Sjokkerte United

(Manchester United 2-2 Burnley): Det ble en målløs, men underholdende første omgang. Ashley Barnes og Chris Wood sendte sjokkbølger gjennom Old Trafford med ett mål hver etter sidebytte. United kom tilbake med en Pogba-straffe og en sen Lindelöf-utligning på overtid.

Burnley stilte med samme lag som i forrige ligakamp. Gjestene var for annen gang på en uke underdogs mot et Manchester-lag. Hjemmelaget startet som forventet best, men Burnley forsvarte seg godt. Chris Wood (7′) sto bak kampens første skudd, mens unge Rashford (9′) en fin mulighet fra kort hold. Skuddet gikk like til side for mål.

The Clarets presset høyt og stresset United, mens de tilreisende 4000 kunne høres på Old Trafford. Fantastisk av bortefansen! Burnley flekket tenner og skapte tre hjørnespark på rad i det 19.minutt, men gjestene klarte ikke å skape noen noen farlige målsjanser.

Hjemmelaget var ganske raskt ute og prøvde å svare når Mata (21′) traff stangen, men ble vinket for offside. Det ble litt fram og tilbake på Old Trafford med forsøk av Mata (23′) og Wood (25′). Hjemmelaget så mest til ballen og var de ivrigste til å skape noe fremover. Burnley holdt stand og fikk ballen i mål i det 35.minutt etter en frekk lobb av Wood, men linjedommeren var oppe med flagget.

Lukaku (35′) og Rashford (35′) kom til fine muligheter, men ble blåst for frispark og utspill. Pogba (38′) fikk også satt inn ballen, men franskmannen var offside herfra til månen og stillingen var 1-1 i offsidemål. Det ble en sluttspurt de siste fem minuttene. Mata (41′) og Young (43′) skapte to sjanser før dommeren blåste av omgangen.

Annen omgang startet friskt med Barnes (46′), Mata (46′) og Pogba (50′)-sjanser. SÅ utnyttet Jack Cork et svakt Pereira-mottak, fikk kontroll på ballen med bastarden Jones foran seg. Midtbanespilleren sendte en enkel pasning til Ashley Barnes som sendte kula kontant i nettet bak de Gea! Burnley var i føringen etter 51.minutter!

Bortefansen kunne høres over tursitifiserte Old Trafford, mens Fergie nok en gang fikk tyggegummien i vranghalsen!

United våknet og sendte bølge etter bølge mot Burnley-målet. Rashford (52′, 53′ og 55′) var en farlig mann, men det var også Dwight McNeill (57′) som tvang fram en god de Gea-redning. Hjemmelaget presset og presset, men møtte et godt organisert Burnley-forsvar. Innleggene haglet inn og skuddføttene sto i kø, men Burnley sto stand. Tom Heaton var en tiger mellom stengene og fortjener en medalje for sin heroiske innsats.

«Hele Norges Solskjær» satte inn Lindgard og en overbetalt Chiquita etter timen. Derfra foregikk det meste av spillet på Burnley sin bane halvdel og følgelig mye foran Burnley-målet. De gangene Lancashire-laget hadde ballen ble det en del stopp i spillet etterfulgt av lett frustrasjon fra hjemmelaget.

Det var gledelig å se Johann Berg Gudmundsson på gresset igjen mot slutten av omgangen, men Dwight McNeill fortjente en stor stjerne i boken for innsatsen han la ned!

Rashford (79′) kunne ha utlignet for United, men slik gikk det ikke for Chris Wood ville det annerledes. Burnley snappet opp ballen på høyrekanten og innbytter Gudmundsson fosset fremover og leverte til Westwood, midtbanespilleren sendte en lobb-pasning mot Chris Wood. Spissen raget høyest i luften og sendte ballen i nettet! 2-0 til Burnley på Old Trafford etter 81.minutter!

Jeff Hendrick hadde en god kamp fram til det 87.minutt når han på klumsete vis dro ned Lindgard i feltet. Dog må det sies at unggutten gjorde det meste av situasjonen og dommer Moss var nesten lettet over å kunne peke på straffemerket. Paul Pogba reduserte og ga United et håp. 1-2 på Old Trafford. Trykket fortsatte og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter.

I det 92.minutt – etter et massivt press – prøvde Chiquita seg på et skudd, men Heaton reddet enkelt. Returen derimot var ikke like enkel og Victor Lindelöf fikk satt inn utligningsmålet. 2-2 som også ble sluttresultatet. Den store snakkisen blir selvfølgelig hvordan «hele Norges Solskjær» fikk det til igjen, men så får vi se hvor mye av allmenn media kommer til å nevne at Lindelöf var i offside.

M.U: De Gea, Young, Lindelöf, Jones, Shaw, Pereira (Lindgard 62), Matic, Pogba, Mata, Lukaku (Sanchez 66), Rashford
Innbyttere: Romero, Dalot, Smalling, Fred, Herrera, Lindgard, Sanchez
Gule kort: Mata 71

Burnley: Heaton, Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick, Westwood, Cork, McNeill (Gudmundsson 78), Barnes, Wood
Innbyttere: Hart, Gibson, Ward, Benson, Gudmundsson, Vokes, Vydra
Gule kort: Barnes 59, Taylor 72, Cork 90+4

Dommer: Jonathan Moss
Tilskuere: 74,529