City-seier ble en formalitet

(Manchester City 5-0 Burnley, FA cup): City kontrollerte første omgang og Jesus sendte City i føringen midtveis i første omgang. Silva økte tidlig i annen omgang og derfra var løpet egentlig kjørt.

Burnley sendte i grunn et nytt lag utpå banen. Noe uvant å se unge Dwight McNeill som spiss. Kampen startet med ett minutts stillhet til ære for Emiliiano Sala som omkom i flyulykke denne uken.

Kampen startet med et offensivt City og mange fryktet at kampen var over i det 11.minutt når det ene hjørneflagget ble slaktet av Kyle Walker. Det ble stopp i spillet og man så for seg verst mulig utfall, at kampen måtte avsluttes. Heldigvis for hjemme- og bortefansen avverget fjerdedommeren tragedien og reddet det skadeskutte flagget.

Det var som forventet myte City. Bernardo Silva (16′) og Danilo (17′) skapte kampens første muligheter, men Nick Pope var en kjempe mellom stengene og avverget! I det 23.minutt satte hjemmelaget i gang et fint angrep når Danilo sendte avgårde en gjennombruddspasning til Gabriel Jesus. Spissen danset seg gjennom Burnley-forsvaret og sendte ballen mot Pope. Keeperen fikk en fot på ballen og spratt i nettaket. 1-0 til City.

Hjemmelaget fortsatte å se mye til ballen og skapte mest, mens Burnley brukte en del krefter på å forsvare seg. Gundogan (30′) og Mahrez (34′) skapte større muligheter i en omgang som i all hovedsak dreide seg om hjemmelaget. Burnley hadde lite å stille opp med, men knep igjen bakover og det var også resultatet i det dommeren sendte lagene til pause.

Annen omgang startet med et Burnley-bytte der Robbie Brady ble byttet ut med Jack Cork. Usikkert om det er en skade eller det at Bardy var fullstendig anonym gjennom 45 minutter. Matej Vydra (47′) fikk servert en gratissjanse etter en forferdelig pasning av Kyle Walker, tsjekkeren fanget opp kula og var plutselig alene med keeper Ederson. Klarte på mirakuløst vis å sende ballen like utenfor..

City fortsatte presset og i det 51.minutt fant Kevin de Bruyne angriperen Bernardo Silva på løp. Spissen utfordret Stephen Ward og sendte ballen mot Pope, som var uheldig da ballen endret retning og havnet i nettet. 2-0 til City.

De Bruyne (55′), Jesus (56′) og Mahrez (59′) før jubelen nok en gang kunne slippes løs på Etihad. City med et oppskriftsmessig angrep og godt pasningsspill før kula havnet hos Kevin de Bruyne. Belgieren fikk tilstrekkelig med tid og rom til å sende avgårde en salve i det lengste hjørnet bak Pope. 3-0 i det 61.minutt.

Sjefen valgte å bytte ut Matej Vydra med Chris Woodi håp om noe magisk, men City svarte med å presentere David Silva.. Midtveis i annen omgang flekket Burnley med tennene og prøvde seg litt, men City-maskineriet holdt stand og formålet var å hale inn seieren.

Hvis det var noe håp igjen, så ble det slukket i det 73.minutt. City nok en gang i angrep og nok en gang var Kevin de Bruyne i farta. Belgieren fosset fremover mot dødlinjen og la inn i feltet – der prøvde Kevin Long å klarere ballen, men sendte den i eget nett. 4-0. Klønete forsøk på klarering av forsvareren, men skaden var gjort.

Guardiola fant ut at det var fornuftig å spare på kreftene og byttet ut målscorerne Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne med Sergio Aguero og Phil Foden. Dyche på sin side svarte med å ta ut Defour og sende utpå Ashley Westwood.

Burnley gjorde det vanskelig for seg selv med flere feilpasninger i føttene på City-spillere, noe Davis Silva (81′) nesten fikk straffet the Clarets for. Kevin Long hadde ingen god dag på jobb, på klønete og fullstendig unødvendig vis dro han David Silva ned i feltet. Dommeren pekte på starffemerket. Sergio Aguero satte inn 5-0 i det 85.minutt.

Nick Pope hadde et par gode redninger og bidro til at det ikke ble et Burton-resultat. David Silva (87′) og Dwight McNeill (89′) skapte kampens to siste muligheter før dommer Scott valgte av blåse av kampen.

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Otamendi, Danilo, Fernandinho (David Silva 65), Gundogan, de Bruyne (Foden 75), Mahrez, Bernardo Silva, Gabriel Jesus (Aguero 75)
Innbyttere: Muric, Laporte, Foden, Sane, Silva, Sterling, Aguero
Gule kort: Walker 20

Burnley: Pope, Long, Gibson, Tarkowski, Ward, Taylor, Defour (Westwood 77), Hendrick, Brady (Cork 46), Vydra (Wood 63), McNeill
Innbyttere: Hart, Mee, Cork, Westwood, Barnes, Vokes, Wood

Dommer: Graham Scott
Tilskuere: 50.121