen sendte en salve mot mål og Tom Heaton reddet mesterlig, men måtte gi retur. Returen kunne Seamus Coleman enkelt nikke ballen i åpent mål. 2-0 i det 19.minutt.

Hjemmelaget fortsatte å presse, samtidig kom Burnley seg stadig oftere i Everton-feltet, men kvaliteten i innleggene var laber og forsvaret fikk en enkel jobb med å klarere. Etter halvtimen jevnt det seg ut og Burnley skapte stadig mer. I det 33.minutt sendte Robbie Brady et fint innlegg mot Ashley Barnes på bakerste, spissen fikk bredsidet inn ballen, men ble korrekt vinket for offside.

Sluttminuttene var preget av et stresset Burnley og langpasninger av dårlig kvalitet, mens Everton-spillet nærmest gikk på skinner. Sigurdsson (43′) var nærmere 3-0 enn Burnley var en redusering. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt, men ingen av lagene klarte å utnytte det til sitt favør og hjemmelaget hadde størst grunn til å smile på vei til garderoben.

Annen omgang startet med en tidlig forsøk av Berg Gudmundsson (46′), men Islendingen klarte ikke å redusere. Richalison pådro seg en smell i ribbena og måtte byttes ut tre minutter etter sidebytte og erstatteren var ikke akkurat mindre utfordrende å ha med å gjøre; Theo Walcott.

Etter ti minutter med krangling om ballen begynte Burnley å skape stadig mer, men verken Barnes (55′), Wood (58′) eller Berg Gudmundsson (61′) klarte å utnytte situasjonene til deres favør. Wood sitt forsøk var første gang Pickford ble utfordret på Goodison. Burnley fikk holde på ballen, men hadde en lei tendens til å gi den fra seg med feilpasninger og skuffende innlegg. Calvert-Lewin (63′) og Sigurdsson (67′) benyttet anledningen til å skape problemer for Clarets-forsvaret.

Midtveis i annen omgang fikk Dwight McNeill vise seg fram på Goodison Park og 19-åringen brukte ikke lang tid på å vise fram noen frekke finter. Minutter senere ble Matej Vydra sendt utpå. Burnley ble snytt for straffe i det 73.minutt når Michael Keane dyttet Matej Vydra i ryggen, men utrolig nok lot dommeren spillet gå.

Dommerens udugelighet var komplett når Vydra minuttet senere utøvde minimal kontakt på ryggen til Walcott, men fikk frispark imot. Reprisebildene viste at Walcott faktisk skled.. Dyche slo virkelig på stortromma når han sendte utpå Burnley tredje (!) innbytter ti minutter før fulltid. McNeill skapte problemer for hjemmelaget, men det hjalp lite når Burnley fortsatte å gi fra seg ballen.

Everton fortsatte å leke seg. Calvert-Lewin (86′), Lookman (88′ og 91′)), Walcott (91′) kunne ha økt ledelsen og det var egentlig en lettelse når dommeren blåste av kampen. Burnley hadde lite å stille opp med mot et formsterkt Everton i en kamp der ingenting klaffet. Feilpasninger, skremmende dårlige innlegg og total mangel på plan B, C og D. Blant de få lyspunktene var Dwight McNeill.

Everton: Pickford, Coleman, Keane, Zouma, Digne, Schneiderlin, Gana, Richarlison Walcott 48), Sigurdsson (Jagielka (90+1), Bernard (Lookman 72), Calvert-Lewin
Innbytter: Stekelenburg, Baines, Jagielka, Davies, Walcott, Lookman, Tosun

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Brady (Hendrick 80), Cork, Westwood, Berg Gudmundsson (McNeill 68), Wood, Barnes (Vydra 71)
Innbyttere: Hart, Gibson, Long, Hendrick, Crouch, McNeill, Vydra
Gule kort: Westwood 36, Tarkowski 79